DMG Mori lanceert extreem compacte productiemachine DMP 70

DMG Mori lanceert eind januari tijdens het open huis bij Deckel Maho in Pfronten (D) de extreem compacte productiemachine DMP 70. Dit nieuwe bewerkingscentrum voor 5-assig simultaan bewerken heeft een footprint van slechts 4,2 vierkante meter en is ontworpen voor toepassingen in de medische technologie en bij toeleveranciers, maar ook voor de aerospace-sector en andere veeleisende industrieën.

 

Met een bereik van 700x420x380 mm biedt de machine ruimte voor het bewerken van een brede range onderdelen, waarmee de DMP 70 een interessante uitbreiding is voor bestaande machineparken. De machine bewerkt complexe werkstukken hoogdynamisch met ijlgangen tot 60m/min en accelaraties tot 2 g. De gereedschapswissel is dynamisch met een span-tot-spantijd van 1,5 seconden. In het gereedschappenmagazijn is plek voor maximaal 25 gereedschappen. Het stevige gietijzeren machinebed (gemaakt uit één stuk), standaard meetsystemen en een optioneel koelsysteem staan gerant voor de vereiste nauwkeurigheid. De DMP 70 is klaar voor automatisering. Tijdens de huisshow in Pfronten zal de machine worden gedemonstreerd in combinatie met een WH 3 Cell. Deze kan flexibel met de machine worden verbonden, zowel vanaf de linker- of rechterzijde als vanaf de voorzijde.

Zeventig hightech machines
Tijdens het open huis, van 22 tot en met 26 januari, laat DMG Mori maar liefst zeventig hightech machines zien waarvan twintig met automatisering. Een tweede wereldpremière naast de DMP 70 is de Lasertec 125 Shape. Deze is ontworpen voor het structureren van oppervlakken van grotere vormen (tot diameter 1250×700 mm) met werkstukgewichten tot 2600 kilogram. Samen met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering zorgen de zeventig machines ervoor dat geïntegreerde productie-oplossingen voor integrale processen het open huis in Pfronten domineren. DMG Mori richt zich met haar inspanningen op de volledige waardeketen voor de gebruiker. Exemplarisch hiervoor zijn het Aerospace en het Die & Mold Technology Excellence, waar ervaren deskundigen wegwijzende en productieve productieoplossingen ontwerpen. DMG Mori demonstreert deze competentie op meer dan 7500 vierkante meter expositieruimte.

XXL-bewerkingen
Een ander hoogtepunt van de huisshow is het bewerken van grote delen in het XXL-center, waar voor het eerst een DMU 600 P met dubbele tafel wordt voorgesteld. Het onderdeel DMG Mori Qualified Products completeert het programma met de nieuwste innovaties op het gebied van de (machine)periferie en accessoires en vooral het nieuw ontwikkelde DMQP certificatieprogramma, dat een diverse selectie van hoogpresterende gereedschapssystemen tegen exclusieve voorwaarden biedt.
Aanmelden voor het open huis bij DMG Mori kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

Bedrijf en Economie

DMG Mori vestigt Europees hoofdkantoor in München

07-02 Vanaf 2026 huurt het bedrijf een innovatief pand vlakbij het Olympisch Park met een…

Verspanen

DMG Mori introduceert grote DMF 400|11 pendelfreesmachine op Open House

24-01 De ‘moving column’ machines van DMG Mori zijn interessant voor de bewerking van lange…

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Plaatbewerking

Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

20-09 Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft…

Automatisering

Data brengt elke productie op nieuw digitaal niveau

19-07 Data wordt gezien als ‘de nieuwe energie’ voor productie- en bedrijfsprocessen. Maar om succesvol…

Plaatbewerking

Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

22-05 Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?