Buddy voor kwaliteitstesten

Het Duitse bedrijf Ypsotec presenteert op de Hannover Messe de Q-buddy. Dit is een nieuwe machine die efficiënte, volautomatische kwaliteitscontrole van mechanisch bewerkte precisieonderdelen direct bij de productiemachine mogelijk maakt.

De Q-buddy kan tot 180 productiedelen per uur reinigen, inspecteren en sorteren.

De Q-buddy kan tot 180 productiedelen per uur reinigen, inspecteren en sorteren. Het eenvoudige werkingsprincipe van het systeem is gebaseerd op een nauwkeurige meting van het onderdeelgewicht. Het gewicht van precisieonderdelen is uiterst informatief over de naleving van fabricagetoleranties. Bij statistische afwijkingen van de productiedelen boven een waarschuwingslimiet wordt direct een bericht naar het personeel gestuurd. Bij overschrijding van de interventiegrens worden de onderdelen automatisch uitgesorteerd.

Via een interface kan een geautomatiseerde productiestop van de machine worden ingesteld. Door de smalle uitvoering en de in hoogte verstelbare en aanpasbare invoer is de machine in te stellen voor een grote diversiteit aan productiemachines.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen