Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

Ceratizit heeft 2022 afgetrapt met de introductie van drie nieuwe gereedschappen. Voor het draaien van ISO-P staalsoorten komt de gereedschapsfabrikant met nieuwe prestatie verhogende wisselplaten die zijn voorzien van een innovatieve Dragonskin coating met slijtage indicatie. Verder heeft Ceratizit de klemhouders voor draaien uitgerust met DirectCooling voor een optimale koeling en spaanafvoer en tot slot heeft het bedrijf de stationaire SBF-3 klauwplaat gepresenteerd met een bekken-snelwisselsysteem voor het snel en betrouwbaar opspannen van ronde werkstukken.

Om de enorme variaties in ISO-P staalsoorten betrouwbaar te kunnen draaien, heeft Ceratizit drie nieuwe wisselplaatsoorten ontwikkeld. De Dragonskin coating is uitgerust met een slijtage indicatie.

Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar draaien van ISO-P staalsoorten. De nieuwe wisselplaten (CTCP135-P, CTCP125-P en CTCP115-P) zijn voorzien van een Dragonskin coating die niet alleen het prestatievermogen verbetert, maar ook van kleur verandert zodra de wisselplaat aan vervanging toe is. Hierdoor kunnen gebruikers precies op het juiste moment ingrijpen. Ceratizit heeft de CTCP135-P, CTCP125-P en CTCP115-P wisselplaten aanzienlijk verbeterd ten opzichte van hun voorgangers.

Daarbij zijn aanpassingen gedaan aan het substraat, de geometrieën en de Dragonskin-coating. Volgens Ceratizit is de standtijd daarmee tot wel 20% verbeterd, wat resulteert in grote besparingen bij het verspanen van staal.

De Dragonskin-coating is cruciaal voor het prestatievermogen van de nieuwe draaikwaliteiten. Dankzij de coating zijn de wisselplaten uitermate goed bestand tegen extreme temperaturen in de snijzone en worden plastische vervormingen voorkomen. Dit zorgt voor een optimale proceszekerheid. Zo zijn de wisselplaten voorbereid op elke uitdaging, of er nu harde of taaie materialen worden verspaand.

Omdat gebruikers van wisselplaten graag meer inzicht willen in de mate van slijtage, heeft Ceratizit een Dragonskin-coating ontwikkeld waarmee slijtage direct te identificeren is. Aan de hand van de kleur is snel te zien of de wisselplaat aan vervanging toe is. Op die manier kunnen gebruikers een stabiel en proceszeker draaiproces realiseren.

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van VerspaningsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van VerspaningsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van VerspaningsNieuws verschijnt op 07 juni 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de METAV en de TechniShow/ESEF.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

01-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Ceratizit en CAD2M bundelen krachten

23-10 Het doel van de samenwerking is het delen van kennis en expertise met betrekking…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Verspanen

Ceratizit introduceert standaard voor CO2-voetafdruk hardmetaal

19-07 In combinatie met een score- en classificatiesysteem belooft de hardmetaalspecialist een grotere transparantie met…

Columns

Je bent niet speciaal

26-06 Kijk, natuurlijk is er wel ruimte voor specials, maar dat geldt vooral voor een…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Personeel en Opleiding

Spindeltijd is gelieerd aan kennis

21-06 Toen Verder in Techniek negen jaar geleden haar deuren opende was de dienstverlening gericht…

Verspanen

Nieuwe machinelijn Soraluce gericht op betrouwbaar, precies en flexibel

21-06 De Performance Line is een nieuwe lijn van Soraluce met drie machinetypes die alle…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?