Bredenoord krijgt werkplaats die rust uitstraalt

Bredenoord neemt begin 2020 een fonkelnieuw logistiek centrum op de hoofdvestiging in Apeldoorn in gebruik. Het nieuwe pand krijgt een uitstraling die past bij het imago dat de grootste leverancier van decentrale energiesystemen van ons land nastreeft: een modern bedrijf dat duurzaam onderneemt en topkwaliteit producten levert. De werkplaatsinrichting GridLine van de Hoffmann Group sluit hier perfect bij aan.

Bredenoord is de verhuurder van de bekende rode aggregaten. Maar het bedrijf doet veel meer. Het telt drie onderdelen. Service & Sales verkoopt en onderhoudt aggregaten. Solutions levert klant specifieke maatwerkoplossingen, zoals bijzondere opstellingen, aangepaste aggregaten en zonnepanelen. Verreweg het grootste onderdeel is Rental, dat standaard aggregaten en andere producten uit de catalogus verhuurt. Rental beschikt over een vloot van 2500 aggregaten met vermogens van 15 tot 2000 kVA. In totaal omvat de verhuurvloot 13.000 artikelen.

Duurzame energie
Bredenoord ontwikkelt en bouwt alle aggregaten zelf. De afdeling R&D zet daarbij sterk in op duurzame energie, wat resulteert in nieuwe producten als Big Battery Boxen (batterijcontainers), zonnepanelen en aggregaten op waterstof. “De vraag naar duurzame energie wordt steeds groter”, vertelt Arjan Sanders, teamleider Operations Rental. Hij is met zijn team van 45 medewerkers verantwoordelijk voor alle operationele zaken in de werkplaatsen van Rental in Nederland, België en het westen van Duitsland. Operational excellence staat daarbij voorop. Elk aggregaat dat terugkomt van de verhuur wordt compleet nagekeken en gereed gemaakt voor de volgende verhuur.

Aangenaam werkklimaat
De afgelopen jaren is Bredenoord zo hard gegroeid dat extra ruimte noodzakelijk is om communicatie, logistiek en veiligheid weer op topniveau te brengen. Het nieuwe centrum bestaat uit 2100 vierkante meter kantoorruimte en een hal van 5000 vierkante meter. Het heeft een GPR-score van 8+, wat inhoudt dat het pand uitstekend scoort op de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. “Alle bouwmaterialen zijn zo gekozen dat het hele gebouw kan worden hergebruikt”, zegt Jeroen Manuels, coördinator nieuwbouw. “Ergonomisch is het top. In de hal heerst een aangenaam werkklimaat, er komt valbeveiliging voor werken op hoogte en loopkranen vergemakkelijken de werkzaamheden. Werk dat nu nog buiten gebeurt, zoals het schoonspoelen van aggregaten, gebeurt straks binnen en voor het proefdraaien/testen is er een grote overkapping gemaakt.”

Nieuwe werkplaatsinrichting
Bij dit alles komt een volledig nieuwe werkplaatsinrichting, die aansluit bij de uitstraling van het pand. Dat is zowel binnen als buiten antraciet grijs (RAL 7016) met accenten in de rode huiskleur (RAL 3002) van Bredenoord. “We zochten een leverancier die een inrichting kon leveren die qua vorm, afmetingen en kleurstelling past in de stijl van deze bouw”, zegt Arjan Sanders. Op een beurs stuitte hij op de Hoffmann Group, waar hij in contact kwam met accountmanager Rudy Horck. “Ik merkte direct dat hun producten aansloten bij wat wij vroegen.” Productspecialist Marcel Stappenbeld werd ingeschakeld om de wensen van Bredenoord te vertalen in een passende inrichting. “Het zoeken van een oplossing die bij ons past, stond bij Rudy en Marcel voorop”, zegt Arjan. “We hebben heel veel gereedschappen, er kwam heel wat bij kijken om die allemaal goed op te bergen. Ze hebben goed geluisterd en er was steeds contact. We hebben bijvoorbeeld foto’s opgestuurd van gereedschappen om tot goede keuzes te komen.” Dat resulteerde in een eerste aanbod, waarmee Bredenoord na enig finetunen eigenlijk al akkoord was. Maar dat was vlak voordat de nieuwe lijn GridLine zou worden gepresenteerd. Rudy Horck adviseerde daar nog even op te wachten. Aldus geschiedde met als gevolg dat het allemaal nog veel mooier is geworden. De werkplaats van Bredenoord Rental krijgt 28 vleugeldeurkasten en 21 ladekasten en een aantal verrijdbare karren, helemaal passend in stijl van nieuwe gebouw.

Hoffmann Group levert Bredenoord een volledig nieuwe GridLine werkplaatsinrichting, die qua vorm, afmetingen en kleurstelling past in de stijl van het nieuwe logistiek centrum.

Passende oplossingen
Arjan Sanders kijkt tevreden terug op het traject. “Rudy en Marcel hebben goed advies gegeven, passende oplossingen aangedragen en ons een mooie 3D tekening laten zien van het eindresultaat. Vanuit onze technische achtergrond kunnen we zien dat de producten van hoge kwaliteit zijn en de prijs was ook goed.” Arjan is dan ook blij met het resultaat: “We kunnen innovatief en duurzaam werken in een werkplaats die rust uitstraalt. De inrichting is daar een wezenlijk onderdeel van en zorgt er mede voor dat alles er aantrekkelijk uitziet. Ons logistiek centrum wordt een showroom van onze werkzaamheden.” Het aanschaffen van een werkplaatsinrichting is in principe eenmalig, maar Arjan Sanders weet nu al dat hij meer met de Hoffmann Group gaat doen. “Vanuit de basis die nu is gelegd blijven we werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden. Hoffmann heeft daarvoor een breed scala producten. Ze denken mee in goed georganiseerd werken en hebben zich bewezen als een leverancier waarmee een langdurige relatie kan worden opgebouwd.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoffmann Group pakt uit met eigen merken én Iscar

08-03 Ook is er aandacht voor de gereedschappen van Iscar. De Hoffmann Group heeft sinds…

Verspanen

Hoffmann Group viert feest op METAVAK

03-10 “Dit jaar zullen we Garant en Holex op de METAVAK in de schijnwerpers zetten.…

Verspanen

Hoffmann Group catalogus 2023/2024 beschikbaar

21-08 De catalogus bevat opnieuw vele nieuwe producten, waaronder het GARANT GreenPlus assortiment dat duurzaamheid…

Verspanen

Hoffmann Group biedt procescontrole met Renishaw

19-07 De Hoffmann Group adviseert nu over de relevante diensten en heeft Renishaw-producten in haar…

Toeleveren

Bredenoord gaat biogasaggregaten verhuren

20-02 De biogasaggregaten draaien op restgas, 100% afkomstig uit een garandeerde restafvalstroom wat geleverd gaat…

Verspanen

Hoffmann Group trakteert op avondje film

21-11 De klanten af en toe in de watten leggen is de Hoffmann Group niet…

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Verspanen

Meer productiviteit, minder eentonig werk

24-10 Garant Automation Basic is het nieuwe beladingssysteem van Hoffmann Group. Het is als eerste…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV