BUVO Castings ontvangt mega-order ter waarde van ruim 30 miljoen euro

BUVO Castings, een toonaangevende speler in de metaalindustrie gevestigd in Helmond, heeft onlangs een indrukwekkende order binnengehaald ter waarde van meer dan 30 miljoen euro. De order is afkomstig van een van de grootste toeleveranciers in de automobielbranche en betreft de productie van hoogwaardige onderdelen voor laadsystemen van auto’s.

BUVO Castings in Helmond gespecialiseerd in het gieten en het mechanisch bewerken van producten. (foto: BUVO Castings)

Na een periode van ruim drie jaar met uitdagende marktomstandigheden, markeert deze grote order een belangrijke mijlpaal voor BUVO Castings. Het bedrijf heeft hard gewerkt om weer op te krabbelen en deze order onderstreept het vertrouwen dat klanten hebben in de expertise en capaciteiten van het bedrijf. “We zijn zeer verheugd over deze mega order en het vertrouwen dat onze klanten in ons hebben gesteld”, aldus Pieter Rijs, CEO van BUVO Castings. “Het stelt ons in staat om ons leiderschap in de gietindustrie verder te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere mobiliteitssector. We blijven onze inspanningen richten op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid om zo de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.”

BUVO Castings onderstreept groene ambities

Met de slogan “Die Casting for Green Mobility” laat BUVO Castings duidelijk zien waar haar ambities liggen. Het bedrijf is vastbesloten om een belangrijke bijdrage te leveren aan duurzame mobiliteit. Het project voor de automobielindustrie sluit naadloos aan bij deze visie, aangezien de laadsystemen essentiële componenten zijn voor elektrische en hybride voertuigen.

BUVO Castings hecht veel waarde aan duurzaamheid en past met het hergebruik van aluminium volledig in de circulaire industrie. Het aluminium dat gebruikt wordt in de productie van de onderdelen wordt uitsluitend verkregen uit schroot, waardoor er geen nieuwe grondstoffen worden geëxploiteerd. Dit draagt bij aan een verminderde milieubelasting en versterkt de positie van BUVO Castings als een verantwoordelijke speler in de industrie.

Naast onderdelen voor laadsystemen van auto’s, levert BUVO Castings ook cruciale componenten voor hybride warmtepompinstallaties, die van groot belang zijn in de huidige energietransitie. Het bedrijf speelt zo een belangrijke rol in het bevorderen van groene energieoplossingen.

Waterstof als energiebron

Bovendien is BUVO Castings bezig met het realiseren van aanzienlijke energiebesparingen. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om waterstof als energiebron te integreren in haar productieprocessen. Dit initiatief onderstreept hun inzet om groene energieoplossingen te omarmen en getuigen van BUVO’s inzet voor duurzaamheid en innovatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

BUVO Castings produceert aluminium gietdelen voor Ineos Grenadier

27-10 BUVO Castings zal vier geassembleerde delen gaan leveren voor de kenmerkende ‘Side Roof Rails’…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema