Dormac verwerft dealerschap voor cobots van Doosan Robotics

0

Dormac CNC Solutions, leverancier van productiesystemen voor verspanende bewerkingen, heeft het officiële dealerschap van Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland.

De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, hebben een nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform uiterst betrouwbaar. Deze cobots zijn daarmee in staat complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving. Directeur Joost Verschure van Dormac ziet dat de cobots van Doosan Robotics daarmee perfect zijn inzetbaar voor automatisering van machinebelading en andere uit te voeren handelingen in de productie.

Flexibele oplossingen
Cobots zijn eenvoudig te bedienen, snel en eenvoudig te programmeren en zonder veiligheidsvoorzieningen in een productieomgeving op te nemen. Cobots zijn daarom uitermate geschikt om gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen te ontwikkelen voor uiteenlopende taken. Dormac Productie Automatisering heeft daar het afgelopen jaar al meerdere applicaties voor ontwikkeld en ziet grote mogelijkheden om meerdere taken rondom de verspanende productie te automatiseren.

Gevarieerde line-up
Doosan Robotics, dat haar cobot programma voor het eerst in Europa presenteerde op de vakbeurs Automatica, biedt een gevarieerde line-up van cobots met een laadvermogen van 6 tot 15 kg en een werkbereik van 0,9 tot 1,7 meter. In Zuid-Korea beschikt het bedrijf over een productiefaciliteit voor 7.000 cobots. Er wordt een jaarlijkse omzetgroei van 20% verwacht. De productiefaciliteit is gekoppeld aan de doelstelling om op dit gebied binnen drie jaar tot de marktleiders te behoren.

Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa.

Dormac zal de cobots tijdens het Open Huis op 22 en 23 november presenteren.