Data brengt elke productie op nieuw digitaal niveau

TDM Systems presenteert op de EMO innovatieve oplossingen waarmee verspanende bedrijven hun gereedschap 100 procent kunnen beheren en het volledige potentieel van hun machinegegevens kunnen benutten. Naast de presentatie van zijn uitgebreide gereedschapsbeheersoftware presenteert de softwarefabrikant voor het beheer van gereedschapsgegevens op het gebied van verspaning de besturingstool ‘Cost per Part’.

TDM Cost per Part maakt een reële berekening van gereedschapskosten per component en order mogelijk.

Data wordt gezien als ‘de nieuwe energie’ voor productie- en bedrijfsprocessen. Maar om succesvol waarde te creëren met data, is de kwaliteit ervan cruciaal. Volgens Jean-Paul Seuren, Managing Director van TDM Systems, verliezen bedrijven continu kapitaal als dit niet gegarandeerd wordt. Volgens een studie van Gartner bedragen de gemiddelde kosten van een bedrijf als gevolg van slechte datakwaliteit 15% tot 25% van de omzet per jaar. Op de EMO zal TDM Systems demonstreren hoe een hoogwaardige database kan worden opgezet voor optimale waardecreatie.

Geoptimaliseerd gereedschapsbeheer

De experts van TDM Systems zullen demonstreren hoe 100 procent toolmanagement werkt met hun oplossingen. Een groot voordeel is dat dankzij talrijke interfaces met de relevante plannings- en productiesystemen een optimale netwerking en een geautomatiseerde gegevensstroom worden geïmplementeerd. Dit maakt veilige productieprocessen en transparantie mogelijk. Dit loont voor gebruikers: machine-stilstanden worden tot 30 procent verminderd, productiviteit stijgt. Ook de gereedschapskosten worden verlaagd.

TDM Global Line-module

Met name bij serieproductie is het voordelig om de werkelijke ontwikkeling van de gereedschapskosten per onderdeel en order te berekenen en te volgen. Want als de werkelijk gemaakte gereedschapskosten blijvend hoger zijn dan de geplande, is een aanpassing van de gehele calculatie en de prijzen noodzakelijk. Daarnaast maakt de beheersing van de gereedschapskosten ook een optimalisatie van de productieprocessen mogelijk. Als er bijvoorbeeld steeds weer gereedschap breekt in dezelfde bewerkingsstappen, kunnen bedrijven dit herkennen en reageren door andere gereedschappen of technologieën te gebruiken. Met de efficiënte controletool ‘Cost per Part’ overbrugt TDM Systems de kloof tussen de geplande kostenberekeningen op basis van de levensduur van het gereedschap en de daadwerkelijk gemaakte kosten op basis van magazijnbewegingen.

De TDM-datamarktplaats symboliseert het netwerken en integreren van data en systemen in een metaalverwerkende productie.

De TDM-datamarktplaats symboliseert het netwerken en integreren van data en systemen in een metaalverwerkende productie.

Samenwerken met partners

TDM Systems levert innovatieve oplossingen die het databeheer en de fysieke organisatie van de gereedschappen tot aan de machine overnemen. Voor een optimale terbeschikkingstelling van de gereedschappen is de kennis van en aandacht voor machinegegevens echter steeds meer onmisbaar. TDM Systems biedt daarom de experts van Comara de mogelijkheid om hun oplossingen voor machinegegevensregistratie en productieoptimalisatie te presenteren. Het bedrijf, dat net als TDM Systems tot de Sandvik Group behoort, heeft zich gespecialiseerd in oplossingen voor het aansluiten van machines en het evalueren van machinegegevens. Het Comara-portfolio is de ideale aanvulling op de TDM-oplossingen voor een continue data- en procesketen van planning tot aan de machine.

TDM Systems werkt ook nauw samen met machinefabrikant DMG MORI en zal daarom ook aanwezig zijn op de stand van DMG MORI in hal 2. Daar kunnen bezoekers kennismaken met het volledige TDM-productportfolio, van de instapoplossing tot de volledig geïntegreerde uitbreiding voor wereldwijd gebruik rond de DMG MORI-machines. Bezoekers kunnen zich verheugen op een nieuw product dat TDM Systems samen met DMG MORI zal presenteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori: duurzaamheid is verplicht!

09-05 Dit jaar zal de machinebouwer 47 innovaties presenteren – waarvan 16 wereldpremières, 2 automatiseringsoplossingen,…

Automatisering

FDP-bijeenkomst over data-uitwisseling in de keten via SCSN

03-05 Tijdens deze middag staat centraal hoe een veilige en snelle uitwisseling van informatie tussen…

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

Open huis DMG Mori in teken van zeven wereldprimeurs

23-01 Onder de draaibanken zal de nieuwe CTX 350 als primeur worden voorgesteld. DMG Mori…

Verspanen

Efficiënt verspanen is sturen op data

30-11 Met behulp van data uit het productieproces wordt het mogelijk om beslissingen op basis…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema