Constructieafdelingen en spuiterij Hitachi in online veiling

De machines van de constructie-afdelingen van Hitachi Construction Machinery in Amsterdam ­en Oosterhout worden online geveild via het platform van Troostwijk Auctions. Ook de spuiterij/lakstraat gaat in de verkoop.

In de veiling verschijnen onder meer diverse kotterbanken, lasmanipulatoren en een lasrobotinstallatie. Ook de state of the art spuiterij/lakstraat, waarmee de bekende oranje en zwarte kleur van Hitachi werd aangebracht, wordt verkocht.

De constructie-afdelingen in Amsterdam ­– waar grote kranen, bulldozers en graafmachines worden gemaakt – en in Oosterhout – waar onder andere de mini gravers worden gemaakt – stoppen per 1 juli aanstaande. Om deze reden wordt de machine-inventaris van beide locaties online geveild. De eerste veiling is op dit moment geopend voor biedingen. Op maandag 12 juli sluit de veiling om 14.00 uur.

Kotterbanken en lasmanipulatoren

Hitachi is een bekend merk als het gaat om de constructie van bouwmachines, kranen en graafmachines in alle formaten. Tot op de dag van vandaag bouwt Hitachi deze machines in Nederland. Echter, vanaf 1 juli stopt Hitachi de constructieafdeling van zowel Amsterdam als Oosterhout. Het bedrijf zal vanaf die datum alleen nog assembleren op de locatie in Amsterdam. Omdat de constructieafdelingen worden opgeheven, wordt de complete machine- inventaris online geveild via Troostwijk Auctions.

In de veiling verschijnen onder meer Mitsubishi CNC kotterbanken, een Toshiba BP-130R22 kotterbank, Silvestrini  lasmanipulatoren, Kobelco lasmanipulatoren, Mecome lasmanipulatoren, Panasonic lasrobotinstallatie, OMSG Gritstraalmachine, Dalmec hijsmanipulatoren, hijsportalen, montagetafels, compressoren, rollenbanen en gereedschappen.
Bekijk hier alle kavels

Ultramoderne spuiterij

De locatie in Oosterhout wordt in zijn geheel opgeheven. Dat betekent ook dat de state of the art spuiterij/lakstraat, waarmee de bekende oranje en zwarte kleur van Hitachi werd aangebracht, verkocht wordt. De spuiterij is opgestart in 2012 en is tot en met 2019 uitgebreid met de nieuwste apparatuur voor een zoveel mogelijk geautomatiseerd proces. De oorspronkelijke investeringswaarde van de spuiterij is meer dan € 7.000.000,-.

De lakstraat staat nu te koop middels een onderhands verkooptraject. De koper heeft de mogelijkheid de installatie op de plaats over te nemen, inclusief het gebouw middels een huur- of koopcontract. Het staat op een perceel van 2102 vierkante meter. De lakstraat is gevestigd in een gebouw van 1300 vierkante meter.

Bekijk hier de lakstraat/spuiterij van Hitachi Construction Machinery in Oosterhout, die middels een onderhands verkooptraject te koop staat.

Uitgelezen kans

De veilingmeester noemt de veiling van de complete machine-inventaris en de spuiterij van Hitachi een uitgelezen kans voor constructiebedrijven en bedrijven die nadenken een eigen spuiterijafdeling op te zetten. “Deze unieke machines om zwaar materiaal mee te verwerken kunnen door menig constructiebedrijf opnieuw worden ingezet. Ook de verkoop van de lakstraat is een unieke kans om een spuiterij – inclusief alle vergunningen en personeel op locatie – over te nemen.”

Bezichtiging

Tot maandag 12 juli kan op de machines geboden worden. De online veiling sluit vanaf 14:00 uur. Bezichtiging van de kavels is uitsluitend op afspraak mogelijk op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli. Aanmelden voor 29 juni kan hier. Locatie van de kijkdag: Siciliëweg 5, 1045 AT in Amsterdam.
Klik hier voor alle details over deze veiling.

Het onderhandse verkooptraject van de lakstraat/spuiterij in Oosterhout loopt tot 1 oktober 2021.

Klik hier voor meer informatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TBAuctions wil grootste online veilingplatform van Europa worden

29-11 TBAuctions is in 2018 ontstaan uit de fusie tussen Troostwijk Auctions (B2B-veilingen) en BVA…

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Bedrijf en Economie

Machinepark van Hendriks Constructies in online veiling

03-03 Op 12 maart kunnen de kavels tijdens de kijkdag bezichtigd worden. Meebieden kan tot…

Bedrijf en Economie

Surplex brengt vertrouwen in veilingen met uitgebreide service

28-09 Het industriële veilinghuis Surplex met kantoren in dertien landen, waaronder sinds dit jaar ook…

Bedrijf en Economie

Nieuwe accountmanager Metaal bij Troostwijk Auctions ziet volop kansen

06-07 Starten midden in de coronacrisis. Dat overkwam Ruben Vogel toen hij op 1 mei…

Plaatbewerking

Laserlascel Trumpf 5020 met toebehoren in online veiling

26-06 NTS Hermus in Venray biedt een laserlascel Trumpf 5020 aan via een online veiling…

Plaatbewerking

Operatie Made by Driessen geslaagd

09-12 Met een open huis en een feestelijke avond viert Driessen in Eersel op vrijdag…

Featured

Troostwijk organiseert inbrengveilingen voor overtollige machines

04-11 Naast de gebruikelijke stand alone veilingen gaat Troostwijk voortaan zes keer per jaar een…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X