Citizen kortdraaier verkort cyclustijd met dubbele Y-as

Citizen heeft de Miyano kortdraaibank van de BNE-serie verder geoptimaliseerd. Met twee Y-assen worden de modellen BNE-51MYY en BNE-65MYY nog productiever. De dubbele Y-as geeft de kortdraaimachines meer flexibiliteit bij de keuze van gereedschappen, maakt een betere verdeling van processen mogelijk en geeft de mogelijkheid om cyclustijden te verkorten.

De nieuwe BNE-51MYY en BNE-65MYY kortdraaimachines van Citizen zijn uitgerust met identieke onderdelen. De dubbele Y-as biedt aanzienlijk meer flexibiliteit en productiviteit.

De nieuwe BNE-51MYY en BNE-65MYY zijn uitgerust met hoofd- en tegenspindels voor bewerking aan de voor- en achterzijde van het werkstuk. Beide machines zijn voorzien van gedeelde componenten. Zo zijn de twee gereedschapsturrets, die ieder ruimte biedt aan twaalf gereedschappen, volledig gelijkwaardig wat betreft aandrijfvermogen en capaciteit. Ook het bereik van de turrets in de X- en Y-as is identiek, evenals de hoofd- en tegenspindels.

De nieuwe modellen zijn geschikt voor maximale werktukdiameters van 51 mm (BNE-51MYY) of 65 mm (BNE-65MYY) met een bewerkingslengte tot 195 mm. Volgens Citizen wordt de constant hoge flexibiliteit en productiviteit in het werkgebied vooral duidelijk bij gelijktijdige bewerkingen: Tot drie gereedschappen kunnen tegelijkertijd in gebruik zijn. Oliver Loth, Sales Manager Duitsland bij Citizen Machinery Europe: “Dankzij de bouwwijze van de nieuwe BNE-serie kent de bewerkingsflexibiliteit bijna geen grenzen. En deze veelzijdigheid wordt verder versterkt door speciale houders, zoals drie- of viervoudige houders, om het aantal gereedschappen te vergroten. Dat vergroot het verwerkingsspectrum aanzienlijk.”

Hoge stabiliteit en trillingsdemping

Citizen hecht veel belang aan stabiliteit en trillingspreventie. Alle hoofdcomponenten van de machine zijn gemonteerd op een doorlopend, stabiel gegoten bed. De constructie is zo ontworpen dat een probleemloze spaanafvoer gegarandeerd is. Alle sleden, met uitzondering van de X3-as, zijn uitgerust met geslepen of met hand geschraapte geleidingen. Dit alles zorgt volgens Citizen voor een maximale stabiliteit, goede trillingsdempende eigenschappen en hoge bewerkingsprestaties. Dit heeft weer een positief effect op het gehele bewerkingsproces en komt de standtijd van verspanende gereedschappen ten goede.

De machinebehuizing is volledig opnieuw ontworpen en biedt een groot venster om in het bewerkingsgebied te kijken. Het bedieningspaneel met een 15” touchscreen vereenvoudigt de bediening. Citizen noemt de consistentie van de gereedschapsopnames en gereedschapshouders voor verschillende Miyano-machines als een ander voordeel. Alle gereedschapshouders van de modellen BND en BNJ kunnen worden gebruikt voor de BNE-51MYY en BNE-65MYY.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Jansen Machining Technology op herhaling

25-10 Vanwege het succes van een reeds eerder geplaatste productiecel, wordt voor het einde van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X