Contractors voelen zich veilig bij Shell Chemicals

Shell Chemicals Park Moerdijk is de winnaar van de VOMI Safety eXperience Award 2022. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf waar werknemers van contractors de beste veiligheidsbeleving hebben. De Award is mogelijk dankzij de input van lidbedrijven van VOMI, de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie.

Jean-Pierre Verbraak van Shell Chemicals Park Moerdijk met de VOMI Safety eXperience Award.

Volgens de jury presteerden zowel Shell Chemicals Park Moerdijk als de twee andere genomineerden (ExxonMobil en Neste) goed op alle aandachtsgebieden, maar onderscheidde Shell zich met name op het gebied van de zichtbaarheid/toegankelijkheid van het management en het actief betrekken van de contractor. Dat zorgt in de praktijk voor een laagdrempelige verhouding tussen site management en contractors.

De VOMI Safety eXperience Award is een prijs voor én door de branche en wordt toegekend aan de opdrachtgever in de procesindustrie, waarvan operationele teams van contractors (VOMI-leden) aangeven de meest veilige werkvloer te ervaren.

Expertise van contractors

Juryvoorzitter prof. dr. Jop Groeneweg, cognitief psycholoog in het veiligheidsdomein en werkzaam bij de TU Delft, Universiteit Leiden en TNO, over de Award 2022: “Door de jaren heen zien we dat asset owners – de opdrachtgevers van VOMI-leden – steeds dichter naar elkaar groeien als het om veiligheidsbeleving voor de contractors gaat. Op alle locaties wordt de expertise van contractors steeds meer op waarde geschat, goede ideeën worden uitgewisseld, besproken en waar mogelijk geïmplementeerd. Dat op zich verdient al veel waardering. De locatie Shell Chemicals Park Moerdijk onderscheidt zich daarbij op het terrein van leiderschap. De site-managers zijn zichtbaar én toegankelijk voor contractors. Dat verlaagt de drempel tussen site management en contractors en zorgt voor een positief veiligheidsklimaat.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

VOMI Veilig officieel van start

09-03 VOMI Veilig beoogt het veiligheidsbewustzijn en de actiegerichtheid te versterken van operationele teams die…

Personeel en Opleiding

VOMI actief met veiligheid en scholing

20-10 VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Binnen de vereniging zijn…

Oppervlaktetechniek

VOMI introduceert infographic Chroom-6

01-03 Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Bij de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden…

Toeleveren

VOMI Safety Day op circuit Zandvoort

05-03 De branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie VOMI organiseert op 19 maart voor…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema