DMG Mori lanceert extreem compacte productiemachine DMP 70

DMG Mori lanceert eind januari tijdens het open huis bij Deckel Maho in Pfronten (D) de extreem compacte productiemachine DMP 70. Dit nieuwe bewerkingscentrum voor 5-assig simultaan bewerken heeft een footprint van slechts 4,2 vierkante meter en is ontworpen voor toepassingen in de medische technologie en bij toeleveranciers, maar ook voor de aerospace-sector en andere veeleisende industrieën.

 

Met een bereik van 700x420x380 mm biedt de machine ruimte voor het bewerken van een brede range onderdelen, waarmee de DMP 70 een interessante uitbreiding is voor bestaande machineparken. De machine bewerkt complexe werkstukken hoogdynamisch met ijlgangen tot 60m/min en accelaraties tot 2 g. De gereedschapswissel is dynamisch met een span-tot-spantijd van 1,5 seconden. In het gereedschappenmagazijn is plek voor maximaal 25 gereedschappen. Het stevige gietijzeren machinebed (gemaakt uit één stuk), standaard meetsystemen en een optioneel koelsysteem staan gerant voor de vereiste nauwkeurigheid. De DMP 70 is klaar voor automatisering. Tijdens de huisshow in Pfronten zal de machine worden gedemonstreerd in combinatie met een WH 3 Cell. Deze kan flexibel met de machine worden verbonden, zowel vanaf de linker- of rechterzijde als vanaf de voorzijde.

Zeventig hightech machines
Tijdens het open huis, van 22 tot en met 26 januari, laat DMG Mori maar liefst zeventig hightech machines zien waarvan twintig met automatisering. Een tweede wereldpremière naast de DMP 70 is de Lasertec 125 Shape. Deze is ontworpen voor het structureren van oppervlakken van grotere vormen (tot diameter 1250×700 mm) met werkstukgewichten tot 2600 kilogram. Samen met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering zorgen de zeventig machines ervoor dat geïntegreerde productie-oplossingen voor integrale processen het open huis in Pfronten domineren. DMG Mori richt zich met haar inspanningen op de volledige waardeketen voor de gebruiker. Exemplarisch hiervoor zijn het Aerospace en het Die & Mold Technology Excellence, waar ervaren deskundigen wegwijzende en productieve productieoplossingen ontwerpen. DMG Mori demonstreert deze competentie op meer dan 7500 vierkante meter expositieruimte.

XXL-bewerkingen
Een ander hoogtepunt van de huisshow is het bewerken van grote delen in het XXL-center, waar voor het eerst een DMU 600 P met dubbele tafel wordt voorgesteld. Het onderdeel DMG Mori Qualified Products completeert het programma met de nieuwste innovaties op het gebied van de (machine)periferie en accessoires en vooral het nieuw ontwikkelde DMQP certificatieprogramma, dat een diverse selectie van hoogpresterende gereedschapssystemen tegen exclusieve voorwaarden biedt.
Aanmelden voor het open huis bij DMG Mori kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

Vijfassig simultaan frezen op slechts 3,15 m2

08-09 Dit compacte bewerkingscentrum is gebaseerd op en deels uitgerust met dezelfde componenten als de…

Verspanen

Abonnement op een freesbank

03-05 DMG Mori noemt dit zogeheten subscription-businessmodel PAYZR (Pay with Zero Risk). Klanten kunnen innovatiecycli…

Verspanen

DMG Mori investeert 75 miljoen in productie 5-assers in China

14-04 De nieuwe productiefaciliteit van 35.000 vierkante meter zal zwaar geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden, zo…

Verspanen

DMG Mori stelt drie machineprimeurs voor op Digital Event

20-01 Van 2 t/m 4 februari organiseert DMG Mori voor de tweede keer een digitaal…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Productieketen DMG Mori vanaf 2021 CO2-neutraal

26-10 “De bescherming van het klimaat gaat ons allemaal aan”, verklaarde Thönes. “Ons doel is…

Verspanen

Wereldpremière nieuwe machine met beweegbare kolom in virtuele showroom DMG MORI

24-09 DMG houdt van 6 tot en met 9 oktober een digitale show. In de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X