Complimenten voor Nederlandse presentatie op Hannover Messe

De Nederlandse maakindustrie heeft vorige week op de Hannover Messe een uitstekende indruk achter gelaten. Het partnerland is door de beursorganisatie overladen met complimenten. “Nederland heeft de Hannover Messe benut om de wereld te laten zien dat het de toekomst van de industrie met veel power, intelligente oplossingen en charme mede zal bepalen”, aldus Jochen Köckler, lid van de directie van organisator Deutschen Messe.

“Als partnerland zorgde Nederland voor een perfecte bezetting”, zo zei Köckler op de slotdag van de Hannover Messe, die zo’n 180.000 bezoekers heeft getrokken. “Tal van ondernemingen hebben de beurs met hun thema’s en presentaties verrijkt. Bovendien hebben vertegenwoordigers van de economie en de politiek de kansen benut voor het uit- en opbouwen van hun contacten Tijdens talrijke lezingen, discussies en samenkomsten lieten de Nederlanders zien wat voor innovatieve oplossingen ze te bieden hebben voor een industrie, die de weg wijst naar de toekomst. Ze zochten daarbij de intensieve uitwisseling, zonder daarbij het plezier aan de zaak te veronachtzamen. Overdag lag het accent op inspiratie en indrukwekkende presentaties, ’s avonds was het steeds heel uitnodigend ‘Relax and get in touch with the Dutch’.”

Samenwerking Industrial Supply gaat door
Ook vanuit Nederland zelf wordt met een goed gevoel teruggekeken op de beurs. De vier organisaties (NEVAT, Metaalunie, Brainport Industries en Mikrocentrum) die zich voor het eerst op de Hannover Messe in ‘Holland Industrial Supply’ in één paviljoen hebben gepresenteerd, hebben reeds de intentie uitgesproken om ook volgend jaar samen op te trekken richting deze grootste industriebeurs ter wereld. Holland Partnerland heeft daartoe volgens hen een geweldige aanzet gegeven. De leden van de vier partijen die afgelopen week intensief met elkaar zijn opgetrokken zijn lovend over deze samenwerking. Met name de imposante presentatie van één groot paviljoen was een schot in de roos. Aan het eind van de beurs hebben de organisatoren besloten om ook komend jaar gezamenlijk op te trekken. Met als doel om Nederlandse maakindustrie als hoogwaardige technologische partner internationaal te positioneren.
“Het zou fantastisch zijn als het succes van Holland Partnerland 2014 voor de komende jaren wordt gecontinueerd”, zeggen de vier in een gezamenlijke verklaring. “Om de uitstekende samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid verder uit te bouwen, is een herhaling van de gezamenlijke profilering een prachtige kans. Vandaar ook dat de overheid zal worden uitgenodigd om ook komend jaar weer mee te doen om de opgebouwde exportkracht van de Nederlandse technologische industrie verder te benutten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Toeleveren

Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

05-04 ‘Home of Industrial Pioneers, now more than ever’ is dit keer het motto van…

Toeleveren

Hannover Messe definitief van de baan

26-03 De grootste industriebeurs ter wereld, de Hannover Messe, zal dit jaar niet plaatsvinden. De…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Automatisering

Productie met een 2020-visie

14-01 De adoptie van bepaalde opkomende technologieën kost tijd, zeker als het verstrekkende innovatieve ontwikkelingen…

Automatisering

Hannover Messe krijgt vernieuwde opzet

06-01 Een meer thematische clustering van technologieën, passend bij de steeds sneller veranderende industrie: de…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X