Dakplaat met standaard afwateringsgaten

Regenwater dat tijdens de bouw in de cannelures van dakplaten achterblijft, kan waterschade veroorzaken. Door een innovatief productieproces kan Delft Profielen zijn dakplaten direct na het walsen van afwateringsgaten voorzien. Het bedrijf uit Waalwijk brengt het nieuwste type dakplaat op de markt onder de naam Delft Aqua Solution.

 

Delft Profielen produceert profielplaten voor daken en gevels. Dakplaten zijn stalen profielplaten speciaal gemaakt voor gebruik op daken. Er zijn diverse profileringen te verkrijgen, van trapezium profiel tot de vertrouwde golfprofilering en van mogelijkheden voor hellende daken en platte daken. Om te voldoen aan de toenemende vraag van (hoofd)aannemers, installateurs, montagebedrijven en projectontwikkelaars om wateraccumulatie tijdens de bouw te voorkomen, introduceert Delft Profielen nu Delft Aqua Solution.

Luisteren naar de klant
Met de Delft Aqua Solution dakplaten is achteraf boren van gaten in reeds gemonteerde dakplaten niet meer nodig. “Luisterend naar klanten zijn wij op het idee gekomen om dakplaten al tijdens het productieproces van afwateringsgaten te voorzien”, vertelt Emile van Hout, hoofd verkoop bij Delft Profielen en betrokken bij de ontwikkeling van de Delft Aqua Solution. “Dat scheelt een hoop tijd en mankracht tijdens de montage op de bouw, ofwel kosten. Verbazingwekkend eigenlijk dat wij of anderen daar niet eerder aan hebben gedacht.” Stefan Swinkels, hoofd Realisatie bij Unibouw in Gemert is verheugd met deze innovatieve productietechniek: “Bij ons bestond de vraag naar ontwateringsgaatjes in de cannelures van de dakplaten al langer. Je merkt dat tegenwoordig de bedrijfshallen voor met name de logistieke sector steeds groter worden. Het verwerken van de stalen dakplaten gaat aanzienlijk sneller dan het wind- en waterdicht maken van een dak. Daar kan soms wel een week tussen zitten. Bij grote daken gaat het afschot niet meer naar de gevels, dus al het vocht blijft in de cannelures staan. Met als gevolg regelmatig waterschade tijdens en na de oplevering. Met de Aqua Solution-dakplaten van Delft Profielen is dat gelukkig verleden tijd.”

Delft Aqua Solution

Regenwater dat tijdens de bouw in de cannelures van dakplaten achterblijft, kan waterschade veroorzaken.

Efficiënt en veilig
“De Delft Aqua Solution-dakplaten besparen ons veel uitvoeringsproblemen en extra kosten,” vervolgt Swinkels. “Wij leveren veel warehouses op, daar is vocht uit den boze. Ook verloopt de montage efficiënter en naboren is niet meer nodig. Unibouw heeft daarom besloten volledig over te gaan op het toepassen van de Aqua Solution-dakplaten. Je krijgt alleen iets minder plaat voor hetzelfde geld”, lacht Swinkels.

Synergie in de bouw
“Unibouw is de laatste jaren een serieuze partij geworden in de logistiek sector. Wij ontzorgen de eindgebruiker door samen te werken met vaste bouwpartners. Het is mooi om te zien hoe we er samen naartoe werken om een kwalitatief zo hoog mogelijk eindresultaat op te leveren. Zoals ook nu alle expertises uit de sector zich gebundeld hebben, met de Aqua Solution-dakplaten als resultaat”, zegt Swinkels tot besluit.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV