Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

Mooie cijfers voor de digitale Hannover Messe: 90.000 geregistreerde deelnemers informeerden zich een week lang over de 10.500 producten en innovaties van de exposanten. In het congresprogramma discussieerden 1500 deskundigen over thema’s als Industrie 4.0, de digitalisering van industriële processen, supply chain management, lichtgewicht bouwen of waterstof en e-mobiliteit.

De digitale Hannover Messe was goed voor meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten- en productendatabase. De congres- en exposantenstreams werden ongeveer 140.000 keer bekeken.

Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten- en productendatabase. Bovendien werden de congres- en exposantenstreams ongeveer 140.000 keer bekeken.

Hybride beurs is de toekomst

Voor Deutsche Messe, de organisator van het vijfdaagse evenement, bewijst het succes van deze digitale versie van de industriebeurs twee dingen: de Hannover Messe heeft ook digitaal de innovatiekracht van ondernemingen in de machinebouw, elektrotechniek en IT kunnen aantonen. Tegelijk heeft de online variant laten zien dat de toekomst van de beurs hybride is. Bestuursvoorzitter Jochen Köckler van Deutsche Messe: “De respons op de digitale Hannover Messe heeft onze verwachtingen overtroffen.

Tegelijkertijd heeft ze laten zien dat een digitale beurs de magie van een fysiek evenement niet kan vervangen.” Köckler verwijst hierbij naar de vakinhoudelijke gesprekken face to face, de conrete leads op de beursstands, de ervaring direct aan het product en de toevallige ontmoetingen die tot nieuwe businesscontacten kunnen leiden. “Niettemin zullen we op basis van de ervaringen met de digitale Hannover Messe het beste van de digitale en fysieke wereld in nabije toekomst samenvoegen om onze klanten een complete hybride beursbeleving te bezorgen.”

Nieuwe bezoekers en exposanten

De digitale editie was volgens Köckler in elk opzicht een succesvolle proef. “We wilden ervaren welke concrete waarde digitale formats voor de exposanten en de bezoekers hebben. Onder andere weten we nu dat we ook totaal nieuwe exposanten en bezoekers bereiken via digitale formats. Als we deze bevindingen overdragen op onze fysieke evenementen, maken we het bereik van onze beurzen veel groter. Daarmee brengen we de relevantie en de uitstraling van het merk Hannover Messe op een niet eerder vertoond niveau.”

Nederlandse bijdrage

Ook diverse Nederlandse bedrijven en organisaties leverden een bijdrage aan de digitale Hannover Messe. Zo bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht, na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht van de Hannover Messe bezoekers.

Na een introductie door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bracht het Holland Hightech Paviljoen het succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf onder de aandacht van de Hannover Messe bezoekers.

Vanaf maandag 19 april zijn alle bijdragen on demand beschikbaar. Ook de mogelijkheid om exposanten en producten te zoeken blijft online beschikbaar. Zo kunnen deelnemers zich blijven registeren en het aanbod gebruiken alsmede via de mail met exposanten en sprekers in contact treden.

De volgende hybride Hannover Messe is van 25-29 april 2022. Portugal is dan het partnerland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit

23-05 “Gezien de huidige wereldwijde politieke situatie zijn de onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Toeleveren

Nederland present op Hannover Messe

11-05 In januari kondigde Hannover Messe-organisator Deutsche Messe aan dat de beurs dit jaar niet…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X