VOMI Veilig officieel van start

Met een feestelijke kick-off is de officiële aftrap gegeven van het VOMI Veilig-programma. Bij de start van het project waren alle betrokken partijen aanwezig: VOMI, Dow, VOMI-leden Mammoet en Kaefer en subsidieverstrekker RVO. De partijen legden daarbij gezamenlijk alle VOMI Veilig puzzelstukken op hun plaats.

Met een feestelijke kick-off is de officiële aftrap gegeven van het VOMI Veilig-programma. VOMI, Dow, VOMI-leden Mammoet en Kaefer en subsidieverstrekker RVO legden daarbij gezamenlijk de VOMI Veilig puzzelstukken op hun plaats.

VOMI Veilig beoogt het veiligheidsbewustzijn en de actiegerichtheid te versterken van operationele teams die betrokken zijn bij het onderhoud van procesinstallaties. Het operationele team maakt de kansen en uitdagingen zichtbaar voor hun specifieke werksituatie, krijgt hulpmiddelen aangeboden om het gesprek met collega’s, leidinggevenden en opdrachtgever aan te gaan.

Vanuit de eigen gedrevenheid, vakmanschap en ervaring weet het team het gesprek met andere betrokkenen op de projectlocatie aan te gaan met als doel een volwaardige gesprekspartner te zijn in het gezamenlijk werken aan een veilige omgeving voor iedereen. VOMI Veilig is één van de Safety Deals van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eén van de bedrijven die betrokken is bij VOMI Veilig en waar VOMI-leden hun VOMI Veilig traject doorlopen, is Dow in Terneuzen. Volgens Annick Meerschman, Director Responsible Care,  past het thema van VOMI Veilig volledig in de veiligheidsonderwerpen waar Dow al mee bezig is.

Toen het bedrijf gevraagd werd om deel te nemen aan VOMI Veilig, twijfelde het dan ook geen seconde. “Onze ambitie is om een succesvolle veiligheidssamenwerking op te bouwen tussen Dow en onze contractors. VOMI Veilig helpt daarbij. Die samenwerking vormt de basis voor een veilige werkomgeving.”

Namens RVO presenteerde Erik ter Avest de Safety Deals en gaf VOMI de complimenten namens het ministerie. “Het is belangrijk dat brancheorganisaties zo hun verantwoordelijkheid nemen en zich sterk maken voor de omgevingsveiligheid bij industriële activiteiten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

VOMI actief met veiligheid en scholing

20-10 VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Binnen de vereniging zijn…

Personeel en Opleiding

Houd werkenden vitaal

01-09 Via de MDIEU kunnen samenwerkingsverbanden in sectoren subsidie krijgen voor het stimuleren van duurzame…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Oppervlaktetechniek

VOMI introduceert infographic Chroom-6

01-03 Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Bij de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Toeleveren

VOMI Safety Day op circuit Zandvoort

05-03 De branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie VOMI organiseert op 19 maart voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X