Dubbelwerkende polijstmachine

Het Rupes assortiment van excentrische en roterende polijstmachines is uitgebreid met direct aangedreven, dubbelwerkende polijstmachine Bigfoot Mille LK 900E.

De Mille biedt een geoptimaliseerde balans tussen vermogen, ergonomie, efficiëntie en kwaliteit voor gebruikers die opteren voor een direct aangedreven oplossing. Hij levert krachtige verwijdering van lakdefecten, veelzijdige prestaties in een ergonomische verpakking en is ontworpen met het oog op gebruikerscomfort en werkefficiëntie. De revolutionaire draaibeweging naar rechts staat garant voor een hoger comfortniveau voor de gebruiker. Deze eigenschap onderscheidt de Mille van de concurrerende gereedschappen, die vaak naar links bewegen, met meer ongewenste zijdelingse bewegingen en vermoeidheid voor de gebruiker tot gevolg.

De nieuwe BigFoot Mille LK 900E beschikt over een progressieve trekker, die een nauwkeurigere snelheidsregeling over het volledige bereik toelaat. Via de trekker en het de snelheidsregeling kan de gebruiker de exacte gereedschapssnelheid instellen en indien nodig snel aanpassen zonder onderbreking van het polijstproces. Er bevinden zich twee rubberen steunen op de bovenzijde  van de machine waarop de machine omgekeerd kan rusten als deze niet in gebruik is. Het nieuwe, extra lange snoer van 9 meter, standaard geïntegreerd op de LK 900E, zorgt voor betere wendbaarheid in een werkruimte en bespaart tijd en ongemak met verlengsnoeren.  De BigFoot Mille laat ook het gebruik toe van twee verschillende polijstschijven met een diameter van 125 mm en 150 mm; deze nieuwe polijstmachine is dan ook veelzijdig voor talloze polijstbewerkingen. Het steunschijfsysteem werd zorgvuldig ontworpen om dezelfde prestaties met een laag trillingsniveau te behouden, ongeacht de diameter van de geïnstalleerde steunschijf.

De machines van Rupes worden geleverd door WSB Finishing Equipment.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Perfecte mix

07-06 WSB presenteerde op haar stand op de Eurofinish & Materials in Leuven (15 en…

Werkplaatstechniek

Wagner introduceert Vector Infinity spuitpistool

04-07 Het coaten van zeer grote oppervlakken, bijvoorbeeld bij hoge gebouwen of ondergrondse parkeergarages, stelt…

Werkplaatstechniek

Rodcraft presenteert nieuwe polijstmachines met laag toerental

23-02 Rodcraft brengt voor carrosserie- en lakwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden en bandenonderhoud nieuwe polijstmachines op de markt…

MetaalNieuwsPunten

Roterende polijstmachine

09-10 De nieuwe Rupes roterende polijstmachine Bigfoot LH 19E is voorzien van een motor met…

Oppervlaktetechniek

Pompen en spuitpistolen

14-03 WSB presenteert op MTMS Machineering de nieuwste Wagner pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X