CNC-precisie draaimachine voor Mevi

0

Mevi Fijnmechanische Industrie in Helmond heeft al meer dan 50 jaar een naam opgebouwd op het gebied van het leveren in de complete supply chain binnen engineering, productie en machinebouw. Om de groeiende markt nog beter van dienst te kunnen zijn én nog beter te kunnen voldoen aan de steeds hogere nauwkeurigheidseisen van de klant, is een CNC-precisie draaimachine van Benzinger toegevoegd aan het machinepark.

Om de steeds complexere technische vraagstukken en producten, en eveneens hoogwaardig seriewerk te kunnen garanderen is gekozen voor het type GOFuture B3. Deze machine is uitgevoerd met een hoofd- en tegenspil met C-as en Y-as en maakt compleet bewerking mogelijk. Voor de verdere optimalisering is de machine uitgevoerd met een 16-voudige hoog-precieze revolver met aangedreven gereedschappen, waarbij de repeteer nauwkeurigheid van het plaatsen van gereedschap ver onder 0,01 mm ligt.
Hierdoor kunnen gereedschappen extern worden ingesteld en vervolgens, zonder verder in de machine af te stellen, geplaatst worden.
Er staan verschillende draaispillen van Ø26-42 mm ter beschikking met gegarandeerde rondloop en planloop nauwkeurigheden van <0,7µm bij toerentallen tot 8.000 omw/min. De Y-as geeft nog meer inzetmogelijkheden én reduceren de ombouwtijden aanzienlijk, omdat de gereedschappen snel en nauwkeurig op centerhoogte af te stellen zijn.

www.oudereimer.nl