Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

Mooie cijfers voor de digitale Hannover Messe: 90.000 geregistreerde deelnemers informeerden zich een week lang over de 10.500 producten en innovaties van de exposanten. In het congresprogramma discussieerden 1500 deskundigen over thema’s als Industrie 4.0, de digitalisering van industriële processen, supply chain management, lichtgewicht bouwen of waterstof en e-mobiliteit.

De digitale Hannover Messe was goed voor meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten- en productendatabase. De congres- en exposantenstreams werden ongeveer 140.000 keer bekeken.

Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten- en productendatabase. Bovendien werden de congres- en exposantenstreams ongeveer 140.000 keer bekeken.

Hybride beurs is de toekomst

Voor Deutsche Messe, de organisator van het vijfdaagse evenement, bewijst het succes van deze digitale versie van de industriebeurs twee dingen: de Hannover Messe heeft ook digitaal de innovatiekracht van ondernemingen in de machinebouw, elektrotechniek en IT kunnen aantonen. Tegelijk heeft de online variant laten zien dat de toekomst van de beurs hybride is. Bestuursvoorzitter Jochen Köckler van Deutsche Messe: “De respons op de digitale Hannover Messe heeft onze verwachtingen overtroffen.

Tegelijkertijd heeft ze laten zien dat een digitale beurs de magie van een fysiek evenement niet kan vervangen.” Köckler verwijst hierbij naar de vakinhoudelijke gesprekken face to face, de conrete leads op de beursstands, de ervaring direct aan het product en de toevallige ontmoetingen die tot nieuwe businesscontacten kunnen leiden. “Niettemin zullen we op basis van de ervaringen met de digitale Hannover Messe het beste van de digitale en fysieke wereld in nabije toekomst samenvoegen om onze klanten een complete hybride beursbeleving te bezorgen.”

Nieuwe bezoekers en exposanten

De digitale editie was volgens Köckler in elk opzicht een succesvolle proef. “We wilden ervaren welke concrete waarde digitale formats voor de exposanten en de bezoekers hebben. Onder andere weten we nu dat we ook totaal nieuwe exposanten en bezoekers bereiken via digitale formats. Als we deze bevindingen overdragen op onze fysieke evenementen, maken we het bereik van onze beurzen veel groter. Daarmee brengen we de relevantie en de uitstraling van het merk Hannover Messe op een niet eerder vertoond niveau.”

Nederlandse bijdrage

Ook diverse Nederlandse bedrijven en organisaties leverden een bijdrage aan de digitale Hannover Messe. Zo bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht, na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht van de Hannover Messe bezoekers.

Na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht van de Hannover Messe bezoekers.

Vanaf maandag 19 april zijn alle bijdragen on demand beschikbaar. Ook de mogelijkheid om exposanten en producten te zoeken blijft online beschikbaar. Zo kunnen deelnemers zich blijven registeren en het aanbod gebruiken alsmede via de mail met exposanten en sprekers in contact treden.

De volgende hybride Hannover Messe is van 25-29 april 2022. Portugal is dan het partnerland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X