Blom Opmeer koopt achtste machine bij Bruma

Blom Opmeer, specialist in constructie- en apparatenbouw,  heeft onlangs bij Bruma Machines een gebruikte Darley kantbank (230 ton, 430 mm) aangeschaft. Het is al de achtste machine die Johan Blom bij de machinehandel in Spankeren heeft gekocht.

En alweer de vierde kantbank. Johan Blom kan zich nog goed herinneren wat de eerste kantbank was die hij kocht. ”Dat was in 1995, toen ik met mijn eigen bedrijf begon. Het was zo’n lichtgroene kantbank van Promecam, dat later is overgenomen door Amada.”

Verstand van machines
Sindsdien onderhoudt hij een voortreffelijke relatie met Bruma Machines. “Je hebt de machinehandel en je heb Bruma”, zegt Johan Blom. “Bruma levert gebruikte machines, maar altijd hoogwaardig, zowel de machines zelf als de service. Daar kwam ik die eerste keer gelijk al achter. Ze werken netjes, komen bij je langs en helpen bij het opstarten en het onder de knie krijgen van de machine. En het belangrijkste: ze hebben er gewoon verstand van.”

Na die eerste lichtgroene kantbank zijn meerdere machines gevolgd. Niet alleen kantbanken maar ook een CNC draaibank, een CNC freesmachine en een puntlasapparaat. “Natuurlijk, we hebben ook wel eens iets gehad wat niet lekker liep. Maar Bruma zorgt er altijd voor dat het goed komt. En alles in overleg.”

Helemaal nagekeken
Als ze bij Bruma weten dat Johan Blom wat zoekt, houden ze de markt voor hem in de gaten. Zo ging het ook met de Darley kantbank. “Harld Bruinier belde mij dat hij een mooie bank had staan. Ik sprong in de auto en anderhalf uur later was ik al in Spankeren. Ik zag de machine staan en wist direct: dat is hem. De prijs was netjes, hij was helemaal nagekeken en zag er goed uit. Het transport is verzorgd door Jan van Dam Machinetransport. Ook dat is goed geregeld. Ze zetten hem precies op de plek, tot op de millimeter nauwkeurig.”

Voor Blom is het dus al de vierde kantbank van Bruma. De oudste is al lang weer weg, de tweede (150 ton, 360 mm) en de derde (110 ton, 4 meter voor dunne plaat) zijn nog steeds operationeel. Met de 230 tons Darley machine EHP-230 kan Blom nu ook beduidend dikker materiaal buigen. Hij heeft er gelijk drie kasten met gereedschappen, afkomstig uit een bedrijfsbeëindiging, bijgekocht. En hij heeft er hydraulische klemmen op laten zetten. “Ik vroeg eerst nog wel wat dat dan ging kosten, maar Harld zei dat ik dat gewoon moest doen. Mijn ervaring is dat een advies van Bruma altijd wat oplevert. Dit keer ook. Die hydraulische klemming is ideaal, Klik, klak, boem en het gereedschap zit klaar.”

Tal van projecten
Blom Opmeer ontwerpt apparaten en constructies, produceert en plaatst deze en voert keuringen en onderhoud uit. Dit gebeurt vaak op basis van een probleem bij de opdrachtgevers. Nadat het probleem is geanalyseerd wordt vervolgens een theoretisch ontwerp gemaakt op basis van een idee. Met dit ontwerp kan de constructie of het apparaat worden beoordeeld en na goedkeuring worden geproduceerd. Dat gebeurt met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen. Blom Opmeer beschikt in de productiehal over een uitgebreid machinepark, waar veel verschillende bewerkingen in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn al heel wat projecten voor diverse opdrachtgevers door heel Nederland gerealiseerd; van een draaibare gotenmal en een geautomatiseerde schuurstraat voor het schuren van keukenbladen tot een orchideeën carrousel voor het selecteren van de kwaliteit van de orchideeën en een constructie voor zonnepanelen op het water.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe 300 tons E-Brake sluit aan bij duurzame filosofie TEMA Process

05-01 Zijn bedrijf maakt machines voor de productie van grondstoffen voor de food, chemie, mineralen…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X