Dormer Pramet wijzigt online aanpak

Dormer Pramet kiest voor een nieuwe online aanpak.  Er is een webshop gelanceerd waarin eindgebruikers makkelijk gereedschappen kunnen zoeken en vinden, maar waarbij tevens een rol blijft weggelegd voor de distributeurs.

De veranderende wereld heeft een enorme impact op de B-to-B inkoper. Dat besef groeide bij Hans van Steenis, General Manager bij Dormer Pramet Nederland.  “Net als iedereen bestelt de B-to-B inkoper in zijn vrije tijd steeds meer online. Hij heeft daarbij een fijne ervaring: de gebruiks- en zoekvriendelijkheid, de informatievoorziening, service en de leversnelheid zijn geweldig. Als hij vervolgens op maandag zakelijk inkoopt merkt hij een compleet ander niveau van transparantie, vindbaarheid en informatievoorziening namelijk die van 10 jaar geleden. Hier wil Dormer Pramet verandering in brengen door het wijzigen van onze online aanpak.”

Dormer Pramet is fabrikant en specialist van gereedschap voor de industriële markt zoals spiraalboren, draadsnijgereedschappen, frezen, ruimers, verzinkers en wisselplaatgereedschappen voor draaien, frezen boren en kotteren. “ Wij werken met specifieke technische groothandels samen om onze producten nog dichter bij de gebruiker te krijgen” vertelt Hans van Steenis.
Toen hij zijn eigen organisatie online onder de loep nam kwam hij tot de conclusie dat ook de producten van Dormer Pramet niet op de eerste pagina’s van de zoekmachines verschijnen; niet via de eigen site, maar ook niet via die van de distributeurs. “En dan te bedenken dat inkopers zich vooral online oriënteren. 98% oriënteert zich namelijk online zeker bij de aankoop van nieuwe producten.”

dormer pramet chatfunctie

Eindgebruikers van de Dormer Pramet gereedschappen kunnen via een chat functionaliteit direct antwoord krijgen op vragen

Rol voor distributeurs
Het werken met distributeurs is integraal onderdeel van de strategie van Dormer Pramet. Hans van Steenis: “Wij zouden direct aan de eindgebruiker online kunnen verkopen: maar dat is niet te rijmen met onze verkoopstrategie. De technische groothandel heeft ons mede groot gemaakt, wij blijven kiezen voor partnership met bedrijven die een breed en kwalitatief productscala kunnen bieden in combinatie met advies. Wij willen hen gewoon helpen om in deze veranderende tijd succesvol te blijven.”

Vandaar dat Dormer Pramet kiest voor een webshop waarin eindgebruikers makkelijk gereedschappen kunnen zoeken en vinden. Daarna selecteren ze een van de distributeurs waarbij ze hun offerte aanvraag kunnen neerleggen. Als de distributeur het gekozen artikel niet in huis heeft levert Dormer Pramet dit direct aan de eindklant of de partner.
“Het tweede wat we doen is het leveren van complete en verrijkte productcontent van onze 21.000 gereedschappen voor de shops van distributeurs en een content pagina over de producten voor hun website. Naast het online publiceren van gereedschap willen we de eindgebruikers helpen bij hun verspaningsvraagstukken. Dat doen we door het publiceren van expert artikelen over verspaning en gereedschappen op onze website, maar ook door via een chat functionaliteit direct antwoord te geven op vragen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Werkplaatstechniek

Gereedschap met intelligentie aan boord

05-05 Voor productie in een smart factory is het uitwisselen van assemblage-gegevens essentieel. De hiervoor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X