DMG Mori stelt drie machineprimeurs voor op Digital Event

Van 2 t/m 4 februari organiseert DMG Mori voor de tweede keer een digitaal evenement. Dit keer zal de machinebouwer het digitale platform gebruiken als alternatief voor het jaarlijkse open huis in Pfronten (D). Zoals gewoonlijk maakt DMG Mori van de gelegenheid gebruik om nieuwe machines voor te stellen, waaronder dit keer de CLX 450 TC, M1 en DMF 300|8 bewerkingscentra. Daarnaast zal de focus liggen op automatisering, digitalisering en de digitale showroom met meer dan 25 realistische high-tech machines.

Het open huis in Pfronten is jaarlijks het moment voor DMG Mori om nieuwe machines en oplossingen te presenteren. Omdat grote fysieke evenementen momenteel nog niet realiseerbaar zijn, legt de machinebouwer dit jaar de nadruk op digitale kennisuitwisseling. Naast dat er allerlei mogelijkheden zijn om in contact te komen met experts, wordt er traditiegetrouw uitgekeken naar machineprimeurs. Tijdens het Digital Event worden er maar liefst drie voorgesteld.

CLX 450 TC met draai-freesspil

Tot de wereldpimeurs behoort de nieuwe CLX 450 TC CNC-draaimachine. Om te voldoen aan de toenemende productie-eisen met kleinere seriegroottes en een grotere diversiteit aan onderdelen, heeft DMG Mori de traditionele gereedschapsrevolver van de CLX TC vervangen voor een B-as met een compactMASTER draai-freesspil. Daarmee kan de universele CLX 450 TC de neventijden minimaliseren. Verder is de nieuwe CNC-draaimachine uitgerust met een gereedschapswisselaar en -magazijn, een krachtige hoofdspil en optioneel een subspil.

Compacte, drie-assige M1

Met een voetafdruk van slechts 6 m2 heeft DMG Mori met de nieuwe M1 een compacte, verticale en universele drie-asser ontwikkeld. De M1 behoort tot een compleet nieuwe machinelijn binnen het toch al grote assortiment van DMG Mori. De M1 heeft een bereik van 550 mm x 550 mm x 550 mm (XxYxZ). De tafel van 850 mm x 650 mm kan beladen worden met werkstukken tot 600 kg. Verder is het bewerkingscentrum voorzien van een hoge statische en dynamische stijfheid en een hoge thermische stabiliteit. Dit resulteert in een uitstekende nauwkeurigheid en een langere standtijd van het gereedschap. Met de M1 biedt DMG Mori een prijstechnisch interessante oplossing aan voor het bewerken van eenvoudige, alledaagse werkstukken.

DMG Mori introduceert met de M1 een laagdrempelige en compacte drie-asser

DMG Mori introduceert met de M1 een laagdrempelige en compacte drie-asser

DMF 300|8 voor lange werkstukken

De derde wereldprimeur van DMG Mori is de DMF 300|8 met beweegbare kolom. Met een lengte van 3.000 mm is de tafel van het nieuwe bewerkingscentrum een slag groter dan de DMF 200|8 die het bedrijf vorig jaar introduceerde. De grote tafel geeft gebruikers de mogelijkheid om werkstukken tot 3.000 mm lang te bewerken en de productiviteit naar een nieuw niveau te tillen. Daarbij is het mogelijk om de tafel op te delen in twee aparte werkruimten. Optioneel is de machine in te zetten voor frees-draaibewerkingen. De DMF 300|8 profiteert van hetzelfde machineconcept als de DMF 200|8: een constante overhang zorgt voor consistente freesprestaties over de gehele werkruimte en de nieuw ontwikkelde gereedschapswisseling vindt achter de werktafel plaats. Afgerond met een geïntegreerd koelconcept zorgt de DMF 300|8 voor een hoge thermische nauwkeurigheid.

Digitale informatie-uitwisseling

“Zolang fysieke evenementen slechts in beperkte mate mogelijk zijn, zal onze focus liggen op interactieve informatie-uitwisseling via een digitaal platform”, zegt Irene Bader, directeur DMG Mori Global Marketing, vooruitblikkend op het komende Digital Event in Pfronten. “Daarom zijn we continu in ontwikkeling op het gebied van digitale productpresentaties. De populaire live-presentaties zullen worden uitgebreid met lezingen van experts. Dit zijn onder andere Q&A-rondes, waar kijkers live vragen kunnen stellen aan de sprekers in de studio in Pfronten. Daarnaast kunnen klanten en geïnteresseerden persoonlijke online videochats voeren met hun contacten onder het motto ‘Meet your Expert’ om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen. Op deze manier is ook een gezamenlijke rondleiding door de Digitale Showroom mogelijk.” Dr. Masahiko Mori, voorzitter van DMG Mori Company Limited, en Christian Thönes, voorzitter van de raad van bestuur van DMG Mori Aktiengesellschaft, openen het evenement met een interview over de belangrijkste toekomstige trends: digitalisering, automatisering en duurzaamheid.

Aanmelden voor het Digital Event kan via de website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Verspanen

Houben breidt mogelijkheden verder uit

29-03 De DMF-serie omvat een aantal bewerkingscentra met bewegende kolom, die optimaal zijn uitgerust voor…

Verspanen

DMG Mori presenteert twee wereldprimeurs op Open Huis

14-03 Naast de nieuwste trends en technologieën rondom automatisering en digitalisering, presenteert de machinebouwer maar…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X