Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

Met de vertegenwoordigingen van de fabrikanten CoastOne en Penta Laser Chutian heeft Carmitech een interessant aanbod voor de kritische plaatbewerker. Jeroen Carmiggelt is ‘absoluut blij’ dat hij zijn machines weer op beurzen kan demonstreren. “Eindelijk kunnen we laten zien wat we doen en hoe mooi onze producten zijn.”

Jeroen Carmiggelt van Carmitech demonstreert een C9 kantbank van CoastOne.

Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in het leveringsprogramma gehad. Het is even puzzelen geweest om de juiste machines bij elkaar te krijgen. “Met CoastOne en Penta Laser hebben we nu een pakket dat goed bij ons past. Deze fabrikanten bouwen machines waar wij helemaal achter staan en met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding”, zegt Carmiggelt. “De fabrikanten ondersteunen ons volledig en we bieden een gedegen service en onderhoud. Dat geeft ons veel potentie om de klanten te helpen zoals het moet. We kunnen nu echt focussen. Dat is wat je als machineleverancier wilt.”

Kantbanken

CoastOne is vooral bekend met haar elektrische kantbanken, waarvan er al heel veel in Europa operationeel zijn. De Finse fabrikant bouwt kantbanken tot 4 meter, allemaal met servo-aangedreven kogelomloopspindels. Ze maken geen geluid, geven geen warmte af en zijn snel, onderhouds- en gebruikersvriendelijk. De servo-aandrijvingen maken de machines niet alleen nauwkeurig maar ook milieuvriendelijk. Bij een gemiddeld gebruik verbruikt de C9 kantbank bijvoorbeeld minder dan 1,5 kW. De C9 is het kleinste model van de compacte C-serie. Deze machines zijn geschikt voor het snel en accuraat buigen van kleine onderdelen.

Ook bouwt CoastOne de G-Series. Dit zijn kantbanken met een O-frame. Deze constructie geeft bij meer lengte meer stabiliteit dan een conventioneel C-frame en kan toch relatief licht worden gebouwd. Daarnaast zijn er de Bull kantbanken, die een hoog tonnage op een kleine footprint bieden. Het hoge precisie O-frame met op maat gemaakte kogelomloopspindels maakt de Bull geschikt voor het dikker materiaal dat nauwkeurig en precies moeten worden gebogen.

Impress- en tapmachines

Naast kantbanken produceert CoastOne ook de PressOne impressmachines, die eveneens zijn voorzien van servo-elektrische kogelomloopspindels. Met hun combinatie van snelheid en nauwkeurigheid zijn ze interessant voor onder andere de panelen- en kastenbouw.

En dan zijn er ook nog de geautomatiseerde draadsnij/tapmachines Multitapper van Finse makelij. Deze NC aangestuurde tapmachines kunnen vanuit de werkvoorbereiding worden aangestuurd. De gebruiker roept een programma op en de machine doet zijn werk; automatisch, snel en foutloos. De Multitapper machines hebben een solide basisframe en een brug waarmee het tappen van meerdere gaten heel eenvoudig gaat.

Lasersnijmachines

Het andere onderdeel in het pakket van Carmitech is de vertegenwoordiging van Penta Laser Chutian. Dit is een Chinese fabrikant, onderdeel van de Italiaanse EL.EN.-Group, die zowel buis- als vlakbedfiberlasers ontwikkelt en produceert, met kleine tot zeer grote vermogens van wel 30 kW. Penta Laser Chutian produceert deze machines met verschillende kwaliteiten snijkoppen en laserbronnen.

Jeroen Carmiggelt weet precies wat hij in Nederland wil leveren: “Onze vlakbedlasers worden enkel verkocht met Precitec snijkoppen en IPG laserbronnen. Deze machines zijn uitermate geschikt voor de MKB’ers in Europa. Het zijn productiemachines waarmee je fulltime kunt produceren; goede machines voor goed geld. Hiermee kunnen wij iedere plaat-/metaalbewerker bedienen die zelf de flexibiliteit van snijden of extra capaciteit in huis wil halen, een goede kwaliteit machine zoekt én voor een zeer interessant tarief wil kunnen snijden.”

Er is al een handvol lasersnijmachines van Penta Laser in Nederland operationeel. De klanten zijn er zonder uitzondering tevreden over. “We zijn op de goede weg”, weet Carmiggelt. “We vertellen een eerlijk verhaal en beloven geen gekke dingen. Ik weet wat deze machines kunnen, als de klant weet wat hij van een machine verwacht, dan kunnen we samen tot hele interessante oplossingen komen.”

Carmitech
Stand C129

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

CLT Metal Service trekt sprint in productiesnelheid en capaciteit

01-12 Met deze configuratie zet het Limburgse metaalbedrijf in op de toekomst met een optimale…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

Mebema introduceert Accurl kantbanken en plaatscharen

19-10 Accurl CNC Machine Tools beschikt in China over een productiefaciliteit van 45.000 vierkante meter,…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X