DMG Mori showt Smart Industry op drie machines

DMG Mori demonstreert maar liefst drie machines op METAVAK. De hoognauwkeurige CNC-draaimachine NLX 2500 SY, de universele CNC-draaimachine met geïntegreerde spindelmotor NEF 400 en het verticale bewerkingscentrum CMX 800 met een breed toepassingsbereik. Evenals vorig jaar grenst de stand van DMG Mori aan het Demoplein, waar de NLX 2500 SY wordt ingezet voor live demonstraties.

DMG Mori zal het accent leggen op Smart Industry.  Door de machines te combineren met Celos en diverse eigen software oplossingen, begeleidt DMG Mori zijn klanten op weg naar digitale productie. Het op Apps gebaseerde Celos systeem is een centrale bouwsteen in de digitaliseringsstrategie van de machinebouwer. Zo’n drie jaar geleden werd het voor het eerst voorgesteld en sindsdien is het doelgericht doorontwikkeld. Met elke nieuwe release worden vijftig verbeteringen gepresenteerd. In september zijn op de vakbeurs AMB in Stuttgart bovendien weer tien nieuwe Apps voorgesteld, waaronder de nieuwe Celos Developer App. Voor het eerst biedt de machinebouwer hiermee derden de mogelijkheid om apps voor de CNC-machines te ontwikkelen. Door de doorontwikkeling en uitbreiding van Celos besparen verspaners steeds meer tijd bij het instellen van machines en is steeds minder inspanning nodig voor het berekenen van technologiewaarden of het zoeken van belangrijke informatie.

NLX 2500 SY
De NLX 2500 SY, een hoognauwkeurige draaimachine met een hoge stijfheid, is in staat om heel flexibel verschillende werkstukken te bewerken. De toevoeging SY betekent dat de machine is uitgerust met een subspil en een Y-as, wat betekent dat er op de machine ook kan worden gefreesd en producten in één keer volledig kunnen worden bewerkt. De machine is uitgerust met een BMT (Built-in-motor), die krachtige draaicapaciteiten en uitstekende freesprestaties levert, alsmede een stijf bed. Indien uitgerust met Celos en Mapps V, kunnen operators op deze machine verschillende onderdelen – van eenvoudige tot complex gevormde componenten – in een heel eenvoudige operatie bewerken. Dit machinemodel is dan ook geschikt voor een brede range gebruikers, van beginners tot ervaren technici.

NEF 400
De universele CNC-draaimachine NEF 400 is perfect toegankelijk door de brede werkruimtedeur van 580 mm. De hoofdspindel is makkelijk bereikbaar. Het is een compacte machine met een stabiel massief gegoten bed, die maar 4,1 vierkante meter ruimte in beslag neemt. Het 45 graden schuin geplaatste bed garandeert maximale stabiliteit en perfecte bewerkingsresultaten. De servogestuurde revolver biedt plaats aan twaalf gereedschappen, met als optie aangedreven gereedschappen voor de bewerking van complexe werkstukken. De machine heeft een geïntegreerde vloeistofgekoelde spindelmotor voor de hoogste temperatuurstabiliteit.

Uitgerust met de nieuwste besturingstechniek, waarbij voor verschillende opties kan worden gekozen, kunnen de programmeertijden flink worden verkort, wat resulteert in productiviteitsverbeteringen tot wel 30 procent.

CMX 800
Het (basis) verticale bewerkingscentrum CMX 800 is geschikt voor een brede range bewerkingen met de hoogste nauwkeurigheid. Een 12.000 rpm spindel is standaard. DMG Mori heeft deze serie machines ontwikkeld met als doel een robuuste machine aan te bieden,  die vele jaren mee gaat voor een groot aantal klanten. Deze machinemodellen kunnen dankzij hun grote veelzijdigheid een brede range onderdelen voor alle toepassingsvelden bewerken. Dankzij het modulaire concept kan de klant zijn eigen machine opbouwen met een brede range opties en technologische oplossingen. Een snel gereedschappenmagazijn met dertig plaatsen behoort tot de standaard uitrusting. Het gegoten bed met een C-frame ontwerp kan tot 1000 kilo gewicht dragen. De machine heeft een compact en ergonomisch ontwerp door de tafelhoogte van 850 mm. Hij kan worden uitgerust met perfecte 3D besturingstechnologie in de vorm van: een 19 inch DMG Mori SLIMline multi-touch besturing en Operate op Siemens, 15 inch DMG Mori SLIMline en Heidenhain TNC 620 of 15 inch DMG Mori SLIMline en Mapps IV op Fanuc.

DMG Mori
Stand 192

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X