Halter toont flexibele automatisering tijdens Okuma Technology Days

Halter CNC Automation demonstreert van 4 tot en met 6 december de Halter LoadAssistant Universal live tijdens Okuma Technology Days in Krefeld (D). De gemakkelijk te bedienen robotlaadcel wordt dan gekoppeld aan een Okuma Multus B200W.

De Japanse machinebouwer heeft in het Okuma Technology Center in Oostenrijk al meer dan een jaar een automatiseringssysteem van Halter in gebruik. “Onze automatiseringsoplossing bevalt Okuma zo goed, dat we nu uitgenodigd zijn deze tijdens de Technology Days in Krefeld te demonstreren”, zegt Wouter van Halteren, directeur Halter CNC Automation. Hij schat dat er in Duitsland al meer dan 40 Okuma CNC frees- en draaimachines automatisch beladen worden door een van zijn robotsystemen. Wereldwijd staan er meer dan 300 Halter-systemen bij CNC-machines van een groot aantal verschillende merken, bij klanten in uiteenlopende sectoren binnen de verspaning. “Vanwege de grote vraag zullen we volgend jaar de productie van de LoadAssistant opvoeren van momenteel 140 systemen per jaar naar bijna 200.”

Nadenken over flexibele automatisering
Dit succes heeft alles te maken met de groeiende vraag naar automatisering, omdat zowel in Duitsland, Nederland als ook andere landen de verspanende productie complexer wordt en de aantallen per order afnemen. Wouter van Halteren: “Daarom wordt het voor kleine en middelgrote bedrijven steeds belangrijker over een flexibele automatiseringsoplossing na te denken. Een systeem dat voor elk type CNC-machine geschikt is en bovendien zeer eenvoudig te bedienen is.” De LoadAssistant Universal, die tijdens de Okuma Technology Days live wordt gedemonstreerd, voldoet aan al deze eisen. Dit is een flexibel, gestandaardiseerd robotlaadsysteem voor CNC-machines en is geschikt voor de productie van kleinere tot middelgrote series, vaak wisselende werkstukken.

Nog langer onbemand produceren
Behalve de LoadAssistant Universal, ontwikkeld voor het beladen van ronde en rechthoekige werkstukken met een doorsnede respectievelijk lengte van 10 tot 230 mm, biedt Halter ook de versies S-180 en S-230 aan. Deze bieden de mogelijkheid om freeswerkstukken van maximaal 180 mm lengte respectievelijk ronde werkstukken tot 230 mm doorsnede, te stapelen. Hierdoor kan de machine langere tijd onbemand doorwerken. Alle LoadAssistant systemen zijn snel inzetbaar aan uiteenlopende type machines, zoals de Okuma Multus B200W. Okuma Technology Days vindt plaats van 4 tot en met 6 december bij Okuma Europe in Krefeld (D).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Okuma presenteert wereldprimeur op EMO Milano

07-06 Op EMO Milano presenteert Okuma het nieuw ontwikkelde horizontale bewerkingscentrum MA-600HIII als wereldprimeur. Dankzij…

Verspanen

Webinar Okuma over innovatieve slijptechniek

24-03 Andreas Lemair, product manager slijpen bij Okuma Europe trapt om 10.00 uur af. Hij…

Automatisering

Samenwerking RoboJob-Okuma schot in de roos

21-09 Nog voor de eerste editie van de Automation Team Day heeft plaatsgevonden, is de…

Automatisering

‘Automatisering sleutel tot succes in post-corona tijdperk’

02-07 Maakbedrijven moeten anders naar de inrichting van hun productieomgeving gaan kijken. De bezettingsgraad van…

Verspanen

Verticale Okuma voor grote werkstukken

17-06 Okuma lanceert zijn verticale bewerkingscentrum MB-80V op de Europese markt. Dit is de grootste…

Verspanen

Okuma neemt Gelderblom over

20-05 Okuma Europe neemt 100 procent van Gelderblom CNC Machines over. Daarmee is Gelderblom na…

Automatisering

Plug and play automatisering voor zwaardere werkstukken

23-03 Flexibiliteit en meer onbemande uren in het draaien van zwaardere werkstukken: dat zocht Mechanische…

Automatisering

RoboJob bereikt mijlpaal in Duitsland

02-12 Deze maand zal RoboJob een installatie in Duitsland afronden die een mooie mijlpaal betekent…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X