Combifit International in andere handen

16

Combifit International in Zoetermeer is begin oktober overgenomen. De nieuwe DGA is Jasper Kleinveld. Voormalig DGA Marten Pothoven heeft vanwege zijn naderende pensioen samen met zijn stille vennoot Taal ongeveer een jaar geleden besloten op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Na een intensief overnametraject kon hij de hand schudden en de overeenkomst tekenen met Jasper Kleinveld.

Pothoven is ingenomen met zijn opvolger: “Ik denk dat Combifit met hem de toekomst in kan. Na verschillende partijen te hebben gesproken had ik de beste klik met Jasper Kleinveld. Soort van het zelfde DNA. Samen hebben we besloten dat ik hier net zo lang blijf om de overgang soepel te laten verlopen en daarmee de continuïteit van Combifit te borgen. Het blijft toch mijn kindje.” Kleinveld zegt over de overname: “De reden dat ik met Marten Pothoven in gesprek wilde gaan was dat ik werd getriggerd door het feit dat Combifit niet alleen een draai- en freesbedrijf is maar ook nog een paar eigen producten heeft. Daarnaast geloof ik heel erg in het credo dat het personeel het verschil maakt. Het feit dat er binnen het bedrijf veel medewerkers zitten die er al tientallen jaren werken heeft mij ervan overtuigd dat het een mooi clubje mensen is, dat weet waar het om gaat: kwaliteit leveren en zorgen dat je doet wat je belooft.”

Combifit International, opgericht in 1984, fabriceert kleine tot middelgrote series draai- en freeswerk van onder andere hoogwaardige legeringen. Daarnaast zet het bedrijf een aantal eigen producten in de markt. In 2004 nam Pothoven het onder zijn hoede. Kleinveld zal de komende tijd gebruiken om het bedrijf en de klanten te leren kennen. Daarnaast zal hij zich samen met zijn voorganger buigen over de veranderende markt en de vraag hoe het bedrijf optimaal mee kan groeien. “Een mooie uitdaging, want er staan grote veranderingen op stapel.”