Bus’ Handelmij bouwt nieuw logistiek centrum in Zwolle

0
1662

Op bedrijventerrein de Hessenpoort in Zwolle is het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum van technische groothandel Bus’ Handelsmij. Met de bouw van het nieuwe centrum wil dit Zwolse familiebedrijf een toonaangevende logistieke dienstverlener worden.

Logistiek manager Dé Snieder heeft een  duidelijke visie op de toekomst van het nieuwe centrum: “We zijn geen distributiecentrum, maar een logistiek centrum. Bij ons staat de klantwens centraal: we kunnen écht maatwerk leveren. Doordat we vrijwel alle transport zelf doen, kunnen we bovendien de flexibiliteit blijven leveren die klanten zo in ons waarderen.”

Volledig energieneutraal
Bijzonder aan het logistieke centrum (bebouwd oppervlak van 4000 vierkante meter) volgens commercieel directeur Schelto Bus is dat het volledig energieneutraal wordt. “We hebben veel extra geïnvesteerd in een goede klimaatbeheersing.  Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze werknemers. Voor nu betekent dit een extra investering, maar we denken deze terug te verdienen door het gebruik van aardwarmte en doordat mensen het prettig vinden om bij ons te werken.”

Keuze vestigingsplaats
Al sinds 1958 is Bus’ Handelmij gevestigd in Zwolle en van daaruit gegroeid naar twaalf vestigingen in totaal, waarvan één in Groot-Brittannië. Uiteraard is ook gekeken naar andere opties voor vestiging, maar uiteindelijk bleek Zwolle een logische keuze vanwege de  goede bereikbaarheid én de historische oorsprong van het bedrijf.

Ruimte voor uitbreiding
De kavel biedt ruimte voor toekomstige uitbreiding. “We zijn ons er terdege van bewust dat de bouw van het nieuwe pand mogelijk is door de groei, die wij dankzij onze trouwe klantenkring de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Een groei die we graag verder willen uitbouwen naar de toekomst”, aldus commercieel manager Rogér Wiltinge.

(Visited 1 times, 1 visits today)