De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Wat zijn de voordelen van afschuinen met plasmasnijden op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp Metal Sheet Solutions legt het uit.

Afkanting – d.w.z. schuine sneden – wordt meestal gebruikt in de productie van zware machines in industriële sectoren, zoals in de bouw, mijn-, bos- of landbouw en scheepvaart. Voor de fabricage van dergelijke apparatuur zijn afgeschuinde componenten belangrijk voor het vervolgens verkrijgen van sterkere en duurzamere lassen.

Afschuining op CNC-snijmachines
Ongeacht hoe eenvoudig of ingewikkeld afschuinen op CNC-snijmachines is, om het gewenste resultaat te bereiken zijn drie factoren even belangrijk: goede hardware, geavanceerde software en kundige operators. De basis voor succes is dus een goede datapreparatie en een geschikte CNC-snijmachine.

3D
Bij 3D-snijden spelen vier belangrijke variabelen een rol: de voedingssnelheid, de hellingshoek, de snijhoek en de boogspanning. De maximale lengte van de gemaakte afschuining wordt beperkt door de prestaties van de plasmabron en door de technische mogelijkheden van de CNC-snijmachine. Andere factoren die de kwaliteit van de afschuining kunnen beïnvloeden: het gebruikte plasma- en afschermgas en de materiaalkwaliteit.

CNC Vanad Bluester
Vanad 2000, de Tsjechische fabrikant van autogeen-, plasma- en lasersnijmachines, heeft een eigen 3D-plasmasnijkop ontwikkeld die kan worden gemonteerd op de Vanad Bluester-machine die is ontworpen voor zware bewerkingen. Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

3D Vanad Plasma kop
De 3D Vanad-plasmakop is volledig gerobotiseerd en roteert in de as van de toorts, wat minder belastend is voor de plasmakabels en de plasmatoorts. Met de software kan de 3D Vanad-plasmakop de hoeken, kerfcorrectie, herberekening van de plasmabooglengte en hoogte¬regeling volledig aanpassen.

Vanad 2000.
Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Golčův Jeníkov en is een traditionele Tsjechische fabrikant van sterke CNC-machines voor het nauwkeurig autogeen snijden, moderne plasmatechnologieën en fiberlasers. Dankzij continu onderzoek en ontwikkeling biedt Vanad uitgebreide innovatieve oplossingen voor snijmachines. Het bedrijfspand van Vanad is een van de grootste permanente demonstratiecentra voor thermisch snijden in de Tsjechische Republiek. Geïnteresseerden kunnen hier de Vanad CNC-snijmachines testen, alle technologische mogelijkheden leren kennen en, samen met de technici van het bedrijf, de meest geschikte machine en technologie kiezen voor hun eigen productie.

Jubileumactie 25-jarig Vanad
Het Tsjechische bedrijf Vanad, dat snijmachines ontwikkelt en produceert, viert in 2019 haar 25-jarig jubileum. Dit wordt gevierd met aantrekkelijke bonussen voor de klanten. Vanad, dat wordt vertegenwoordigd door Pasterkamp Metal Sheet Solutions, heeft meer dan 1400 CNC-machines van verschillende groottes geleverd voor het snijden van materialen met autogeen, plasma en fiberlaser. Op de Tsjechische en buitenlandse markten is een vaste positie verworven gedurende de afgelopen 25 jaar en Vanad is content met de groeiende belangstelling voor haar machines. De verwachting is dat volgend jaar het aantal van 1500 geproduceerde machines wordt gehaald. In verband met het jubileum biedt Vanad haar klanten bij elke nieuw geleverde machine vijf aantrekkelijke bonussen om uit te kiezen. Dit aanbod is geldig in het gehele jaar 2019. Bij bestelling van een nieuwe autogeen, plasma of laser snijmachine kan gekozen worden uit één van de volgende Bonussen: (1) Extra training voor een Vanad-machineoperator bij de klant (gratis); (2) Software voor het bereiden van snijplannen (gratis); (3) Verlengde garantieperiode van de machine tot 36 maanden; (4) Pakket verbruiksartikelen – 6 maanden (one shift) (gratis); (5) Preventieve machinecontrole (1 x gratis tijdens de garantieperiode).

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

Met de 3D-plasmakop kunnen afschuiningen tot 50° worden gemaakt, waardoor de machine de helling van de kop zelfs tot 55° kan aanpassen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Pasterkamp dealer van Thalmann/Cidan Forstner

11-10 “Thalmann/Cidan Forstner-machines vertegenwoordigen de top in plaatbewerkingsapparatuur. Ze combineren precisie, efficiëntie en duurzaamheid in…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

Mobiele rolvormmachine voor 3-drains goot

28-03 Pasterkamp houdt zich bezig met allerlei soorten rolvormlijnen voor diverse industrieën. Er zijn voorbeelden…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV