Vision, robotics & motion

0

Met zo’n 80 exposanten en een uitgebreid kennisprogramma slaat vakbeurs Vision, Robotics & Motion een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Bezoekers kunnen zich op 6 en 7 juni in de Koningshof in Veldhoven laten inspireren door bijdragen van alle Nederlandse technische universiteiten, vernieuwende bedrijven in de innovatieve frontlinie ontmoeten en demo’s bekijken van de actuele stand van de techniek

Robotica is niet meer weg te denken binnen de industrie. Waar de aansturing van robots vroeger een complex verhaal met veel programmeerwerk was, wordt het werken met robotica steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De laatste generatie robots, de collaboratieve robot (cobot), maakt dan ook een opmars. Hoe integreer je deze ontwikkelingen en innovaties op de werkvloer en waar begint je? Op die vragen biedt Vision, Robotics & Motion antwoorden. Bezoekers kunnen kennis maken met de laatste innovaties en oplossingen rondom machine vision, robotica, motion control, sensoriek en machineautomatisering.

Holland Robotics Congres
Op beursdag 1 (6 juni) vindt ook het Holland Robotics Congres plaats. Holland Robotics is een landelijke roboticabeweging, die ervoor zorgt dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut. Aanleiding voor het Holland Robotics Congres is het op 18 januari gepresenteerde position paper aan Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat namens 18 industriële spelers en wetenschapsinstellingen. Dit congres heeft als doel om breder draagvlak te creëren en ideeën en mogelijkheden te delen voor toepassingen in de verschillende sectoren. Holland Robotics stelt een programma voor waarin industrie, eindgebruiker en onderzoeker samenkomen. Een aanpak waarin de 5 topsectoren met de grootste kansen voor robotica, te weten de maakindustrie, logistiek & transport, inspectie & onderhoud, agrarische sector en gezondheidszorg, centraal staan. Tijdens het congres geven vertegenwoordigers van deze sectoren lezingen en gaan de dialoog aan over de toepassingen, mogelijkheden en toekomst van robotica op hun vakgebied.