Design van GARANT producten opnieuw bekroond

Producten van het merk GARANT hebben wederom indruk gemaakt op de jury van de German Design Awards door hun uitgekiende functionaliteit en aantrekkelijke uiterlijk. Het veelzijdige Uni Line gatenwand systeem, de Comfort veiligheidsbril en de mobiele glijslijpmachine GMT35 kregen allemaal de ‘Winner’-award. Bovendien kreeg het Automation Loading System Basic, dat het onbemand laden van machines mogelijk maakt, een ‘Special Mention’.

Het GARANT Automation beladingssysteem Basic neemt het onbemand beladen van bewerkingsmachines met onbewerkte onderdelen over en is ook compatibel met oudere machines.

In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de German Design Award 2022 gewonnen. Het geperforeerde wandsysteem uit de productlijn Uni Line kenmerkt zich door heldere designlijnen en is multi-inzetbaar. Uni Line is verkrijgbaar als slanke zuil (Uni Panel), dubbelwandige zuil voor plaatsing in rijen of als ruimteverdeler (Uni Wall) en als servicetoren (Uni Tower). De geperforeerde wanden zijn geschikt voor Easyfix haken en houders. Daarnaast is het systeem uit te breiden met ladeblokken, vleugeldeuren, legborden en signalering in de vorm van een gekleurde top met diverse pictogrammen. Uni Wall en Uni Tower zijn ook verkrijgbaar als mobiele versies.

Veiligheidsbril

In dezelfde categorie werd ook de GARANT Comfort veiligheidsbril tot winnaar uitgeroepen. De bril met half montuur maakt indruk met zijn sportieve multifocale ontwerp, anticondens glazen, verstelbare smalle veren en zachte drukpunten. Het ontwerp is probleemloos te combineren met gehoorbeschermers en veiligheidsmaskers en biedt een hoog draagcomfort, zelfs bij langdurig gebruik.

Fijn slijpen

De mobiele trilafwerkmachine GMT35 kwam als winnaar uit de bus in de categorie ‘Industrie’. De machine maakt het mogelijk om efficiënt metalen of kunststof onderdelen fijn te slijpen in batches van maximaal 500 stuks. De trogvibrator heeft een inhoud van 35 liter en kan door een scheidingswand worden opgedeeld om twee werkprocessen parallel uit te voeren – wat tijd en energie bespaart. Dankzij het compacte ontwerp, het gesloten watercircuit en de stevige wielen kan de machine naar elke gewenste plek worden geduwd.

Last but not least werd het nieuwe GARANT Automation laadsysteem Basic onderscheiden met een ‘Special Mention’. Het systeem maakt het geautomatiseerd laden van bewerkingsmachines met onbewerkte onderdelen mogelijk. De robotarm kan onderdelen tot wel 10 kilo aan en is ook goed inzetbaar bij oudere machines. Moderne veiligheidstechniek, weinig behoefte aan ruimte en onderhoudsvriendelijkheid ronden het totaalpakket af.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Verspanen

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

16-07 De AL Geometry wisselplaat wordt aangeboden in twee kwaliteiten voor een grotere veelzijdigheid bij…

Werkplaatstechniek

Handbescherming tegen alle gevaren op mechanisch gebied

23-03 Veel bedrijven hoeven dus maar maximaal twaalf modellen op voorraad te hebben. Dit maakt…

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Verspanen

Hoffmann Group presenteert nieuwe catalogus 2021/2022

12-08 De nieuwe catalogus 2021/2022 biedt met meer dan 86.000 artikelen een uitgebreid assortiment kwaliteitsgereedschappen,…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen