Delftse studenten inspiratiebron voor doorontwikkeling Halter LoadAssistant

Halter CNC Automation is partner van de eerste TU Delft Ideation Contest. Studenten van de TU Delft worden uitgedaagd oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. De experts van de fabrikant van robotlaadsystemen coachen de studenten daarbij.

“Via de studenten komen wij dichtbij de nieuwe technologie. Technologie waarmee onze klanten straks hun processen nog efficiënter kunnen maken”, zegt Robert van Soest, product specialist bij Halter CNC Automation over de betrokkenheid bij de ideeënwedstrijd.

Méér dan 70 studententeams van de TU Delft hebben de afgelopen weken hun pitch voor de eerste TU Ideation Contest voorbereid. Slechts veertig van hen mogen door naar de speeddates met coaches uit het bedrijfsleven, waaronder Halter CNC Automation. De studenten bedenken out-of-the box oplossingen voor prangende maatschappelijke vraagstukken. Van een afvalbak die automatisch scheidt tot een hulpverleningsvliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. De ideeën die de teams uitwerken, zijn net zo out-of-the box als de ontwikkeling van de eerste Halter LoadAssistant dat enkele jaren geleden was. “Toepasbaarheid, daar gaat het bij om. Bij ons dat we robotoplossingen bedenken die je kunt gebruiken zonder robotkennis. Bij de studenten om oplossingen die intuïtief te bedienen zijn”, zegt Van Soest.

Inspiratiebron
Halter CNC Automation juicht de TU Ideation Contest toe. De dynamiek van de studentencompetitie sluit aan op de dynamiek van het bedrijf. “Wij zijn een jong en succesvol bedrijf. We delen met de studenten onze ervaringen hoe ze hun idee zo concreet mogelijk kunnen maken zodat het een goede slagingskans heeft.” Omgekeerd denkt Van Soest dat Halter CNC Automation het nodige kan opsteken van de studenten van de TU Delft. Met name hoe zij nieuwe technologie, zoals big data analyse, vision en Augmented Reality inzetten om hun oplossingen te verwezenlijken. “Doordat we er nu al mee in aanraking komen, kan ons ontwikkelteam nadenken hoe wij deze nieuwe technologie kunnen gebruiken voor de klanten van Halter.” Als partner van de TU Ideation Contest zit de fabrikant van robotlaadsystemen nu dichtbij de bron van de technologische innovaties. In de oplossingen waarmee de Delftse studenten de maatschappelijke vraagstukken te lijf gaan, zal digitalisering een wezenlijke rol spelen. Dat sluit naadloos aan op de ontwikkelingen waar Halter mee bezig is. “Parallel aan de doorontwikkeling van onze huidige LoadAssistant, waarmee je zonder enige robotkennis CNC-machines automatisch kunt beladen, ontwikkelen we stap 3 en 4 van Industrie 4.0. Daarin willen we onze klanten meer inzicht geven in hun processen. De huidige dashboards zijn vaak plat. Misschien zijn er hele andere manieren om een proces inzichtelijk te maken”, legt Van Soest uit. Augmented Reality is eveneens een onderwerp waar het R&D-team van Halter CNC Automation naar kijkt. Net zoals digitale oplossingen om service te borgen. “Bij de kick-off van de TU Ideation Contest hebben we gezien dat meer dan de helft van de projecten raakvlakken heeft met wat wij doen. Wij kijken verder dan de wereld van morgen, daarom ondersteunen we de TU Ideation Contest.”

Laatste fase
In de eerste twee maanden van de wedstrijd hebben de studenten via vele chats de kans gekregen om zichzelf en hun project voor te stellen. Daarop volgde 140 speeddates met de partners van dit programma, dit was een groot succes. We zijn nu aangekomen in de laatste fase van deze eerste editie van de TU Delft Ideation Contest. De selectie jury staat voor de taak om te bepalen wie de top 20 bereikt heeft. Deze studenten strijden met hun projecten tijdens de finale op 11 juni tegen elkaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Verspanen

Halter klaar voor groei in nieuwe productiehal

06-06 Het nieuwe pand van Halter CNC Automation is inmiddels ingericht op een productiecapaciteit van…

Automatisering

Workshop Week en Open Huis Halter

05-04 Het montageoppervlak voor de verschillende versies van de LoadAssistant is vergroot van voorheen 900…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Featured

In de maakindustrie kent 62 procent Smart Industry

19-08 De naamsbekendheid van Smart Industry is gegroeid. Van de ondernemers in de maakindustrie heeft…

Automatisering

Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten

12-02 Besturingenfabrikant E.D.&A. ziet de vraag naar spraakgestuurde bediening stijgen bij machine- en apparatenbouwers. Vooral…

Automatisering

Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering

12-02 Een percentage van 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar…

Automatisering

Meer robots voor gevaarlijke en terugkerende taken

12-02 De toenemende automatisering van de werkplek zal ook in 2020 een belangrijke trend blijven.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen