Druktransmitters met inbedrijfstelling op afstand

0

Siemens presenteert Sitrans P320/420, een nieuwe generatie druktransmitters die als eerste zijn uitgerust met een op afstand bedienbare veiligheidsfunctie, die de inbedrijfstellingstijd verkort in toepassingen die functionele veiligheid vereisen.

Via Simatic Process Device Manager (PDM) worden de apparaten met Safety Integrity Level (SIL) in bedrijf gesteld. In plaats van elk afzonderlijk apparaat in de installatie ter plaatse handmatig te bedienen, kunnen operators transmitters vanuit de controlekamer in bedrijf stellen. Deze nieuwe generatie druktransmitters is ontwikkeld volgens de IEC 61508-norm voor gebruik in SIL 2/3. Aanzienlijk lagere onderhoudskosten mogen worden verwacht, aangezien deze transmitters een grotere testinterval hebben dan andere apparaten op de markt. De HART7 Sitrans P-transmitters beschikken over extra digitaliseringsfuncties. Dit biedt gebruikers uitgebreide controle- en analysemogelijkheden door middel van nieuwe datalogging-functies en event control. De kortere reactietijd van de apparaten verhoogt de procesefficiëntie, omdat het besturingssysteem sneller kan reageren op veranderende procesomstandigheden.

Sitrans P320/420 van Siemens kenmerkt zich door gebruiksvriendelijke eigenschappen, zoals een nieuw, groter en verbeterd display, dat in één oogopslag de status van het apparaat weergeeft. De configuratie verloopt snel en eenvoudig, dankzij viertoetsenbediening, De apparaten zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waar veiligheid van cruciaal belang is: in sectoren als de chemische industrie, de olie- en gasindustrie en elektriciteitsopwekking. De Sitrans P320/420 kan ook in alle andere industrieën worden geïmplementeerd.