Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk

Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk Auctions. Dit betekent dat de huidige verkopers en bieders die nu gebruikmaken van het Epic veilingplatform overgaan naar het platform van Troostwijk.

Arno Hendrikse, Managing Director Troostwijk Auctions Nederland: “De activiteiten van Epic Auctions sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher deel uitmaken van Troostwijk.”

Hierdoor krijgen zij toegang tot een groot, internationaal bereik en een uitgebreid aanbod aan machines en goederen. Tegelijkertijd blijven bestaande klantrelaties intact, waardoor het lokale karakter behouden blijft. Bovendien kunnen zij nu op wekelijkse basis veilen, in plaats van maandelijks. De laatste veiling die op het Epic veilingplatform draait, sluit op 27 maart.

Logische vervolgstap

Bijna een jaar na de overname van Epic Auctions door de TBAuctions groep wordt het veilingplatform nu onderdeel van Troostwijk Auctions, dat ook tot de groep behoort. Een logische vervolgstap waarmee Troostwijk haar positie verder verstevigt in met name de landbouw, transport, grondverzet en bouw. “De activiteiten van Epic Auctions sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher deel uitmaken van Troostwijk”, zegt Arno Hendrikse, Managing Director Troostwijk Auctions Nederland. “Doordat de verkopers en bieders van Epic Auctions overgaan naar ons platform, voegen we waarde toe voor alle ondernemers die gebruikte goederen en machines willen veilen of kopen. In de regel leiden meer bieders namelijk tot een beter veilingresultaat. Dit heeft een aanzuigende werking op verkopers, waardoor het aanbod verbreedt en meer bieders kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn.”

Fysieke locatie en kentekenloket

Dat Epic Auctions onderdeel wordt van Troostwijk Auctions heeft ook voordelen voor de huidige Troostwijk verkoper en bieder. Zo wordt de fysieke veilinglocatie van Epic Auctions nabij Breda, in Hazeldonk, beschikbaar gemaakt voor alle verkopers op het Troostwijk platform. Verkopers kunnen vanaf 4 april hun gebruikte goederen en machines laten veilen vanaf deze locatie. Dit is met name interessant voor de ondernemers die enkele bedrijfsmiddelen willen veilen en er niet voor kiezen om dit vanaf hun eigen locatie te doen. Ook de RDW-erkenning blijft in Breda beschikbaar, waardoor Troostwijk gebruikers kentekengebonden bedrijfsmiddelen kunnen registeren onder de naam van de nieuwe eigenaar.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Veilingactiviteiten BVA Auctions gaan over naar Troostwijk

09-11 De afgelopen vijf jaar zijn de veilingomzetten van zowel Troostwijk Auctions als BVA Auctions…

Toeleveren

Extreme drukte bij afsluiterproducent, maar deel van productie gaat noodgedwongen naar Italië

08-11 Maverick verplaatst noodgedwongen een deel van de activiteiten naar Italië omdat het in Nederland…

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Metaalbewerkingsmachines Migelinda in online veiling bij Troostwijk

19-10 De veiling bestaat uit jong gebruikte metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, bewerkingscentra, bandzaagmachines en bijbehorende gereedschappen.…

Bedrijf en Economie

Aluminium- en plafondplatenfabriek Hunter Douglas in de verkoop

09-03 Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van…

Bedrijf en Economie

TWA taxeert machines online

31-01 Elke ondernemer heeft wel eens te maken met de vraag of een machine al…

Bedrijf en Economie

Constructieafdelingen en spuiterij Hitachi in online veiling

29-06 De constructie-afdelingen in Amsterdam ­– waar grote kranen, bulldozers en graafmachines worden gemaakt –…

Bedrijf en Economie

Machinepark van Hendriks Constructies in online veiling

03-03 Op 12 maart kunnen de kavels tijdens de kijkdag bezichtigd worden. Meebieden kan tot…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV