Bouw nieuwe hoofdkantoor Demcon van start

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon op het Kennispark Twente in Enschede is officieel gestart.

V.l.n.r. Jaap Nieuwenhuijse (NABR), Hein Trebbe sr. (Trebbe), Bianca Screever (Demcon), Dennis Schipper (Demcon) en June Nods (gemeente Enschede).

Dennis Schipper, CEO van Demcon, zette met een druk op de knop de boorkraan in werking voor de eerste paal in de grond: “Vanaf nu wordt de nieuwbouw langzaamaan zichtbaar voor iedereen. Het laat zien dat we echt aan de Demcon Campus, en dus aan onze toekomst, bouwen.”

Medewerkers holding

Het nieuwe hoofdkantoor komt aan de Institutenweg in Enschede, tussen het Demcon Innovation Center en het Demcon Technology Center. Begin 2023 wordt het pand naar verwachting in gebruik genomen. Het hoofdkantoor biedt ruimte aan onder andere de centrale ontvangst van Demcon, verschillende vergaderfaciliteiten en de medewerkers van de holding.

Duurzaam bouwen

Het vijf bouwlagen tellende pand wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen (BREEAM Outstanding). Daarbij wordt gekeken naar aspecten als materiaalgebruik, afvalverwerking en energieprestatie van het pand. Op zichtbare en onzichtbare wijze wordt op talloze manieren rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt het dak volledig bedekt met zonnepanelen en wordt in de directe omgeving rekening gehouden met groene beplanting en nestmogelijkheden.

Demcon Campus

Voor de komende jaren heeft Demcon flinke groei-ambities. In 2025 verwacht het bedrijf 1.000 medewerkers in Enschede te tellen, een verdubbeling van het huidige aantal medewerkers. Dit betekent ook een forse toename van het aantal vierkante meters. Het van oorsprong Twentse bedrijf maakt met deze nieuwbouw de keuze om het hoofdkantoor in Enschede te handhaven en in Twente te blijven. Het nieuwe hoofdkantoor wordt – samen met het Demcon Innovation Center (in het voormalige Ericsson pand) en het Demcon Technology Center – het hart van de Demcon Campus in Enschede.

De plannen voor de Demcon Campus beslaan een gebied met een aantrekkelijke, groene en waar mogelijk energie neutrale inrichting. De campus moet alle denkbare faciliteiten bieden voor de groeiplannen van Demcon zelf en van startende en doorgroeiende bedrijven met vergelijkbare ambities. Het wordt een proeftuin voor hoogwaardige technologische innovaties. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met bestaande bedrijven op het Kennispark.

Dennis Schipper: “Wij zien de campus als voedingsbodem voor een levendige hightech-community rond de Demcon group. Het gaat om spontaan ontmoeten en verbinden. Wij kunnen laten zien dat het hier gebeurt. Dat morgen hier vandaag al begint. Met onze campus willen we technologie, innovatie en ondernemerschap tot bloei laten komen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Machinefabriek Boessenkool supertrots op nieuwbouw

09-10 Na deze officiële openingshandeling volgde voor alle genodigden een uitgebreide rondleiding door de fabriek…

Plaatbewerking

Nieuwe afdeling Q-Fin gaat ontbraamproces automatiseren

11-04 Q-Fin Handling Solutions gaat oplossingen ontwikkelen en produceren die de handling rondom de ontbraammachines…

Verspanen

HFI start uitbreiding

12-01 Alle betrokken partijen waren deze week bijeen om de overeenkomsten voor de bouw te…

Oppervlaktetechniek

Scoren met maatwerk

11-10 Directeur-eigenaar Michel van Heeswijk was vanaf de eerste tekening voor de nieuwbouw verliefd op…

Plaatbewerking

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

26-09 In de Twentse metaalindustrie is Assink & Schipholt een bekende naam. Het bedrijf vierde…

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Plaatbewerking

Hevami betrekt nieuwbouw

08-08 Op dit moment beschikt Hevami al over diverse ontbraammachines die gedemonstreerd kunnen worden, zoals…

Toeleveren

Nieuwe huisvesting Dictator duurzaam en comfortabel

14-02 “Hier kunnen we echt vele jaren vooruit”, zeggen commercieel directeur Harry Werkman en technisch…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV