Boessenkool up-to-date met nieuwe 5-asser van Ibarmia

Machinefabriek Boessenkool, exposant op ESEF Maakindustrie, investeert in een nieuwe veelzijdige 5-assige CNC-freesmachine van de Spaanse fabrikant Ibarmia.

De nieuwe aanwinst van Machinefabriek Boessenkool is een Ibarmia ZVH45/L1500. Deze 5-assige simultaan is zeer gewild om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer. (Foto’s: Ibarmia)

Directeur Eelco Osse van de veelzijdige machinefabriek in Almelo zegt over deze uitbreiding van het machinepark: “Vanwege de klantvraag en de uiteenlopende opdrachten, willen we altijd up-to-date zijn om iedere uitdaging aan te kunnen. Daarom is het een must om te blijven investeren, innoveren en ontwikkelen. Dit zijn we niet alleen aan onze klanten verplicht. We vinden het zelf ook ontzettend belangrijk om een machinefabriek te zijn waar wij diverse opdrachten van ieder formaat en in elke omvang kunnen bewerken.”

Stappen om te groeien

Osse vervolgt: “Omdat wij als machinefabriek willen blijven voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten, moeten wij verder innoveren en investeren. Daarbij willen wij ons als bedrijf verder door ontwikkelen in het geautomatiseerde proces en in efficiency. Het is daarbij tevens belangrijk om kostengunstig te produceren en daarmee een goede concurrentiepositie in te nemen. Voor nu hebben we gekozen dat te doen met een investering van een half miljoen euro in een nieuwe veelzijdige 5-assige CNC-freesmachine. Daarmee zetten we weer een stap in de goede richting van verdere groei van Machinefabriek Boessenkool.”

Vrije 3D vormen

De nieuwe aanwinst is een Ibarmia ZVH45/L1500. Deze 5-assige simultaan is zeer gewild om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer. Doordat de machine 5-assig is, kan Boessenkool straks onder andere vrije 3D vormen realiseren. De 1100mm slag boven de draaitafel is een bijzondere afmeting, die zorgt voor nog meer mogelijkheden.

Detailfoto van de slijpkop.

Detailfoto van de slijpkop.

Drie essentiële elementen

“De flexibiliteit van deze machine komt voort uit een combinatie van drie essentiële elementen die samen oplossingen bieden die normaal gesproken door meerdere afzonderlijke machines worden geboden”, zegt Osse. Dat is allereerst de volledig vrij te programmeren en te zwenken B-as met krachtige hoogtoerige freesspindel. Deze machine levert het dubbele van het vermogen dat veel andere machines leveren. Dit zorgt ervoor dat moeilijk te bewerken materialen, zoals RVS en titanium eenvoudig te bewerken zijn. Het tweede element is de draaitafel met grote capaciteit. Deze heeft een diameter van 800 mm, maar hierop kunnen onderdelen tot een diameter van 1.100 mm bewerkt worden. Hij is belastbaar met een maximaal gewicht tot 1.500 kg. Tot slot noemt Osse de zware vaste tafel. Hierdoor kan deze machine gebruikt worden als een standaard bewerkingscentrum met een werkgebied van 1.500 x 800 x 800 mm.

Het beste gereedschap

“Door de aanwinst van deze nieuwe machine kunnen wij bij Machinefabriek Boessenkool stappen blijven maken en door ontwikkelen. Door de nieuwste technologieën toe te passen in processen, kunnen we meer qua productie en mogelijkheden. Wij zijn zeer content met deze nieuwe investering en trots dat wij onze vakmensen kunnen laten werken met een machine van deze kwaliteit. Zo kunnen ook onze leerlingen de nieuwste technologieën in onze CAD/CAM opleidingen ervaren en beschikken onze vakmensen over het beste gereedschap.”
Ibarmia wordt in Nederland vertegenwoordigd door Bendertechniek.

Machinefabriek Boessenkool is deelnemer ESEF Maakindustrie

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Boessenkool verwezenlijkt medische handschoenenfabriek in Ghana

15-02 Ruim twee jaar geleden kwam de Ghanese ondernemer Addom Seme via François Collard van…

Verspanen

Machinefabriek Boessenkool bouwt duurzaam kantoorpand

13-12 Vanwege de groei die Boessenkool doormaakt – en wil vasthouden – is het huidige…

Verspanen

DMG Mori investeert 75 miljoen in productie 5-assers in China

14-04 De nieuwe productiefaciliteit van 35.000 vierkante meter zal zwaar geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden, zo…

Bedrijf en Economie

Boessenkoolprijs voor álle 13 afstudeerders Pius X College

03-07 In het Pius X College in Almelo is voor de 51ste keer de Boessenkoolprijs…

Bedrijf en Economie

Boessenkool kan innovaties versnellen

27-01 Dankzij een financiering van Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Machinefabriek Boessenkool uit…

Verspanen

Stoxon Machines herenigd met de andere Velmon-bedrijven

07-10 Stoxon Machines, een vaste exposant op METAVAK, is al jaren een onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

Prestigieuze miljoenenorder CERN naar Boessenkool

30-09 Onderzoeksinstituut CERN in Genève heeft zijn grootste opdracht ooit voor de Nederlandse industrie uitbesteed…

Personeel en Opleiding

Vijftigste Boessenkoolprijs voor vier studenten Pius X College

03-07 Op dinsdag 2 juli is in het Pius X College in Almelo voor de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X