CIMsoft is nieuw aanspreekpunt voor CADCAM

530

CIMSoft Technology in Spijkenisse is het nieuwe bedrijf van Jasper Verbunt. Hij heeft jarenlange ervaring in het implementeren en ondersteunen van CADCAM-oplossingen voor verspanende bedrijven en dat is ook de kern van zijn eigen onderneming.

CIMSoft ondersteunt bedrijven vanuit de gedachte van Computer Integrated Manufacturing en levert hiervoor CADCAM en andere productie-ondersteunende softwareoplossingen. Het is dealer van Vero Software, de producent van onder meer het bekende Edgecam pakket. “Ik wil met mijn bedrijf echt een aanspreekpunt zijn op het gebied van CADCAM”, zegt Verbunt. “Onze rol is niet zozeer die van leverancier van CADCAM, maar veel meer die van serviceprovider en adviseur. Daarbij richten we ons vooral op verspanende MKB-bedrijven.”

CADCAM als complete service
“Dat is precies waar onze eindklant behoefte aan heeft”, zegt Peter Ameloot, verantwoordelijk voor de verkoop van Vero Software in onder andere de Benelux: “Wij zien CADCAM niet als enkel een softwarepakket, maar als een complete service. In een wereld van steeds hogere producteisen, complexe multitask machines, innovatieve gereedschapsoplossingen, steeds meer integratie van CADCAM met andere bedrijfsprocessen en het gebruik van realtimedata om processen verder te optimaliseren, is het essentieel goede partners te hebben die onze eindklanten correct adviseren over hoe software kan ingezet worden om dit alles zo efficiënt mogelijk te organiseren. Daarvoor zijn bedrijven als CIMSoft nodig. We zijn dan ook verheugd dat we met Jasper een tweede partij hebben die ons op de Nederlandse markt vertegenwoordigt. We weten dat hij een goede naam en jarenlange ervaring heeft in CADCAM. Met deze samenwerking hopen we onze positie in Nederland nog te versterken.”

Ondersteunende tools
CIMSoft kan verspaners ondersteunen bij eenvoudig freeswerk, maar even goed bij complex draaiwerk voor medische toepassingen en draadvonken. Hiervoor kan het bedrijf niet alleen de CADCAM software Edgecam aanbieden, maar ook allerhande ondersteunende tools van Vero. Zoals Workxplore, de CAD-viewer en analysesoftware waarmee toegeleverde CAD-bestanden snel en efficiënt kunnen worden getoetst op maakbaarheid. En de CAD-oplossing Designer voor het creëren en optimaliseren van geometrie voor een optimaal productieproces. In het pakket zit ook WorkNC CAM-software, dat is automatische CNC-software voor het frezen van oppervlakte- of solids modellen in matrijs-, model- en gereedschapsmakerijen voor 2- tot 5-assige CADCAM-programmering. En Edgecam Inspect voor het maken van meetprogramma’s op de CNC machine.
Hiermee kan CIMSoft op het gebied van Computer Integrated Manufacturing alles doen van A tot Z: adviseren, implementeren en ondersteunen, ook op locatie bij een bedrijf. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan het efficiënt inrichten van een gereedschappen database”, aldus Verbunt. “Of aan het correct gebruiken van CNC machines, het ingeven van spanmiddelen of het in het systeem zetten van snijcondities, wat steeds nauwkeuriger luistert. We kunnen een verspaner ook wegwijs maken in een nieuwe Edgecam-technologie als Waveform. Waveform geeft voor draaien en frezen constante snijcondities op het draai- en freesvlak, waarmee het verspaningsproces sneller en betrouwbaarder wordt. Meer dan een halvering van de cyclustijden, tot wel 75 procent, is daarbij mogelijk. Maar het resulteert ook in een hogere proceszekerheid, wat belangrijk is in het kader van automatisering. Dat zijn de dingen waarmee CIMSoft zich wil onderscheiden.”