CERATIZIT Rally Maniacs gaat de strijd aan in Dakar Rally

CERATIZIT Nederland en Peter Timmerman zijn een sportieve en enerverende samenwerking aangegaan. Timmerman, die met zijn bedrijf Gereedschapmakerij Timmerman in Lienden kiest voor de gereedschappen van CERATIZIT, heeft de ambitie om in 2023 de prestigieuze Dakar Rally met de motor te bedwingen.

De samenwerking met Timmerman is dus een perfecte manier om verspaning en productietechniek onder de aandacht te brengen bij een breed publiek”, vertelt Tinus Zuetenhorst, directeur van CERATIZIT Nederland.

Een ambitieus plan dat CERATIZIT ondersteunt met een sponsorovereenkomst. De komende maanden presenteert CERATIZIT daarom onder de hashtag #RallyManiacs al het nieuws over de voorbereidingen van Timmerman, evenals interessante topics over de productietechnologie die schuil gaat achter sommige onderdelen van de enduro motor. Hou de LinkedIn en Facebook-kanalen van CERATIZIT dus goed in de gaten.

De Dakar Rally is dé droom van elke fanatieke motorcrosser of enduro rijder. Zo ook die van Peter Timmerman die het loodzware evenement al jaren op het verlanglijstje heeft staan. Timmerman vertelt: “Dakar is dé ultieme rally en daar wil je als enduro rijder gewoon aan mee doen. Maar dat is niet zo heel eenvoudig. Er komen enorm veel voorbereidingen bij kijken en het gaat gepaard met hoge kosten. Jarenlang waren dat de redenen om het voor me uit te schuiven. Tot nu! In januari 2023 moet het dan eindelijk gaan gebeuren.”

Om Timmerman op zijn weg naar Dakar te ondersteunen, helpt CERATIZIT met een sponsorcontract. Volgens CERATIZIT kent de motorsport veel raakvlakken met productietechniek. Zo is de specialist op het gebied van verspanende gereedschappen een bekende gereedschapsleverancier voor producenten in de motorsport. De gereedschappen worden onder andere ingezet voor de productie van voorvorken, wielen, framedelen, remhendels en componenten voor de brandstofmotor. “Er is veel synergie tussen de motorsport en de maakindustrie. Naast dat onze verspanende gereedschappen aan de basis staan van allerlei onderdelen, is er in de branche ook veel interesse in motorsport en Dakar. De samenwerking met Timmerman is dus een perfecte manier om verspaning en productietechniek onder de aandacht te brengen bij een breed publiek”, vertelt Tinus Zuetenhorst, directeur van CERATIZIT Nederland.

Productietechniek profileren

Zuetenhorst vervolgt: “De industrie heeft een schrijnend tekort aan vaktechnisch personeel. Door sponsoring willen we meer aandacht vestigen op moderne productietechnieken en onze mooie maakindustrie. Dat stopt niet bij een gave stickerset op de motor en onze naam op het motorpak. We zullen daarom in aanloop naar Dakar tevens diverse interessante video’s, foto’s en artikelen publiceren die duidelijk laten zien welke rol productietechnologie speelt in de motorsport.” Het hele initiatief wordt via de social media kanalen en website van CERATIZIT uitgedragen, evenals via de landelijke media.

Om juist ook kinderen en ouders de mooie kant te laten zien van de maakindustrie en met name de verspaningstechniek, is CERATIZIT voornemend om in aanloop naar Dakar diverse bijeenkomsten te organiseren bij hightech bedrijven om de connectie tussen productietechniek, gereedschappen en een rallymotor te presenteren. Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor een aantal Nederlandse producenten van motoronderdelen. “Belangrijk voor de maakindustrie is dat we laten zien dat arbeidsplekken schone ruimtes zijn met moderne computertechnieken en vergaande automatiseringsoplossingen.”

Kistklassement

Om zich te kunnen kwalificeren voor de Dakar Rally moet Timmerman dit jaar twee andere rally’s rijden, namelijk de Andalucia Rally (8-12 juni) en de Rallye Du Maroc (6-12 okt). Timmerman rijdt op een motor van Husqvarna in het zogenaamde kistklassement met ondersteuning van het HT-Rally team onder leiding van Henk Helligers. Kistrijders worden gezien als de echte helden van Dakar. Ze moeten alles zelf doen tijdens de Rally dus ook het onderhoud aan de motor. Hierbij mogen ze alleen de spullen gebruiken die in één kist zijn opgeslagen, zoals reserve onderdelen en gereedschap. Timmerman: “Het kistklassement is de ultieme overlevingstocht want je staat er tijdens de rally helemaal alleen voor. Dat geeft net die extra kick wanneer je over de finish rijdt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

CNH Industrial Belgium optimaliseert twintig jaar oude machine met ToolScope

27-08 CNH is een van de eerste gebruikers van ToolScope in Nederland en België. De…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

Verspanen

Metaalbewerking Smit optimaliseert samen met Ceratizit verspanende processen

15-07 Metaalbewerking Smit levert aan uiteenlopende industrieën, zoals de luxe jachtbouw, machine- en apparatenbouw, olie-…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Ceratizit presenteert tweede online tv-show over verspanen

11-06 It’s Tool Time! is een gloednieuwe B2B-infotainmentshow over verspanende gereedschappen voor de metaalsector. De…

Verspanen

Schreuder M&T innoveert hand in hand met Ceratizit

01-02 Schreuder richt zich op alle markten waar behoefte is aan fijnmechanische onderdelen in enkelstuks,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X