DMG Mori stelt drie machineprimeurs voor op Digital Event

Van 2 t/m 4 februari organiseert DMG Mori voor de tweede keer een digitaal evenement. Dit keer zal de machinebouwer het digitale platform gebruiken als alternatief voor het jaarlijkse open huis in Pfronten (D). Zoals gewoonlijk maakt DMG Mori van de gelegenheid gebruik om nieuwe machines voor te stellen, waaronder dit keer de CLX 450 TC, M1 en DMF 300|8 bewerkingscentra. Daarnaast zal de focus liggen op automatisering, digitalisering en de digitale showroom met meer dan 25 realistische high-tech machines.

Het open huis in Pfronten is jaarlijks het moment voor DMG Mori om nieuwe machines en oplossingen te presenteren. Omdat grote fysieke evenementen momenteel nog niet realiseerbaar zijn, legt de machinebouwer dit jaar de nadruk op digitale kennisuitwisseling. Naast dat er allerlei mogelijkheden zijn om in contact te komen met experts, wordt er traditiegetrouw uitgekeken naar machineprimeurs. Tijdens het Digital Event worden er maar liefst drie voorgesteld.

CLX 450 TC met draai-freesspil

Tot de wereldpimeurs behoort de nieuwe CLX 450 TC CNC-draaimachine. Om te voldoen aan de toenemende productie-eisen met kleinere seriegroottes en een grotere diversiteit aan onderdelen, heeft DMG Mori de traditionele gereedschapsrevolver van de CLX TC vervangen voor een B-as met een compactMASTER draai-freesspil. Daarmee kan de universele CLX 450 TC de neventijden minimaliseren. Verder is de nieuwe CNC-draaimachine uitgerust met een gereedschapswisselaar en -magazijn, een krachtige hoofdspil en optioneel een subspil.

Compacte, drie-assige M1

Met een voetafdruk van slechts 6 m2 heeft DMG Mori met de nieuwe M1 een compacte, verticale en universele drie-asser ontwikkeld. De M1 behoort tot een compleet nieuwe machinelijn binnen het toch al grote assortiment van DMG Mori. De M1 heeft een bereik van 550 mm x 550 mm x 550 mm (XxYxZ). De tafel van 850 mm x 650 mm kan beladen worden met werkstukken tot 600 kg. Verder is het bewerkingscentrum voorzien van een hoge statische en dynamische stijfheid en een hoge thermische stabiliteit. Dit resulteert in een uitstekende nauwkeurigheid en een langere standtijd van het gereedschap. Met de M1 biedt DMG Mori een prijstechnisch interessante oplossing aan voor het bewerken van eenvoudige, alledaagse werkstukken.

DMG Mori introduceert met de M1 een laagdrempelige en compacte drie-asser

DMG Mori introduceert met de M1 een laagdrempelige en compacte drie-asser

DMF 300|8 voor lange werkstukken

De derde wereldprimeur van DMG Mori is de DMF 300|8 met beweegbare kolom. Met een lengte van 3.000 mm is de tafel van het nieuwe bewerkingscentrum een slag groter dan de DMF 200|8 die het bedrijf vorig jaar introduceerde. De grote tafel geeft gebruikers de mogelijkheid om werkstukken tot 3.000 mm lang te bewerken en de productiviteit naar een nieuw niveau te tillen. Daarbij is het mogelijk om de tafel op te delen in twee aparte werkruimten. Optioneel is de machine in te zetten voor frees-draaibewerkingen. De DMF 300|8 profiteert van hetzelfde machineconcept als de DMF 200|8: een constante overhang zorgt voor consistente freesprestaties over de gehele werkruimte en de nieuw ontwikkelde gereedschapswisseling vindt achter de werktafel plaats. Afgerond met een geïntegreerd koelconcept zorgt de DMF 300|8 voor een hoge thermische nauwkeurigheid.

Digitale informatie-uitwisseling

“Zolang fysieke evenementen slechts in beperkte mate mogelijk zijn, zal onze focus liggen op interactieve informatie-uitwisseling via een digitaal platform”, zegt Irene Bader, directeur DMG Mori Global Marketing, vooruitblikkend op het komende Digital Event in Pfronten. “Daarom zijn we continu in ontwikkeling op het gebied van digitale productpresentaties. De populaire live-presentaties zullen worden uitgebreid met lezingen van experts. Dit zijn onder andere Q&A-rondes, waar kijkers live vragen kunnen stellen aan de sprekers in de studio in Pfronten. Daarnaast kunnen klanten en geïnteresseerden persoonlijke online videochats voeren met hun contacten onder het motto ‘Meet your Expert’ om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen. Op deze manier is ook een gezamenlijke rondleiding door de Digitale Showroom mogelijk.” Dr. Masahiko Mori, voorzitter van DMG Mori Company Limited, en Christian Thönes, voorzitter van de raad van bestuur van DMG Mori Aktiengesellschaft, openen het evenement met een interview over de belangrijkste toekomstige trends: digitalisering, automatisering en duurzaamheid.

Aanmelden voor het Digital Event kan via de website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Productieketen DMG Mori vanaf 2021 CO2-neutraal

26-10 “De bescherming van het klimaat gaat ons allemaal aan”, verklaarde Thönes. “Ons doel is…

Verspanen

Wereldpremière nieuwe machine met beweegbare kolom in virtuele showroom DMG MORI

24-09 DMG houdt van 6 tot en met 9 oktober een digitale show. In de…

Uncategorized

DMG Mori hervat webinars over draaibanken en automatisering

01-09 Nu de zomervakantie definitief voorbij is, verzorgt DMG Mori in september weer een tweetal…

Verspanen

DMG Mori ziet snellere transitie naar digitale fabriek in verspaning

05-08 Door de coronacrisis versnellen verspanende bedrijven de transitie naar de digitale fabriek. Dat zei…

Featured

DMG MORI start met live Nederlandstalige webinars

16-04 DMG MORI is gestart met het verzorgen van live webinars in het Nederlands. De…

Verspanen

DMG Mori levert Nijdra razendsnel draaifreescentrum in strijd tegen coronavirus

01-04 Ook DMG Mori draagt haar steentje bij aan de strijd tegen het coronavirus. De…

Verspanen

DMG Mori blijft vol gas geven in digitalisering en automatisering

29-01 Enkele weken na de introductie op de EMO hadden afgelopen najaar wereldwijd al ruim…

Automatisering

RoboJob bereikt mijlpaal in Duitsland

02-12 Deze maand zal RoboJob een installatie in Duitsland afronden die een mooie mijlpaal betekent…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X