Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

Ceratizit heeft 2022 afgetrapt met de introductie van drie nieuwe gereedschappen. Voor het draaien van ISO-P staalsoorten komt de gereedschapsfabrikant met nieuwe prestatie verhogende wisselplaten die zijn voorzien van een innovatieve Dragonskin coating met slijtage indicatie. Verder heeft Ceratizit de klemhouders voor draaien uitgerust met DirectCooling voor een optimale koeling en spaanafvoer en tot slot heeft het bedrijf de stationaire SBF-3 klauwplaat gepresenteerd met een bekken-snelwisselsysteem voor het snel en betrouwbaar opspannen van ronde werkstukken.

Om de enorme variaties in ISO-P staalsoorten betrouwbaar te kunnen draaien, heeft Ceratizit drie nieuwe wisselplaatsoorten ontwikkeld. De Dragonskin coating is uitgerust met een slijtage indicatie.

Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar draaien van ISO-P staalsoorten. De nieuwe wisselplaten (CTCP135-P, CTCP125-P en CTCP115-P) zijn voorzien van een Dragonskin coating die niet alleen het prestatievermogen verbetert, maar ook van kleur verandert zodra de wisselplaat aan vervanging toe is. Hierdoor kunnen gebruikers precies op het juiste moment ingrijpen. Ceratizit heeft de CTCP135-P, CTCP125-P en CTCP115-P wisselplaten aanzienlijk verbeterd ten opzichte van hun voorgangers.

Daarbij zijn aanpassingen gedaan aan het substraat, de geometrieën en de Dragonskin-coating. Volgens Ceratizit is de standtijd daarmee tot wel 20% verbeterd, wat resulteert in grote besparingen bij het verspanen van staal.

De Dragonskin-coating is cruciaal voor het prestatievermogen van de nieuwe draaikwaliteiten. Dankzij de coating zijn de wisselplaten uitermate goed bestand tegen extreme temperaturen in de snijzone en worden plastische vervormingen voorkomen. Dit zorgt voor een optimale proceszekerheid. Zo zijn de wisselplaten voorbereid op elke uitdaging, of er nu harde of taaie materialen worden verspaand.

Omdat gebruikers van wisselplaten graag meer inzicht willen in de mate van slijtage, heeft Ceratizit een Dragonskin-coating ontwikkeld waarmee slijtage direct te identificeren is. Aan de hand van de kleur is snel te zien of de wisselplaat aan vervanging toe is. Op die manier kunnen gebruikers een stabiel en proceszeker draaiproces realiseren.

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van VerspaningsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van VerspaningsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van VerspaningsNieuws verschijnt op 07 juni 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de METAV en de TechniShow/ESEF.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

Motorex en Chiron ontwikkelen geautomatiseerd emulsiebeheersysteem

31-08 Wereldwijd zijn er miljoenen werktuigmachines in gebruik, die vaak worden ingezet met water-mengbare koelsmeermiddelen.…

Verspanen

CNH Industrial Belgium optimaliseert twintig jaar oude machine met ToolScope

27-08 CNH is een van de eerste gebruikers van ToolScope in Nederland en België. De…

Verspanen

Standtijd van titanium verspanende gereedschappen verzevenvoudigd

24-08 Dankzij de deskundigheid van alle betrokkenen kon de standtijd van de verspanende gereedschappen voor…

Verspanen

Matecs wendt zich tot alles boven de kubieke meter

24-08 Matecs is ooit begonnen als handelsbureau voor de baggerindustrie en tot op de dag…

Verspanen

Dekens maakt plaats voor het grootste horizontale bewerkingscentrum van DN Solutions

23-08 De toeleverancier heeft namelijk geïnvesteerd in een NHM 8000 met palletautomatisering, het grootste horizontale…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF vieren zomerse editie

23-08 Van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht om precies te…

Verspanen

Nat verspanen van grafiet is teamprestatie

27-06 Het verspanen van grafiet is nog altijd een flinke uitdaging voor gereedschap- en matrijzenmakers.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X