Bob Steetskamp voorzitter Agro & Food platform NAFTC

Tijdens de eerste algemene ledenvergadering bij lidbedrijf Vencomatic in Eersel, is Bob Steetskamp benoemd tot voorzitter van de vereniging NAFTC. Hiermee weet NAFTC zich verzekerd van een bevlogen boegbeeld met een uitstekend netwerk en trackrecord in de internationale agribusiness.

Het voorzitterschap van Steetskamp gaat per direct in. Hij zal onder andere een delegatie van meer dan twintig bedrijven leiden tijdens de strategische beursinzending naar de Iran Agro en Iran Food+Bev Tec Show (eind mei in Teheran).

De vereniging NAFTC bestaat momenteel uit 50 Nederlandse bedrijven en instellingen uit de Nederlandse Agro & Food Sector. NAFTC biedt hen het platform waarop, vanuit lokaal gevestigde kantoren, permanent de leden in individueel en ketenverband worden gepositioneerd en ondersteund. NAFTC werkt samen met het FME Agro & Food cluster en andere Nederlandse brancheorganisaties. NAFTC is momenteel aanwezig en actief in China, India, Vietnam en Turkije en werkt hard aan uitbreiding naar 80 leden en verbreding van het geografische aanbod.

Samenwerking is één van de belangrijkste doelstellingen van NAFTC, zoals verwoord door lid van het eerste uur, Paul Oosterlaken, directeur van Kiremko: “Als machinebouwer en toeleverancier aan de verwerkende industrie geloven wij heilig in het belang van onderlinge samenwerking binnen het Nederlandse bedrijfsleven. NAFTC biedt ons hierbij het platform waarop wij ons gezamenlijk kunnen presenteren en kunnen onderscheiden van onze buitenlandse concurrenten.”

Bob Steetskamp is het grootste gedeelte van zijn werkzame leven in de agri & food actief geweest. De afgelopen 3 jaar werkte hij als bedrijfsleven vertegenwoordiger en trekker van het Team International van de Topsector Agri & Food. Hierin heeft hij in het bijzonder bijgedragen aan de totstandkoming van nieuwe business cases, projecten en samenwerkingsverbanden in opkomende markten. “Nederland kent als innovatie- en kennisland in Agri & Food een vooraanstaande positie in de wereld”, aldus Steetskamp. “Maar tegelijkertijd neemt de concurrentie in snel tempo toe. Ik zie samenwerking tussen bedrijven onderling en met overheid en kennisinstellingen als een belangrijke succesfactor waarmee we wereldwijd kunnen zorgen voor efficiënte en duurzame productie van veilige en hoogwaardige voedingsmiddelen.”

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV