Demoweek-bedrijven reiken drones uit

0

De Demoweek-bedrijven uit Ede en Veenendaal, allemaal actief in de verspanende maakindustrie, hebben dit jaar voor het eerst de handen ineen geslagen tijdens de TechniShow. Aan het einde van elke beursdag werd een drone verloot. De prijzen zijn reeds aan de winnaars overhandigd.

De winnaar van dag 1 was Remon Poiters. Hij is werkzaam bij ITB Precisietechniek, een internationaal georiënteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in product- en tooldesign, werktuigbouw en productie van de technische precisie onderdelen voor onder andere de automotive, medische en farmaceutische industrie, handgereedschap, connectoren en huishoudelijke apparaten. Remon Poiters staat op de foto met René Bult van ITB en Elise de Koning van Cellro, die de prijs namens de Demoweek overhandigde.

Adriaan De Graaff van Elté Metaalbewerking was de winnaar van dag 2.  Elté Metaalbewerking vervaardigt en monteert producten van klein gevarieerd constructiewerk en machinebouw, in zowel staal als roestvast staal. Elise de Koning staat samen met de winnaar Adriaan de Graaf van Elté Metaalbewerking op de foto.

De winnaar van dag 3 was Frans Bal. Hij weet vanuit zijn hobby, besturing van modelvliegtuigen, het nodige van vliegen met drones, vooral over de regelgeving. De winnaar van de laatste drone was Nyckle Sijtsma, student Industrieel ontwerp.

Demoweek
Een drone staat synoniem voor overzicht. Dat is hét thema dat de Demoweek uitdraagt: Inzicht krijgen in hoe een productieproces nog beter kan verlopen door ketensamenwerking. De Demoweek is een samenwerkingsverband van Bemet International, Bendertechniek, Cellro, DMG Mori Benelux, Dymato, Heidenhain Nederland en Mitutoyo Benelux uit Veenendaal en Ede. Deze bedrijven slaan om de twee jaar de handen bijeen tijdens een vier dagen durend evenement waarbij geïnteresseerden een kijkje in de keuken van de verschillende bedrijven kunnen nemen. De bedrijven halen dan alle nieuwe ontwikkelingen uit de kast om bezoekers te informeren over automatisering, precisiebewerking, multitasking, meettechniek, additive manufacturing en besturingstechniek gekoppeld aan het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van een productieproces; kortom smart manufacturing door ketensamenwerking.

In 2017 wordt weer een Demoweek gehouden. De exacte datum is nog niet bekend.