Datron maakt CNC-frezen eenvoudig voor nieuwkomers

0
12

Datron gebruikt de Brabantse Metaaldagen om de implementatie van Industrie 4.0 en digitale transformatie in haar producten te tonen. De specialist in CNC-bewerkingsmachines toont onder meer de werkplek van de toekomst en een nieuwe generatie CNC-machines.

Het productportfolio van Datron omvat onder meer CNC-freesmachines voor frezen met hoge snelheid (HSC-frezen) en 3D-graveren, tandfreesmachines voor de efficiënte verwerking van alle gangbare materialen in tandtechnische laboratoria en doseermachines. Het bedrijf uit het Duitse Mühltal produceert zijn producten met een modulair ontwerp, waardoor de machines geconfigureerd kunnen worden voor individuele klantvereisten.

Tijdens de Brabantse Metaaldagen zal onder meer de drie-assige high speed freesmachine Datron Neo te zien zijn. Het Datron Next-besturingssysteem maakt een nieuwe, eenvoudige manier van werken mogelijk in een complexe technologische wereld. Dankzij het eenvoudig te begrijpen plug-and-play-bedieningsconcept biedt deze machine nieuwkomers toegang tot CNC-frezen. Het bedieningspaneel lijkt op een smartphone en via swipe-bewegingen kan de gebruiker gemakkelijk door de besturingssoftware van de machine navigeren.

Datron, stand A131

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen