Cazeneuve blijft populair

De machinemerken Cazeneuve en Leadwell vormen momenteel de speerpunten van Boelens Machines. Op METAVAK demonstreert Boelens dan ook een teach-in draaibank 590 Optimax Plus van Cazeneuve en een T7M draaibank met aandrijfgereedschap van Leadwell.

“Vooral de machines van Cazeneuve  lopen momenteel heel goed”, zegt sales manager Anton Snijders van Boelens Machines. “We hebben onze verkoop-inspanningen voor dit merk geïntensiveerd en plukken daar duidelijk de vruchten van. Afgelopen jaar hebben we er een groot aantal van verkocht.”
Voor Snijders is dat een signaal dat er een grote markt is voor de conventioneel-plus, teach-in en CNC draaibanken van de Franse machineproducent. “Cazeneuve is van oudsher een geliefd merk in Nederland”, aldus Snijders. “De machines staan bekend om hun sterke prestaties, stabiliteit en flexibiliteit. Ze zijn voor iedereen toegankelijk.”

Hainbuch opspantechniek
Hij heeft onlangs onder meer een Cazeneuve geleverd aan een bedrijf in Drachten, dat met name scheerapparaten produceert. Het is een Optimax 360 met Cazeneuve software, die geheel onder een Siemens besturing draait. Deze draaibank is uitgerust met opspantechniek van Hainbuch en klauwplaten van Schunk. De klauwplaten en spantanginrichting kunnen met één sleutel worden gewisseld binnen het µm-bereik (http://www.bisspecials.com/snelwisselsystemen/captex). Dat is belangrijk voor de klant in Drachten, omdat deze hoofdzakelijk prototypes maakt op de machine en daarom snel wil kunnen wisselen.
Snijders komt met een goed gevoel naar METAVAK Gorinchem, te meer omdat METAVAK Hardenberg begin september voor hem succesvol is verlopen. De Cazeneuve draaibank die hij daar tentoonstelde verkocht hij op de beurs aan Frewo Metaal in Almelo. “De verkopen gaan nog steeds op en af en ook is er nog druk op de prijzen, maar er zit weer beweging in de markt. Veel verspaners hebben het druk en omdat de berichten over de economie positiever worden, zijn ze gericht aan het kijken naar nieuwe investeringen. Er gebeurt duidelijk iets.”

Verhuisd
Naast Cazeneuve en Leadwell (verticale en horizontale bewerkingscentra en CNC draaibanken), vertegenwoordigt Boelens ook de machinemerken Kitamura (verticale en horizontale bewerkingscentra), Huron (hoog nauwkeurige highspeed 3- en 5-assige bewerkingscentra), RemaControl  (moving column verticale bewerkingscentra met pendelmogelijkheden) en nog enkele merken.
Jarenlang heeft Boelens Machines geopereerd vanuit het Brabantse Dongen, maar eind oktober is de machineleverancier verhuisd naar een nieuw onderkomen in Bemmel (tussen Arnhem en Nijmegen). Hier is een pand aangekocht dat beter past bij de omvang van het bedrijf.

Boelens Machines
Standnummer 161

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV