DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

Slechts twee weken voor EMO Milano 2021 presenteert DMG Mori alle hoogtepunten van de beurs tijdens een PRE-EMO Show in Pfronten (D). Dit voorschot op de beurs in Milaan wordt van 20 tot 25 september georganiseerd als een hybride evenement, waarbij de nieuwste ontwikkelingen zowel ter plaatse als in de vorm van online livestreams worden gepresenteerd.

Holistische automatiseringsoplossingen, zoals de PH CELL, worden zowel tijdens de PRE-EMO Show als EMO Milano in de schijnwerpers gezet.

Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de PRE-EMO Show te zien zijn. Onder de highlights bevinden zich negen automatiseringsoplossingen, zoals het autonome gereedschapshandlingsysteem TH-AGV. Daarnaast legt de machinebouwer de focus op het thema digitalisering met als voorbeeld het Digital Manufacturing Package. Een ander hoogtepunt is het abonnementsmodel PAYZR, dat nu is uitgebreid naar de CLX 450 TC.

Op het gebied van productietechnologie zal DMG Mori een combinatie laten zien van draaien, frezen en slijpen. “We zijn verheugd om na zo’n lange tijd eindelijk weer een beursevenement met persoonlijke contacten te kunnen organiseren”, zegt Cornelius Nöß, directeur van Deckel Maho Pfronten. “Gedurende de PRE-EMO Show kunnen we onze klanten weer als vanouds het beste inzicht geven in onze fabriek en in onze technologieën.”

Negen autonome oplossingen

DMG Mori brengt op dit moment 53 automatiseringsoplossingen op de markt. Tijdens de PRE-EMO Show kunnen bezoekers negen autonome productieoplossingen in levende lijve ervaren. Met de TH-AGV toont DMG Mori een oplossing voor de interne logistiek. De AGV kan gereedschappen oppakken met een massa tot 50 kg, een diameter tot 280 mm en een lengte tot 400 mm. Het maximale laadgewicht met zestien gereedschappen is 480 kg. De veiligheid van mensen en machines in collaboratieve operaties wordt gewaarborgd door scanners en sensoren die de omgeving continu bewaken.
Een andere automatiseringshighlight is de PH Cell. Dit modulaire concept biedt plaats aan maximaal 40 pallets in verschillende afmetingen voor een maximale flexibiliteit. Met een footprint van 10,7 vierkante meter neemt de PH Cell weinig ruimte in beslag. De PH Cell is compatibel met achttien verschillende bewerkingscentra van DMG Mori.

Frezen, draaien en slijpen

De traditionele kerncompetentie van DMG Mori ligt bij de verspaning. De machinebouwer heeft tegen de achtergrond van toenemende eisen aan productiviteit en precisie de integratie van verschillende bewerkingstechnologieën verder doorontwikkeld. Naast draaien en frezen is het nu ook mogelijk een werkstuk in dezelfde opstelling te slijpen. Daarmee wordt multitasking naar een hoger niveau getild. Bezoekers van de PRE-EMO Show krijgen de slijptechnologiecyclus te zien op zowel het CTX gamma 2000 TC draaifreescentrum als op een DMC 125 FD µPrecision. Die laatste machine heeft een volumetrische nauwkeurigheid van minder dan 15 µm en een positioneringsnauwkeurigheid van 4 µm. Door slijpen te integreren kunnen werkstukken in één opspanning nog nauwkeuriger bewerkt worden.

Digital Manufacturing Package

Het thema digitalisering staat al jaren hoog op de agenda van DMG Mori. Met het Digital Manufacturing Package biedt het bedrijf diverse oplossingen aan, waarmee klanten eenvoudig met digitalisering kunnen starten. Het pakket omvat DMG Mori Connectivity voor het koppelen van zowel DMG Mori-machines als geselecteerde merken van derden, de PLC-onafhankelijke update naar de nieuwste CELOS-versie en DMG Mori Messenger.

Verder bestaat het pakket uit DMG Mori Monitoring dat in één oogopslag de actuele status van alle netwerkmachines laat zien en het gratis my DMG Mori-klantenportaal dat zorgt voor end-to-end optimalisatie van serviceprocessen rond DMG Mori-machines. DMG Mori NETservice maakt tot slot een directe communicatie op afstand met DMG Mori Service mogelijk, waardoor veel servicegevallen snel en eenvoudig kunnen worden opgelost.

Dankzij de DMG Mori Grinding technology cycle is het mogelijk om ook slijpbewerkingen uit te voeren met een draaifreescentrum.

Dankzij de DMG Mori Grinding technology cycle is het mogelijk om ook slijpbewerkingen uit te voeren met een draaifreescentrum.

Machineabonnement

Het nieuwe PAYZR-bedrijfsmodel voor Equipment-as-a-service en software-as-a-service werd begin dit jaar gelanceerd met het compacte verticale M1 bewerkingscentrum. PAYZR staat voor ‘PAY with Zero Risk’ en is een abonnementendienst voor machines en software. Op de PRE-EMO Show breidt DMG Mori het PAYZR-portfolio uit met de nieuwe CLX 450 TC. Om de insteltijden te verkorten bij grote componentvariaties en kleine seriegroottes, is de machine voorzien van een automatisch gereedschapswisselsysteem en een B-as. In de toekomst zal DMG Mori met producten van up2parts ook het thema software-as-a-service aanbieden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori legt nadruk op procesbeheersing

18-06 Bij binnenkomst viel direct een bewerkingscel op met een DMU 50 CNC-freesmachine, gekoppeld aan…

Verspanen

Altijd de perfecte smeermiddeloplossing

09-04 De technologische samenwerking tussen DMG Mori en Fuchs begon in 2014 met projecten in…

Automatisering

DMG Mori stimuleert gedigitaliseerde fabriek met IoTconnector

25-03 In het snel evoluerende landschap van CNC-productie wordt digitalisering gezien als de weg naar…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

Bedrijf en Economie

DMG Mori vestigt Europees hoofdkantoor in München

07-02 Vanaf 2026 huurt het bedrijf een innovatief pand vlakbij het Olympisch Park met een…

Verspanen

DMG Mori introduceert grote DMF 400|11 pendelfreesmachine op Open House

24-01 De ‘moving column’ machines van DMG Mori zijn interessant voor de bewerking van lange…

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV