De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Wat zijn de voordelen van afschuinen met plasmasnijden op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp Metal Sheet Solutions legt het uit.

Afkanting – d.w.z. schuine sneden – wordt meestal gebruikt in de productie van zware machines in industriële sectoren, zoals in de bouw, mijn-, bos- of landbouw en scheepvaart. Voor de fabricage van dergelijke apparatuur zijn afgeschuinde componenten belangrijk voor het vervolgens verkrijgen van sterkere en duurzamere lassen.

Afschuining op CNC-snijmachines
Ongeacht hoe eenvoudig of ingewikkeld afschuinen op CNC-snijmachines is, om het gewenste resultaat te bereiken zijn drie factoren even belangrijk: goede hardware, geavanceerde software en kundige operators. De basis voor succes is dus een goede datapreparatie en een geschikte CNC-snijmachine.

3D
Bij 3D-snijden spelen vier belangrijke variabelen een rol: de voedingssnelheid, de hellingshoek, de snijhoek en de boogspanning. De maximale lengte van de gemaakte afschuining wordt beperkt door de prestaties van de plasmabron en door de technische mogelijkheden van de CNC-snijmachine. Andere factoren die de kwaliteit van de afschuining kunnen beïnvloeden: het gebruikte plasma- en afschermgas en de materiaalkwaliteit.

CNC Vanad Bluester
Vanad 2000, de Tsjechische fabrikant van autogeen-, plasma- en lasersnijmachines, heeft een eigen 3D-plasmasnijkop ontwikkeld die kan worden gemonteerd op de Vanad Bluester-machine die is ontworpen voor zware bewerkingen. Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

3D Vanad Plasma kop
De 3D Vanad-plasmakop is volledig gerobotiseerd en roteert in de as van de toorts, wat minder belastend is voor de plasmakabels en de plasmatoorts. Met de software kan de 3D Vanad-plasmakop de hoeken, kerfcorrectie, herberekening van de plasmabooglengte en hoogte¬regeling volledig aanpassen.

Vanad 2000.
Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Golčův Jeníkov en is een traditionele Tsjechische fabrikant van sterke CNC-machines voor het nauwkeurig autogeen snijden, moderne plasmatechnologieën en fiberlasers. Dankzij continu onderzoek en ontwikkeling biedt Vanad uitgebreide innovatieve oplossingen voor snijmachines. Het bedrijfspand van Vanad is een van de grootste permanente demonstratiecentra voor thermisch snijden in de Tsjechische Republiek. Geïnteresseerden kunnen hier de Vanad CNC-snijmachines testen, alle technologische mogelijkheden leren kennen en, samen met de technici van het bedrijf, de meest geschikte machine en technologie kiezen voor hun eigen productie.

Jubileumactie 25-jarig Vanad
Het Tsjechische bedrijf Vanad, dat snijmachines ontwikkelt en produceert, viert in 2019 haar 25-jarig jubileum. Dit wordt gevierd met aantrekkelijke bonussen voor de klanten. Vanad, dat wordt vertegenwoordigd door Pasterkamp Metal Sheet Solutions, heeft meer dan 1400 CNC-machines van verschillende groottes geleverd voor het snijden van materialen met autogeen, plasma en fiberlaser. Op de Tsjechische en buitenlandse markten is een vaste positie verworven gedurende de afgelopen 25 jaar en Vanad is content met de groeiende belangstelling voor haar machines. De verwachting is dat volgend jaar het aantal van 1500 geproduceerde machines wordt gehaald. In verband met het jubileum biedt Vanad haar klanten bij elke nieuw geleverde machine vijf aantrekkelijke bonussen om uit te kiezen. Dit aanbod is geldig in het gehele jaar 2019. Bij bestelling van een nieuwe autogeen, plasma of laser snijmachine kan gekozen worden uit één van de volgende Bonussen: (1) Extra training voor een Vanad-machineoperator bij de klant (gratis); (2) Software voor het bereiden van snijplannen (gratis); (3) Verlengde garantieperiode van de machine tot 36 maanden; (4) Pakket verbruiksartikelen – 6 maanden (one shift) (gratis); (5) Preventieve machinecontrole (1 x gratis tijdens de garantieperiode).

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

MetavakNieuws

‘Ontslakken en ontbramen is nu leuk werk’

30-09 Bij Jac Reijns Staalconstructie zijn ze duidelijk ontzettend blij met de breedbandmachine van RWT,…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Rurenga blij met gebruiksvriendelijke Vanad lasersnijmachine

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Fantastische plasmasnijmachine!

10-03 Bus Industrial Tools attendeerde hen op de snijmachines van VANAD, die worden geleverd door…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Complex? Geld is er genoeg!

21-10 ‘Geld is er genoeg, maar de onzekerheid houdt investeringen tegen.’ Dat is wat ik…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X