Bredenoord krijgt werkplaats die rust uitstraalt

Bredenoord neemt begin 2020 een fonkelnieuw logistiek centrum op de hoofdvestiging in Apeldoorn in gebruik. Het nieuwe pand krijgt een uitstraling die past bij het imago dat de grootste leverancier van decentrale energiesystemen van ons land nastreeft: een modern bedrijf dat duurzaam onderneemt en topkwaliteit producten levert. De werkplaatsinrichting GridLine van de Hoffmann Group sluit hier perfect bij aan.

Bredenoord is de verhuurder van de bekende rode aggregaten. Maar het bedrijf doet veel meer. Het telt drie onderdelen. Service & Sales verkoopt en onderhoudt aggregaten. Solutions levert klant specifieke maatwerkoplossingen, zoals bijzondere opstellingen, aangepaste aggregaten en zonnepanelen. Verreweg het grootste onderdeel is Rental, dat standaard aggregaten en andere producten uit de catalogus verhuurt. Rental beschikt over een vloot van 2500 aggregaten met vermogens van 15 tot 2000 kVA. In totaal omvat de verhuurvloot 13.000 artikelen.

Duurzame energie
Bredenoord ontwikkelt en bouwt alle aggregaten zelf. De afdeling R&D zet daarbij sterk in op duurzame energie, wat resulteert in nieuwe producten als Big Battery Boxen (batterijcontainers), zonnepanelen en aggregaten op waterstof. “De vraag naar duurzame energie wordt steeds groter”, vertelt Arjan Sanders, teamleider Operations Rental. Hij is met zijn team van 45 medewerkers verantwoordelijk voor alle operationele zaken in de werkplaatsen van Rental in Nederland, België en het westen van Duitsland. Operational excellence staat daarbij voorop. Elk aggregaat dat terugkomt van de verhuur wordt compleet nagekeken en gereed gemaakt voor de volgende verhuur.

Aangenaam werkklimaat
De afgelopen jaren is Bredenoord zo hard gegroeid dat extra ruimte noodzakelijk is om communicatie, logistiek en veiligheid weer op topniveau te brengen. Het nieuwe centrum bestaat uit 2100 vierkante meter kantoorruimte en een hal van 5000 vierkante meter. Het heeft een GPR-score van 8+, wat inhoudt dat het pand uitstekend scoort op de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. “Alle bouwmaterialen zijn zo gekozen dat het hele gebouw kan worden hergebruikt”, zegt Jeroen Manuels, coördinator nieuwbouw. “Ergonomisch is het top. In de hal heerst een aangenaam werkklimaat, er komt valbeveiliging voor werken op hoogte en loopkranen vergemakkelijken de werkzaamheden. Werk dat nu nog buiten gebeurt, zoals het schoonspoelen van aggregaten, gebeurt straks binnen en voor het proefdraaien/testen is er een grote overkapping gemaakt.”

Nieuwe werkplaatsinrichting
Bij dit alles komt een volledig nieuwe werkplaatsinrichting, die aansluit bij de uitstraling van het pand. Dat is zowel binnen als buiten antraciet grijs (RAL 7016) met accenten in de rode huiskleur (RAL 3002) van Bredenoord. “We zochten een leverancier die een inrichting kon leveren die qua vorm, afmetingen en kleurstelling past in de stijl van deze bouw”, zegt Arjan Sanders. Op een beurs stuitte hij op de Hoffmann Group, waar hij in contact kwam met accountmanager Rudy Horck. “Ik merkte direct dat hun producten aansloten bij wat wij vroegen.” Productspecialist Marcel Stappenbeld werd ingeschakeld om de wensen van Bredenoord te vertalen in een passende inrichting. “Het zoeken van een oplossing die bij ons past, stond bij Rudy en Marcel voorop”, zegt Arjan. “We hebben heel veel gereedschappen, er kwam heel wat bij kijken om die allemaal goed op te bergen. Ze hebben goed geluisterd en er was steeds contact. We hebben bijvoorbeeld foto’s opgestuurd van gereedschappen om tot goede keuzes te komen.” Dat resulteerde in een eerste aanbod, waarmee Bredenoord na enig finetunen eigenlijk al akkoord was. Maar dat was vlak voordat de nieuwe lijn GridLine zou worden gepresenteerd. Rudy Horck adviseerde daar nog even op te wachten. Aldus geschiedde met als gevolg dat het allemaal nog veel mooier is geworden. De werkplaats van Bredenoord Rental krijgt 28 vleugeldeurkasten en 21 ladekasten en een aantal verrijdbare karren, helemaal passend in stijl van nieuwe gebouw.

Hoffmann Group levert Bredenoord een volledig nieuwe GridLine werkplaatsinrichting, die qua vorm, afmetingen en kleurstelling past in de stijl van het nieuwe logistiek centrum.

Passende oplossingen
Arjan Sanders kijkt tevreden terug op het traject. “Rudy en Marcel hebben goed advies gegeven, passende oplossingen aangedragen en ons een mooie 3D tekening laten zien van het eindresultaat. Vanuit onze technische achtergrond kunnen we zien dat de producten van hoge kwaliteit zijn en de prijs was ook goed.” Arjan is dan ook blij met het resultaat: “We kunnen innovatief en duurzaam werken in een werkplaats die rust uitstraalt. De inrichting is daar een wezenlijk onderdeel van en zorgt er mede voor dat alles er aantrekkelijk uitziet. Ons logistiek centrum wordt een showroom van onze werkzaamheden.” Het aanschaffen van een werkplaatsinrichting is in principe eenmalig, maar Arjan Sanders weet nu al dat hij meer met de Hoffmann Group gaat doen. “Vanuit de basis die nu is gelegd blijven we werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden. Hoffmann heeft daarvoor een breed scala producten. Ze denken mee in goed georganiseerd werken en hebben zich bewezen als een leverancier waarmee een langdurige relatie kan worden opgebouwd.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

ToolScout verhoogt rendement gereedschappen

09-03 Van Ravenswaaij heeft zelf jarenlang op de werkvloer aan de machines gestaan voordat hij…

Automatisering

Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

25-01 Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote…

Verspanen

Hoffmann Group betrekt nieuwe huisvesting

09-11 De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente…

Verspanen

Proceszeker diepgatboren in staal

29-09 De productfamilie GARANT Master voor hoogrendementverspaning van de Hoffmann Group krijgt nieuwe aanwas. Het…

Verspanen

Nieuwe catalogus Hoffmann Group bevat 9000 nieuwe producten

28-07 Op 1 augustus presenteert de Hoffmann Group haar nieuwe catalogus 2020/2021. De geactualiseerde en…

Verspanen

Slimme oplossingen voor optimaal verspanen

08-06 De Hoffmann Group biedt tal van slimme oplossingen die het leven van een verspaner…

Verspanen

GARANT Xtric centrische machinebek krijgt middenbek

27-05 De GARANT Xtric centrische machineklem met snelwisselsysteem op basis van het ‘Click & Clamp’-principe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X