Congres brengt mogelijkheden 3D-printen opnieuw in kaart

0

HP, Materialise, BASF en Siemens Digital Industries Software slaan de handen ineen met de organisatie van de Additive Manufacturing Conference 2019. Hier leren bedrijven op welke manieren 3D-printen kan bijdragen aan snellere en flexibelere productie en het effect hiervan op de innovatiekracht en daarmee de concurrentiepositie.

Volgens de organisatoren van de conferentie (op 18 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein) heeft de toepasbaarheid van Additive Manufacturing binnen de industrie de afgelopen tijd een grote vlucht genomen in de Benelux. Dankzij nieuwe technologieën, materialen, verdienmodellen en aandacht voor concurrentie uit het buitenland zien bedrijven opnieuw mogelijkheden voor 3D-printen als onderscheidende factor in het productieproces. Enkele jaren geleden gold 3D-printen als de grote belofte op het gebied van innovatie. Het lukte bedrijven echter zelden om 3D geprinte producten voorbij de prototype-fase te krijgen door beperkingen in materialen en systemen. Nu lijkt daar dus verandering in te komen.

Additive Manufacturing Conference
Deze ontwikkeling creëert de behoefte om de mogelijkheden van 3D-printen in de Benelux opnieuw in kaart te brengen. Dat willen HP, Materialise, BASF en Siemens Digital Industries Software doen op de Additive Manufacturing Conference.

Presentaties
Naast presentaties van inspirerende sprekers en diverse break-out-sessies demonstreren de organiserende partijen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software. Namens HP spreekt Philipp Jung, SVP & Global Head of Customer Success 3D Printing & Digital Manufacturing, over de waarde van een betrouwbaar ecosysteem om klanten optimaal van 3D-printtechnologieën te laten profiteren. Bart Van der Schueren, CTO bij Materialise, legt uit waarom 3D-printen een ‘Slow Revolution’ is en waarom bedrijven deze complementaire productietechnologie nu moeten omarmen. Vanuit BASF zal Dietmar Geiser, Director Strategy & Partnering 3D-Printing Materials, spreken over de urgentie om 3D-printen op industriële schaal toe te passen. Tot slot behandelt Tom van ’t Erve, Senior Director Additive Manufacturing bij Siemens, een concrete use-case waarbij een end-to-end-benadering van AM onder andere leidde tot een 75% snellere productontwikkeling. Er is ook gelegenheid om vakgenoten en experts te ontmoeten tijdens een borrel aan het einde van de middag. De Additive Manufacturing Conference 2019 vindt plaats op 18 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.