De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

De metaalproductie is een op precisie gebaseerde industrie, waar materiaalbeschikbaarheid, productieschema’s en vaardigheden van het personeel op elkaar moeten worden afgestemd om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Andere belangrijke kenmerken van branchespecifieke metaal-ERP zijn onder meer mogelijkheden voor offertes en schattingen, het maken van stuklijsten (BOM) en productieplanning.

Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog meer obstakels die het runnen van een winstgevende operatie zeer complex maken. Fluctuerende vraag, steeds duurdere grondstoffen en tekorten aan geschoolde arbeidskrachten drukken de marges en zetten de operationele prestaties onder een vergrootglas.

Hoewel de marktkrachten niet kunnen worden gecontroleerd, opent technologie nieuwe deuren om fabrikanten te helpen soepeler, efficiënter en winstgevender te werken. ERP-oplossingen voor de metaalindustrie stellen fabrikanten in staat om processen te stroomlijnen, beter te plannen en efficiënter uit te voeren, om sneller op de markt te komen, afval te verminderen en kosten te verlagen.

Klaar om deze voordelen te ontgrendelen? Als dat zo is, lees dan verder onze complete gids voor ERP software voor de metaalindustrie – waar je de voordelen zult ontdekken en hoe je de best passende oplossing voor jouw bedrijf kunt vinden.

Wat is een metaalproductie ERP oplossing?

In een wereld van krappe marges en nauwkeurige specificaties is aandacht voor detail belangrijk. Enterprise resource planning (ERP)-software beheert en optimaliseert de dagelijkse activiteiten met behulp van digitale mogelijkheden en data-inzicht om consistente, hoogwaardige output te garanderen.

Er is een ruime keuze aan generieke ERP-oplossingen op de markt, die een standaardset aan features bevatten. Veel fabrikanten kiezen echter voor branchespecifieke ERP-software omdat deze is ontworpen voor de exacte behoeften van metaalfabrikanten. Met ingebouwde functies om je te helpen jouw capaciteit te beheren, de supply chain te versterken en de activiteiten op de werkvloer te stroomlijnen.

Bij de fabricage van metaal moet j bijvoorbeeld vaak tussen meeteenheden wisselen om nauwkeurig aan de eisen van de klant te voldoen en materiaalverspilling te beperken. Kies je voor ERP voor de metaalverwerkende industrie, dan kan deze berekening automatisch worden uitgevoerd, zodat je maximaal gebruik kunt maken van de beschikbare middelen.

Andere belangrijke kenmerken van branchespecifieke metaal-ERP zijn onder meer mogelijkheden voor offertes en schattingen, het maken van stuklijsten (BOM) en productieplanning.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een metaalbewerking software?

We hebben al vermeld dat de productie van metaalbewerking een industrie met krappe marges is waar geen fouten kunnen worden gemaakt. Wat deze sector nog veeleisender maakt, is het feit dat staalfabricage een proces uit meerdere stappen is, dus er zijn veel gebieden waarop knelpunten en inefficiënties kunnen optreden.

Metaalbewerking software voegt waarde toe doordat fabrikanten jouw belangrijkste processen kunnen integreren en automatiseren, van offertes en schattingen tot voorraadbeheer en productieplanning. En het levert end-to-end voordelen op, zoals:

  • De output verhogen door projecten vanaf het begin en de offerte tot aan de productielijn te pushen, zodat afgewerkte metalen producten zo snel mogelijk (in sommige gevallen binnen dezelfde dag) in de handen van de klant kunnen zijn.
  • Zorg voor nauwkeurige offertes, zodat je jouw klanten, zoals een technische groothandel met vertrouwen leveringsverplichtingen kunt aangaan, vooral als je voornamelijk aangepaste bestellingen ontvangt.
  • Het wegwerken van overbodige processen en het centraliseren van operaties, om jouw speed-to-market te verbeteren.
  • Voldoen aan de verschillende eisen van de klant over de manier waarop afgewerkte componenten worden vervaardigd en geleverd, bijvoorbeeld door ontwerp-op-order-verzoeken in te dienen die tijdens het productieproces kunnen veranderen of evolueren.
  • De zakelijke wendbaarheid vergroten door elk team en elke persoon volledig inzicht te geven in operationele gegevens, in realtime.
  • Handmatige taken automatiseren, zodat dagelijkse processen door technologie kunnen worden voltooid in plaats van door mensen, zodat werknemers zich kunnen concentreren op verantwoordelijkheden met een hogere waarde.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Automatisering

Halloy lanceert nieuwe ERP-software voor metaaltoelevering

21-06 De medewerkers van Halloy in Hengelo hebben samen tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Plaatbewerking

JWM Metaalservice versnelt offerteproces

15-02 JWM Metaalservice wil de klanten zoveel mogelijk ontzorgen en toegevoegde waarde bieden en heeft…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Automatisering

OutShape versnelt tekenwerk zetterijen

15-11 Bij veel plaatzetterijen bestaat het gros van hun orders uit zetwerk dat relatief eenvoudig…

MetavakNieuws

ERP moet goed navigatiesysteem hebben

27-09 Maar wat nou als het navigatiesysteem niet op de hoogte is van de laatste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X