Nieuwe generatie controllers Siemens voor digitale transformatie

0

Siemens breidt haar Digital Enterprise-portfolio voor de gereedschapsmachine-industrie uit. Met de nieuwe generatie CNC Sinumerik ONE, die in september op EMO Hannover wordt geïntroduceerd, reikt Siemens een essentieel element voor de digitale transformatie van gereedschapsmachines aan.

De nieuwe controller met digitale oorsprong werkt samen met de Create MyVirtualMachine-software om de machinebesturing en bijbehorende digitale tweeling te creëren vanuit één engineeringssysteem en zo bij te dragen tot de naadloze integratie van hardware en software.

Vanuit één engineeringsysteem
Het CNC-systeem met geïntegreerde Simatic S7-1500F PLC is er zowel als schakelkast- als paneelversie. Sinumerik ONE past perfect in de TIA Portal en maakt een efficiënt technisch raamwerk beschikbaar voor machinefabrikanten. Met Safety Integrated ondersteunt de nieuwe Sinumerik ONE de Siemens-industriestandaard voor veiligheid. Met IT-beveiliging geïntegreerd in de CNC vanuit het ontwerp implementeert Sinumerik ONE het meerlaagse Defense-in-Depth-concept. Met Create MyVirtualMachine en Run MyVirtualMachine wordt de nieuwe controller voorzien van software om de machinecontroller en bijbehorende digitale tweeling vanuit één engineeringsysteem te maken.

Bezoekers van EMO kunnen de Sinumerik ONE live ervaren aan de hand van Highlight Showcases. Een voorbeeld hiervan, te zien op de Siemens-stand, is de firma Beam, de eerste machinebouwer die een Sinumerik ONE in zijn Additive Manufacturing-machine Modulo 250 heeft geïnstalleerd. Beam is fabrikant van machines voor Directed Energy Deposition (DED). Vergeleken met andere Additive Manufacturing-technologieën is DED indrukwekkend als het gaat om hoge opbouwpercentages, multi-materiaaltoepassingen en gerichte materiaalintroductie direct in het procesgebied. Bezoekers van EMO kunnen de eerste AM-machine ter wereld zien die is uitgerust met Sinumerik ONE, en zien hoe de processimulatie van de materiaalvolgorde op de machine wordt weergegeven in het softwarepakket NX Virtual Machine in de gebruikelijke DED NX CAM-omgeving.

Continue monitoring
Met AnalyzeMyWorkpiece /Monitor breidt Siemens tevens haar softwareportfolio voor werkstukkwaliteit uit. De nieuwe Edge-app op basis van high-frequency data, die op EMO Hannover wordt gepresenteerd, maakt continue monitoring van de productie van werkstukken in gereedschapsmachines mogelijk. Een breed scala aan meetwaarden wordt met hoge frequentie uit de machine verkregen en continu vergeleken met een referentiemodel. AnalyzeMyWorkpiece /Monitor kan hierdoor worden gebruikt om zelfs tijdens het productieproces de werkstukkwaliteit te optimaliseren.

Siemens, hal 9, stand H50