Connectiviteit voor Siemens Industrial Edge

Softing heeft zijn edgePlug productlijn voor het Siemens Industrial Edge ecosysteem gelanceerd. De edgePlugs zijn op Linux gebaseerde Docker containers die toegang bieden tot Fanuc en Sinumerik 840D CNC data en deze naadloos aanleveren aan de Siemens Industrial Edge. In een latere fase zal ook toegang tot Simatic S7 data mogelijk zijn.

edgePlug Docker Containers van Softing Industrial bieden connectiviteit voor de Siemens Industrial Edge.

Hiermee is Softing de eerste 3rd party connectiviteitsprovider voor gebruikers van de Siemens Industrial Edge. Alle edgePlug producten kunnen worden geconfigureerd via de geïntegreerde Siemens Industrial Information Hub (IIH) tool. De aanschaf en licensering van de edgePlugs zijn volledig geïntegreerd in de Siemens Industrial Edge Market Place. Het licentiemodel is schaalbaar en gebaseerd op het aantal benodigde controleverbindingen.

Sinds medio mei is edgePlug Sinumerik CNC beschikbaar. Het biedt toegang tot data van Siemens 840D CNC besturingen. edgePlug Fanuc CNC is beschikbaar vanaf juli. Hiermee kunnen machine- en productiedata worden uitgelezen van Fanuc CNC productseries 30i-B, 31i-B, 32i-B, 35i-B en 0i-F.

De edgePlugs kunnen worden gebruikt voor alle edge-, cloud- en locatietoepassingen die toegang tot besturings- of machinedata vereisen. De toepassingen maken gebruik van de OPC UA servers of MQTT brokers die beschikbaar zijn in de Siemens Industrial Edge om toegang te krijgen tot de geleverde data. De edgePlugs maken op hun beurt gebruik van Ethernet om verbinding te maken met de besturingen.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X