De koebel rinkelt bij Bystronic Benelux

0

Bystronic heeft de aardige traditie een koebel te overhandigen aan elke nieuwe dochteronderneming die wordt geopend. Vorige week vrijdag rinkelde de koebel bij Bystronic Benelux, dat de nieuwe vestiging in Meerkerk officieel opende.

 

Johan Elster, president of markets van de Bystronic group was vanuit Zwitserland naar Meerkerk gekomen om samen met medewerkers van de Benelux-vestiging het nieuwe pand te openen en daarbij tevens een grote koebel te overhandigen aan directeur Marius van der Hoeven en adjunct-directeur Marco de Jong. Elster toonde zich blij verrast over de vele klanten en relaties die daarbij aanwezig waren. “Dat is een teken dat er sprake is van een goed partnerschap tussen ons team in de Benelux en de klanten. Je kunt de beste plaatbewerkingsmachines ter wereld maken, maar het zijn de mensen die het verschil maken.”

Mooie stap
Marius van der Hoeven vertelde heel blij te zijn met het nieuwe onderkomen. Het is energiezuinig, modern ingericht en het biedt uitstekende faciliteiten om bijvoorbeeld softwaretrainingen en workshops te geven. “Het is een mooie stap voor ons”, aldus Van der Hoeven, zoals er volgens hem ook in de hele plaatwerkindustrie mooie stappen worden gemaakt. “Dertig jaar geleden was er op de plaatwerkafdelingen nog sprake van veel lawaai, slijptollen en gevaar door snoeren over de vloer. Tegenwoordig staan er moderne machines in een hightech en schone omgeving. Als we dromen over de toekomst dan zien we een werkvoorbereiding zonder werkvoorbereiders, plaatwerkmachines zonder operators en verkoop zonder verkopers. Een server in de cloud doet dat allemaal. Zo ver zijn we nog niet, maar we zijn wel op weg daar naar toe. En dat is een feit!”

bystronic koebel
Johan Elster (rechts), president of markets van de Bystronic group, heeft de koebel overhandigd aan directeur Marius van der Hoeven en adjunct-directeur Marco de Jong van Bystronic Benelux.

Snijkwaliteit
Wat draagt Bystronic bij aan die toekomst? Van der Hoeven: “Bijvoorbeeld het snijden met fiberlasertechniek. Hier was de snelheid lange tijd het hoofdthema, nu houden we ons vooral bezig met de kwaliteit. We zijn er mee bezig om 30 mm dik constructiestaal goed te snijden. Ook in software, het automatisch be- en ontladen van machines en de sorteerrobot die automatisch delen wegneemt gaan we nog stappen in maken. Dat geldt sowieso voor robots. We zijn nog niet bij enkelstuks programma’s voor robots, maar de programmeertijd voor de robot wordt wel steeds korter.”

bystronic rondleiding
Na de officiële opening konden de bezoekers diverse machines live in actie zien.