Bijdrage aan opruimen plastic

0

Hoekman-Roestvaststaal heeft in samenwerking met TME een bijdrage geleverd aan de Interceptor. Deze innovatieve boot van de Nederlandse uitvinder en plastic soep-bestrijder Boyan Slat gaat rotzooi uit rivieren halen. De boot ruimt zo’n 50.000 kilo plastic afval per dag op.

De schoonmaakboot zuigt het plastic naar zich toe, waarna het met behulp van transportbanden uit het water wordt gehesen. Vervolgens wordt het plastic naar de containers aan boord getransporteerd. Het materiaal RVS leent zich uitstekend voor de condities waarmee de transportband te maken krijgt. Daarom kreeg Hoekman opdracht om drie RVS-modules met transportband te leveren.

TME integreerde de modules in het drijvende apparaat. Na een testfase in Nederland, zijn twee Interceptors al in gebruik genomen in Indonesië en Maleisië. Gert Hoekman, directeur van Hoekman-RVS: “Het is natuurlijk geweldig dat je als toeleverancier een stukje hebt mogen meebouwen aan een werkende oplossing, die op grote schaal bijdraagt om de wereld een stukje mooier te maken.”