Dormac toont Doosan multi-axis

Dormac CNC Solutions presenteert de Doosan multi-axis draaimachine Puma TT1500MS. De TT1500 CNC-draaimachine is leverbaar in vier varianten, op basis van dubbele turrets (TT), beide uitgerust met aangedreven gereedschap. Een Y-as met een slag van 100 mm is optioneel.

Doosan heeft op de Puma TT de nieuwste technologieën toegepast. Zo is de ‘servodrive turret’ met BMT-P gereedschaphouders de nieuwe standaard, de spindelmotoren zijn van het ‘built-in type’ en wanneer de machine is uitgevoerd met subspindel is deze volledig gestuurd (C-as). De snelheid van deze nieuwe machinelijn is door middel van super-charged servomotoren met 20% verhoogd.
Dormac CNC Solutions in De Goorn (N-H) levert en onderhoudt machines en componenten voor de verspanende productie. Doosan is de belangrijkste vertegenwoordiging en de imposante stand van deze Zuid-Koreaanse machineproducent  vormde onlangs dan ook de uitvalsbasis voor het team van Dormac op de EMO in Hannover, waar ook de vertegenwoordigingen Kiheung en FAT aanwezig waren.
Doosan introduceerde in Hannover een groot aantal machines, waaronder naast de TT lijn ook de multi-tasking draai-/freesmachine Puma SMX2500S. Met deze nieuwe generatie draai-/freesmachine die ook geschikt is voor zwaardere verspanende bewerkingen, laten de Koreanen zien dat ze hun machines sterk door ontwikkelen. Deze nieuwe Puma heeft een nieuw innovatief en ergonomisch design gekregen, om aan te geven dat hij op een hoger niveau wordt gepositioneerd dan andere Doosan machines. Dormac mikt hiermee dan ook op een hoger marktsegment, bijvoorbeeld op de productie van behuizingen voor hydrauliek, de mould & dies en de offshore.
De eveneens Zuid-Koreaanse machinefabrikant Kiheung toonde op de EMO het  bewerkingscentrum Combi-U7 dat is uitgerust met een Huron freeskop. Hiermee kunnen werkstukken ook onder een hoek gefreesd worden, zonder dat inzet van een extra vierde as noodzakelijk is.
FAT is een nieuwe vertegenwoordiging, die uitstekend past in de traditie van Dormac met teach-in machines. FAT toonde een machine uit de PMN-serie met superstabiele brede geleidingen, die met de grotere doorlaat en dubbele klauwplaat uitstekend geschikt is voor de bewerking van pijpen. De types 630 en 800 vormen de hoofdmoot voor Dormac, maar FAT kan met een enorme lijn machines gebaseerd op teach-in ook hele grote lengtes aan. “Een sterk punt bij dit alles is onze service-organisatie”, zegt Joost Verschure van Dormac. “Dat hebben bedrijven nodig.”  
Verschure is positief gestemd over de nabije toekomst. “Er zijn echt tekenen dat de economie aantrekt. “We krijgen weer serieuzere aanvragen en ik hoor van klanten dat hun carrouseldraaibanken ook weer vol beginnen te lopen. Er is wel een verschil met de periode voor de crisis. Toen groeiden de bomen tot in de hemel en werden soms machines gekocht, waarvan men in de jaren daarna veel pijn heeft gehad. Nu denkt men goed na over investeringen. Er wordt gericht geïnvesteerd in machines waar men direct profijt van heeft en/of die passen in een heldere visie voor de komende jaren. En dat is natuurlijk prima.”

Dormac CNC Solutions
Standnummer 126

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV