Complete werkplekken voor (beroeps)onderwijs, R&D, fablab & kleine werkplaats

Sinds begin jaren 80 is WIA Educational – zoals de naam al doet vermoeden – actief in het onderwijs en dan met name het technisch onderwijs. Het bedrijf heeft in ruim 40 jaar een enorme ervaring opgebouwd. De landelijke projecten zijn in al die jaren steeds aangepast aan de tijd, evenals de werkplekken die WIA Educational in eigen beheer ontwikkelt. Zo was er vroeger een werkplek programmeren van een Verkeersplein, tegenwoordig wordt dat voor een Drone gedaan om leerlingen de beginselen van programmeren bij te brengen.

De machines zijn vaak kleine uitvoeringen van machines die in de maakindustrie worden gebruikt, zo valt te denken aan een kleine fiberlaser metaal.

Het productportfolio dat WIA Educational heeft ontwikkeld, sluit perfect aan bij de denkbeelden van de jeugd en de huidige stand van de techniek met bijvoorbeeld VR technologie, warmtepomptechniek, 3D Scannen & Printen, programmering, simulatoren en drones.

Complete werkplekken

Door de oorsprong, voortgekomen uit gereedschaps/machineleverancier en machine-onafhankelijk CADCAM-leverancier Widenhorn, heeft de nadruk altijd wel gelegen op de metaal-, hout- en kunststofbewerking. De werkplekken zijn compleet met een machine, software, full-service en lespakket. Zo is het niet enkel theorie of software, maar kan dat wat is ontworpen ook echt gemaakt worden. De machines zijn vaak kleine uitvoeringen van machines die in de maakindustrie worden gebruikt, zo valt te denken aan een kleine fiberlaser metaal, watersnijmachine, plasmasnijmachine, 5-assige freesmachine en zelfs kantbank. Door die keuze te maken, sluit het onderwijs veel beter aan bij wat in de industrie gebruikt en gevraagd wordt. Enthousiaste leerlingen die al voldoende kennis hebben om direct in de praktijk te gebruiken, dat is het doel!

Voor iedere werkplaats

Doordat de werkplekken en machines zo goed aansluiten bij de praktijk zijn ze ook goed bruikbaar voor de industrie. Niet alleen om mensen intern op te leiden, maar ook om productie te maken. De kleine machines zijn in iedere werkplaats te gebruiken, hoe klein deze ook is. De 5-assig desktop freesmachine of de desktop watersnijmachine zijn zelfs op een bureau op kantoor te plaatsen. Dat is niet alleen ideaal voor een Fablab of Techhub, maar ook voor een R&D afdeling.

Een ontwerp kan direct en simpel geproduceerd worden, zelfs zonder uitgebreide werkplaats. Dat was al heel gebruikelijk voor 3D-printen, maar nu voor veel meer technieken. Zo draaien de compacte machines die WIA Educational ondersteunt al bij meerdere bedrijven.

Full service van familiebedrijf

In de huidige tijd is niets zo belangrijk als ondersteuning en service. Dat geldt zowel voor het onderwijs als in de industrie. Niets is zo vervelend als dat tijdens een examenperiode iets niet werkt zoals het zou moeten. WIA Educational heeft een ervaren serviceteam dat vaak al binnen enkele uren ter plaatse kan zijn als de nood hoog is. Ook zijn er meerdere werkplekken beschikbaar die tijdelijk gebruikt kunnen worden. Alles om te zorgen dat lessen, examens of de productie geen onderbreking of stilstand hebben.

Open Huis met veel werkplekken

  • Op 6 en 7 juni organiseert WIA Educational een Open Huis waar veel van de werkplekken live en vrijblijvend te zien zijn. De werkplekken die u in actie kunt zien zijn o.a.
  • WIA Werkplek Fiberlaser
  • WIA Werkplek 5-assig frezen
  • WIA Werkplek Plasmasnijden
  • WIA Werkplek Lasersnijden & Graveren
  • WIA Werkplek 3D Scannen & 3D Printen
  • WIA Werkplek Drone programmeren
  • WIA Warmtepomptechniek
  • WIA Werkplek SmartHome

Daarnaast is alle software en lesmateriaal te bekijken. Voor iedereen die interesse heeft in de huidige stand van Techniekonderwijs of op zoek is naar een compacte machine die past in iedere werkplaats is een bezoekje meer dan de moeite waard. Meld u hier aan en krijg bij uw komst een mooie ‘technische’ poster om op te hangen in uw lokaal of werkplaats.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

Plaatbewerking

Lasbedrijf Verhoef kiest voor kantbank en fiberlaser van Nardo

05-03 Het bedrijf beschikt over een eigen engineeringsafdeling en breed machinepark. Toen de vraag naar…

TechnishowNieuws

Aantrekkelijke werkplekken voor techniekonderwijs live in actie

05-03 WIA Educational is dé specialist op het gebied van technische werkplekken voor het Praktijkonderwijs,…

Plaatbewerking

Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

22-05 Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen,…

MetavakNieuws

Win een oranje lashelm op METAVAK

19-09 Anderhalve maand na METAVAK gaat in Qatar het WK Voetbal van start. Op 21…

Automatisering

Unieke schakel tussen industrie en onderwijs

20-06 Hij vervolgt: “In 2007 hebben mijn vader en ik samen besloten het familiebedrijf op…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV