Capaciteitsinzicht naar ieders behoefte

Productiebedrijven die hun capaciteiten optimaal willen benutten, hebben behoefte aan gericht en actueel inzicht in productiebezetting en beschikbare capaciteit. De manier van plannen verschilt echter  per bedrijf en zelfs per gebruiker. Waar de één de machinebezetting nauwlettend wil volgen, heeft de ander meer behoefte aan een globaal inzicht in de bezetting van een afdeling. Met de vernieuwde capaciteitsplanning in Limis Planner is het mogelijk de capaciteitsgrafieken aan te passen aan ieders specifieke wensen: ‘what you see is what you need’.

De nieuwe capaciteitsgrafieken maken alle gewenste informatie over capaciteiten en belading met één klik vanuit het startscherm grafisch inzichtelijk. De gewenste grafieken worden in één scherm getoond (totaaloverzicht), waarbij per grafiek kan worden doorgeklikt voor meer details.

Oneindig veel inzicht
Door het combineren van verschillende gegevens in één overzicht ontstaan oneindig veel mogelijkheden. Niet alleen de bezetting en capaciteit van een resource wordt inzichtelijk, maar desgewenst ook het aandeel van bijvoorbeeld een bepaalde klant of order daarin. Het overzicht toont tevens het effect van ‘what-if’ orders. De gebruiker ziet wat hij wenst en nodig heeft om optimaal te plannen en te sturen.
Planningssoftware Limis Planner biedt grip, inzicht, flexibiliteit en margeverbetering. Voorspelt bezettingsgraad en bottlenecks. Verkort doorlooptijden en verhoogt leverbetrouwbaarheid. Desgewenst wordt de planning automatisch door de scheduler  berekend. De software is standaard te koppelen met heel veel ERP pakketten wat tijd uitspaart en fouten voorkomt. Excellijsten en andere bewerkelijke schema’s worden daardoor overbodig.

Procesflow in de praktijk
Hoe werkt de interactie tussen Limis Planner en ERP? Als voorbeeld nemen we hier de procesflow tussen Limis Planner en Exact Online Productie. In Exact Online Productie worden werkorders aangemaakt tegen een bepaalde leverdatum. Deze orders worden met behulp van een koppeling geïmporteerd in Limis Planner. Indien gewenst berekent de scheduler volautomatisch de detailplanning, rekening houdend met meerdere restricties als leverdatum, prioriteit, mancapaciteit, machinecapaciteit en gereedschappen. In Limis Planner worden de orders gevisualiseerd in het digitaal planbord. De planner heeft altijd de touwtjes in handen en kan eenvoudig wijzigingen aanbrengen middels drag-and-drop.
Output is vervolgens een orderbon en todolijst (geprint of digitaal). Limis Planner bepaalt de startdatum van elke taak en houdt daarbij rekening met routingen en beschikbaarheid van mensen en machines. Limis Planner heeft een uitgebreide shopfloorcontrol: todolijst, orderbon, registratie, meten van de status, gereedmelden, uren, rapportages (voor- en nacalculaties, leverperformance, overige kpi’s). Alles wat benodigd is om het bedrijf te sturen. Gegevens die terug worden gekoppeld naar Exact Online Productie zijn start- en einddata. De frequentie van deze terugkoppeling kan de gebruiker zelf instellen.

Meerdere talen
Planningssoftware Limis Planner is inmiddels standaard in meerdere talen beschikbaar, te weten Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools. In overige talen is het pakket door de gebruiker zelf te vertalen middels een vertaalprogramma.  

Limis,
Standnummer 222, TIV Hardenberg 2015

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TIV Hardenberg

Vernieuwde Emco CNC draaimachine

27-08 De Ridder THO toont onder andere de nieuwe Emco E45 MY CNC draaimachine met…

TIV Hardenberg

Eenvoudig doornloos buigen

27-08 Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking waarvan veel uit…

TIV Hardenberg

Spannende, nieuwe producten

27-08 KEM Europe staat voor het eerst op TIV in Hardenberg. Dit doet de importeur…

Verspanen

Hagoort levert nieuwe snij-koelvloeistof

27-08 Hagoorts nieuwe snij-koelvloeistof Jokisch W2 OP maakt korte metten met veelvoorkomende problemen als schuimvorming,…

TIV Hardenberg

STODT leidt op in CNC verspaning en mechatronica

27-08 STODT Toekomsttechniek is specialist in het opleiden in de CNC verspaning en mechatronica op…

TIV Hardenberg

Lasrobot op H-frame, universele oplossing voor toeleveranciers

27-08 Valk Welding demonstreert op haar stand een lasrobot op een torsievast H-vormig frame. Met…

TIV Hardenberg

Widenhorn lanceert dealerschap Universal Laser Systems

27-08 Widenhorn doet voor de 14e keer mee aan TIV Hardenberg, maar voor het eerst…

TIV Hardenberg

Edgecam maakt 5-assig simultaan frezen haalbaar voor kleine portemonnee

27-08 ATS EdgeIT, de elite Edgecam reseller van de Benelux, vestigt de aandacht op Edgecam…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X