Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

Door nieuwe producten, gewijzigde fabricage- en coatingtechnologieën of strengere regelgevingen worden bijna alle industriële sectoren geconfronteerd met strengere specificaties voor de deeltjes- en filmische reinheid. Daarom zal Ecoclean op de beurs parts2clean van 11 tot 13 oktober in Stuttgart de focus leggen op optimaal aangepaste oplossingen voor high purity toepassingen, turnkey-oplossingen voor de reiniging en steriele verpakking van medisch-technische producten en toekomstgerichte services, naast reinigingsinstallaties en -systemen voor klassieke toepassingen.

Om aan zeer hoge eisen te voldoen bij high purity toepassingen, bijvoorbeeld bij de fabricage van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie en de medische techniek, presenteert Ecoclean systeemconcepten en uitrustingspakketten die optimaal afgestemd zijn op de toepassing.

 

Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en EUV-technologie, vacuümcomponenten voor UHV-, XHV- en UCV-technologie, modules voor krachtige lasersystemen, hightech meet- en analyseapparatuur alsmede precisieoptische en medisch-technische producten moet de deeltjes- en filmische reinheid aan bijzonder hoge eisen voldoen. De vereiste specificaties variëren afhankelijk van component en toepassingsgebied, maar met klassieke reinigingsinstallaties kunnen deze gewoonlijk niet worden vervuld. In dat geval is het niet mogelijk om een duurzame stabiliteit van de kwaliteit te garanderen in de productie.

Voor deze taken stelt Ecoclean op parts2clean speciaal aangepaste installatieconcepten voor een batchgewijze en individuele reiniging met waterige media en milieuvriendelijke oplosmiddelen voor, evenals specifieke high purity uitrustingspakketten. Deze laatste worden gepresenteerd aan de hand van de oplosmiddelinstallatie EcoCcompact.

High-end reinigingstoepassingen

Om aan de hoge eisen te voldoen, bevatten deze pakketten als uitrustingsdetails een op high-end reinigingstoepassingen afgestemde systeemtechnologie, mediumsturing en -bereiding. In combinatie met speciale procesopties zoals Ultrageluid Plus of Pulsated Pressure Cleaning (PPC) en plasmareiniging bereikt men met de reinigingsinstallaties van Ecoclean een zeer fijne reiniging, waarbij hoge reinheidsspecificaties gereproduceerd kunnen worden.

Met speciaal ontwikkelde procestechnische details voor high purity toepassingen zijn ook de multibad ultrasoonreinigingsinstallaties van UCM een voltreffer. Dit is de afdeling van de SBS Ecoclean Group die in precisie- en fijnreiniging gespecialiseerd is.

Medisch-technische producten

Ecoclean biedt ook oplossingen voor fabrikanten van medisch-technische producten, die wereldwijd aan steeds hogere eisen en strengere regelgevingen van de FDA en MDR moeten voldoen. Zo zijn bijvoorbeeld de eindreiniging en het verpakken kritische onderdelen van het product sinds de invoering van de MDR. Voor deze taken biedt Ecoclean turnkey-oplossingen aan voor de eindreiniging en steriele verpakking van medisch-technische producten zoals implantaten en instrumenten. Naargelang de toepassing gebeurt de verpakking met materiaal dat reeds vooraf is goedgekeurd.

Service-oplossingen

Een ander centraal thema op de beursstand van Ecoclean zijn toekomstgerichte serviceoplossingen. Op de post ‘Station Kundendienst’ verstrekken medewerkers van de serviceafdeling informatie over de innovatieve serviceapp en thema’s zoals voorspellend onderhoud, serviceconcepten op maat, procesanalyses en opleidingen voor medewerkers, modernisering van installaties en mogelijkheden om reinigingsprocessen energie-efficiënter te maken.
Ecoclean staat op parts2clean in hal 4, stand C26.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Parts2clean pakt uitdagingen onderdelenreiniging aan

12-09 Hoe deze uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden, zal centraal staan op parts2clean –…

Toeleveren

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

27-04 Deze is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor de processtappen…

Oppervlaktetechniek

Onderdelenreiniging 4.0

18-01 Deze praktisch bruikbare installatie, die is ontwikkeld door Fraunhofer IVV (Institut für Verfahrenstechnik und…

Oppervlaktetechniek

Precisie reiniging van frezen

18-01 Het familiebedrijf in Enter heeft al eerder machines bij Topfinish aangekocht om frezen te…

Oppervlaktetechniek

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

03-11 Deze in-line dompelinstallatie is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor…

Oppervlaktetechniek

UCMSmartLine, slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

07-10 In tal van branches en markten worden steeds strengere eisen gesteld aan de componentreinheid.…

Oppervlaktetechniek

Componenten in 15 seconden procesveilig ontbramen, reinigen en drogen

13-05 De EcoCvelox van Ecoclean is een kostenefficiënt antwoord op strengere eisen aan de braamvrijheid…

Oppervlaktetechniek

Voor elke reinigingstaak een optimaal afgestemde, rendabele oplossing

20-02 In tal van branches zien bedrijven zich geconfronteerd met verreikende veranderingen, die doorwerken tot…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X