Cellro zoekt orthopedische markt op

Cellro, producent en leverancier van automatiseringsproducten voor de verspanende industrie, gaat zich veel nadrukkelijker dan voorheen richten op de orthopedische markt. Dit maakte de automatiseerder uit Veenendaal bekend tijdens de persconferentie voor de vakbeurs Metav. Op deze beurs, die van 10 tot en met 13 maart 2020 wordt gehouden in Düsseldorf, zal Cellro Medical voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd.

Marketing manager Elise de Koning van Cellro noemt de business unit Medical ‘een tot nu toe verborgen parel voor het publiek’. “Toch is Medical al meer dan 5 jaar onderdeel van Cellro. Binnen deze BU wordt de orthopedische markt bediend met een groeiend aanbod van oplossingen, toegespitst op het maakproces van de klant. Het gaat dan om de productie van bijvoorbeeld heup- en kniestukken en botplaatjes.” Medical is ontstaan vanuit een klantvraag uit de markt. De medische klant, waar Cellro nog steeds voor werkt, is gecharmeerd van de visie van Cellro op hoe je automatisering op een toekomstbestendige manier kunt vormgeven. Dat is duidelijk te zien in de modulaire opbouw van de systemen in zowel hardware als software bovenliggende datastructuren. Elk systeem kent zijn eigen functionaliteit en is zowel stand alone als in een lijnproductie te gebruiken.

Hoog potentieel
De orthopedische industrie is een snel opkomende industrie met een groei van 3,5% per jaar. “Het is een belangrijke nichemarkt met een hoog potentieel”, aldus De Koning. “De gemiddelde leeftijd gaat omhoog, de kwaliteit van leven wordt hoger en medische zorg is beter bereikbaar voor de mens. Dit biedt veel kansen. De BU Medical faciliteert het maakproces van onze klanten op dit moment met name in de ‘joint replaces’ en ‘trauma’ toepassingen. Binnen deze industrie bedienen we op dit moment de helft van de vraag en werken we voor de absolute top van de markt in bedrijfsomvang, omzet en technologische uitdagingen. We werken voor onder andere DePuy Synthes, Stryker en andere toonaangevende namen in de orthopedische wereld.”

Diverse oplossingen
Het maakproces van Cellro’s klanten kent een breed spectrum. De BU Medical ontwikkelt oplossingen voor de processen additive manufacturing, verspanen, lasermarkeren, ultrasoon reinigen, ontbramen/polijsten en inspecteren. De Koning: “De grote gemene deler en ook gelijk de reden waarom Medical zo goed bij Cellro past: product handling is de kern van deze processen. En steeds wordt de klantvraag centraal gesteld en vanuit innovatie en gezamenlijke technologie ontwikkeling de uiteindelijke oplossing voor onze klant gevonden.” Een van de processen waarvoor Cellro mooie systemen heeft ontwikkeld is lasermarkeren. “Traceability is essentieel voor onze klanten Het is belangrijk dat medische delen tot de bron terug te herleiden zijn om zeker te weten dat bij de juiste patiënt het juiste deel wordt gebruikt, en bijvoorbeeld ook in het geval van fouten in de delen. Daarom worden alle delen met een unieke code door ons Laser Markeer Systeem gemarkeerd.”

Hoog kwaliteitsniveau
Het aanboren van deze markt heeft Cellro uitgedaagd om op een hoog kwaliteitsniveau te ondernemen, waarbij de automatiseringsspecialist verschillende certificeringen heeft toegevoegd en werkprocessen verder heeft gestandaardiseerd. De gebruiker en zijn productieproces staat bij Cellro centraal in haar aanpak en uitrol van het product portfolio. Dat geldt voor alle klanten, maar dat geldt zeker voor de BU Medical, waar de betrokkenheid van haar klanten nog intenser is omdat Cellro een groot deel van de technologie ontwikkelt in nauwe samenwerking met de klant. “Als fabrikant weten we hoe we van een idee naar een product moeten komen en dat is voor Cellro Medical niet anders. We ontwikkelen hoogwaardige technologische systemen met een gunstige total cost of ownership. We kennen onze klanten en hun maakprocessen en hebben veel ervaring met de implementatie van regulatoire eisen. Als organisatie zijn we flexibel en passen we snel de expertise aan op de vraag van de klant, ook als deze niet direct in de huidige scope van projecten valt”, aldus De Koning. Cellro richt zich met de BU Medical nadrukkelijk op de internationale markt. Dat is ook de reden om voor de presentatie aan het grote publiek te kiezen voor de vakbeurs Metav. Daar zal Cellro een eigen stand hebben, maar ook een presentatie verzorgen op het themaplein Medical.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Cellro opent vestiging in Duitsland

15-09 Cellro krijgt in Brackenheim, vlakbij Heilbronn, de beschikking over een pand met een kantoor…

Automatisering

‘Hoe automatiseert u ‘s nachts kleine series van Ø 3 tot 300 mm?’

02-06 Het webinar is speciaal voor verspanende bedrijven die meer willen weten over het automatiseren…

Verspanen

Exposanten leren van Metav Digital maar kijken uit naar echte beurzen

29-03 Meer dan 80 exposanten hebben met de beursorganisatoren VDW en Messe Düsseldorf  meegedaan om…

Automatisering

Open communicatiestandaard umati aanwezig op METAV digital

18-03 Umati (in 2017 gelanceerd door de VDW – Duitse Vereniging van Werktuigmachines) neemt van…

Verspanen

Digitale Metav presenteert automatiseringsoplossingen

08-03 Bijvoorbeeld bij Paul Horn. Deze gereedschappenproducent heeft in samenwerking met de Kistler Groep een…

Verspanen

Vakbeurs Metav wordt volledig digitaal

10-12 Metav Reloaded wordt Metav Digital. Ofwel: de uitgestelde vakbeurs Metav, die van 23 tot…

Automatisering

Praktische handvatten voor automatisering en opspanning

23-11 ‘Hoe kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’ is de titel van een gezamenlijk webinar…

Featured

In de maakindustrie kent 62 procent Smart Industry

19-08 De naamsbekendheid van Smart Industry is gegroeid. Van de ondernemers in de maakindustrie heeft…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X