DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

Slechts twee weken voor EMO Milano 2021 presenteert DMG Mori alle hoogtepunten van de beurs tijdens een PRE-EMO Show in Pfronten (D). Dit voorschot op de beurs in Milaan wordt van 20 tot 25 september georganiseerd als een hybride evenement, waarbij de nieuwste ontwikkelingen zowel ter plaatse als in de vorm van online livestreams worden gepresenteerd.

Holistische automatiseringsoplossingen, zoals de PH CELL, worden zowel tijdens de PRE-EMO Show als EMO Milano in de schijnwerpers gezet.

Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de PRE-EMO Show te zien zijn. Onder de highlights bevinden zich negen automatiseringsoplossingen, zoals het autonome gereedschapshandlingsysteem TH-AGV. Daarnaast legt de machinebouwer de focus op het thema digitalisering met als voorbeeld het Digital Manufacturing Package. Een ander hoogtepunt is het abonnementsmodel PAYZR, dat nu is uitgebreid naar de CLX 450 TC.

Op het gebied van productietechnologie zal DMG Mori een combinatie laten zien van draaien, frezen en slijpen. “We zijn verheugd om na zo’n lange tijd eindelijk weer een beursevenement met persoonlijke contacten te kunnen organiseren”, zegt Cornelius Nöß, directeur van Deckel Maho Pfronten. “Gedurende de PRE-EMO Show kunnen we onze klanten weer als vanouds het beste inzicht geven in onze fabriek en in onze technologieën.”

Negen autonome oplossingen

DMG Mori brengt op dit moment 53 automatiseringsoplossingen op de markt. Tijdens de PRE-EMO Show kunnen bezoekers negen autonome productieoplossingen in levende lijve ervaren. Met de TH-AGV toont DMG Mori een oplossing voor de interne logistiek. De AGV kan gereedschappen oppakken met een massa tot 50 kg, een diameter tot 280 mm en een lengte tot 400 mm. Het maximale laadgewicht met zestien gereedschappen is 480 kg. De veiligheid van mensen en machines in collaboratieve operaties wordt gewaarborgd door scanners en sensoren die de omgeving continu bewaken.
Een andere automatiseringshighlight is de PH Cell. Dit modulaire concept biedt plaats aan maximaal 40 pallets in verschillende afmetingen voor een maximale flexibiliteit. Met een footprint van 10,7 vierkante meter neemt de PH Cell weinig ruimte in beslag. De PH Cell is compatibel met achttien verschillende bewerkingscentra van DMG Mori.

Frezen, draaien en slijpen

De traditionele kerncompetentie van DMG Mori ligt bij de verspaning. De machinebouwer heeft tegen de achtergrond van toenemende eisen aan productiviteit en precisie de integratie van verschillende bewerkingstechnologieën verder doorontwikkeld. Naast draaien en frezen is het nu ook mogelijk een werkstuk in dezelfde opstelling te slijpen. Daarmee wordt multitasking naar een hoger niveau getild. Bezoekers van de PRE-EMO Show krijgen de slijptechnologiecyclus te zien op zowel het CTX gamma 2000 TC draaifreescentrum als op een DMC 125 FD µPrecision. Die laatste machine heeft een volumetrische nauwkeurigheid van minder dan 15 µm en een positioneringsnauwkeurigheid van 4 µm. Door slijpen te integreren kunnen werkstukken in één opspanning nog nauwkeuriger bewerkt worden.

Digital Manufacturing Package

Het thema digitalisering staat al jaren hoog op de agenda van DMG Mori. Met het Digital Manufacturing Package biedt het bedrijf diverse oplossingen aan, waarmee klanten eenvoudig met digitalisering kunnen starten. Het pakket omvat DMG Mori Connectivity voor het koppelen van zowel DMG Mori-machines als geselecteerde merken van derden, de PLC-onafhankelijke update naar de nieuwste CELOS-versie en DMG Mori Messenger.

Verder bestaat het pakket uit DMG Mori Monitoring dat in één oogopslag de actuele status van alle netwerkmachines laat zien en het gratis my DMG Mori-klantenportaal dat zorgt voor end-to-end optimalisatie van serviceprocessen rond DMG Mori-machines. DMG Mori NETservice maakt tot slot een directe communicatie op afstand met DMG Mori Service mogelijk, waardoor veel servicegevallen snel en eenvoudig kunnen worden opgelost.

Dankzij de DMG Mori Grinding technology cycle is het mogelijk om ook slijpbewerkingen uit te voeren met een draaifreescentrum.

Dankzij de DMG Mori Grinding technology cycle is het mogelijk om ook slijpbewerkingen uit te voeren met een draaifreescentrum.

Machineabonnement

Het nieuwe PAYZR-bedrijfsmodel voor Equipment-as-a-service en software-as-a-service werd begin dit jaar gelanceerd met het compacte verticale M1 bewerkingscentrum. PAYZR staat voor ‘PAY with Zero Risk’ en is een abonnementendienst voor machines en software. Op de PRE-EMO Show breidt DMG Mori het PAYZR-portfolio uit met de nieuwe CLX 450 TC. Om de insteltijden te verkorten bij grote componentvariaties en kleine seriegroottes, is de machine voorzien van een automatisch gereedschapswisselsysteem en een B-as. In de toekomst zal DMG Mori met producten van up2parts ook het thema software-as-a-service aanbieden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

Vijfassig simultaan frezen op slechts 3,15 m2

08-09 Dit compacte bewerkingscentrum is gebaseerd op en deels uitgerust met dezelfde componenten als de…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X